Potrebujem pomoc s Chat -om

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
geoge046
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Potrebujem pomoc s Chat -om

Príspevok od používateľa geoge046 »

Dal som zatial na skúšobnú stránku http://zaloga.ic.cz/ chat, ktorý mi vypisuje nejaké veci. Ak mi viete poradiť čo to je pomôžte... Tu je ten
VYPISE:
Warning: fopen(./data.txt) [function.fopen.php]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ic.cz/z/zaloga/root/www/index.php on line 7

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/ic.cz/z/zaloga/root/www/index.php on line 7
CHAT:
Prílohy
chat2.zip
CHAT
(2.87 KiB) 93 stiahnutí
bart11
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bart11 »

no tak moc sa do php nevyznam, ale vyskusal som to. Tato chyba mi vybehla pri pokuse o vytvorenie suboru.
Potom som si ho tam vytvoril a zobrazil mi stranku, ale nejako mi neficalo zapisovanie do suboru...
Ale ako som napisal: do php moc nevyznam...
neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

skus si zmenit tu cestu k suboru mozno to pomoze... nedavaj tam

Kód: Vybrať všetko

./data.txt 
ale radsej priamu cestu

http://localhost/chat/data.txt
samozrejme localhost tam nemusis davat pokial to mas na inom servery :)
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Mal by si povolit zapisovanie do Suboru teda nastavit CHMOD 777
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

a potom povedz, ako dlho ti to vydrzi, teda ked sa ti tam nahrnu ludia. haha. uza som videl takyto zlatanych chat s 40 ludmi, co zhodil MySQL...takze ta z hostingu asi posikuju :lol:
neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

jaj jasne lukkas ma pravdu... som na to zabudol :P
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

roman3x napísal:a potom povedz, ako dlho ti to vydrzi, teda ked sa ti tam nahrnu ludia. haha. uza som videl takyto zlatanych chat s 40 ludmi, co zhodil MySQL...takze ta z hostingu asi posikuju :lol:
Nechapem...

Uz mi to slape len ma to este zadrhel.... Ze pri odoslani new prispevku to vyhadzuje zase toto:

Warning: fopen(./data.txt) [function.fopen.php]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ic.cz/z/zaloga/root/www/form.php on line 16

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/ic.cz/z/zaloga/root/www/form.php on line 17

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/ic.cz/z/zaloga/root/www/form.php on line 18
Co s tym??? :cry: :cry:

A co keby som to "./data.txt" napisal iba "data.txt"??? :?:
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

geoge046 napísal:Nechapem...
aaale, ze vacsinou na hostingoch, ked si zriadis chat ta poslu do kelu, bo to zatazuje server viac, ako bezne stranky.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

geoge046 napísal:Co s tym??? :cry: :cry:

A co keby som to "./data.txt" napisal iba "data.txt"??? :?:
zmen pristupove prava k suboru data.txt (najlepsie rucne na 777)
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

chat

Príspevok od používateľa jurko.info »

1. Zadávaj fakt radšej absolutné cesty k súborom.
2. Skontroluj si chmod u všetkých spolupracujúcich súborov.
3. Uvedom si, že súbor data.txt môže nabrať pekné Mb (napr. spam) a to by sa s tebou asi fakt poskytovatelia hostingu rozprávali trochu inak. Osobne mám síce úplne neobmedzený (počet mysql, miesto na hdd atď.) hosting, ale asi by som si umiestnenie verejného chatu na ňom 2x rozmyslel. (nejaký pre priateľov - tak do 10 ľudí - by problém robiť nemal - až na tú rýchlosť)
4. No, pri tomto skripte by som povedal, že to môže mať pri tých spomenutých 40 ľuďoch problém s atomizáciou, zvlášť keď to máš umiestnené na tak pomalom a vyťaženom hostingu. V praxi by som si radšej vytvoril účet na xko.cz a tam si urobil nejakú tú privátnu chatovaciu miestnosť, na ktorú by som odkazoval zo svojich stránok a naopak.
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: chat

jurko.info napísal:1. Zadávaj fakt radšej absolutné cesty k súborom.
2. Skontroluj si chmod u všetkých spolupracujúcich súborov.
3. Uvedom si, že súbor data.txt môže nabrať pekné Mb (napr. spam) a to by sa s tebou asi fakt poskytovatelia hostingu rozprávali trochu inak. Osobne mám síce úplne neobmedzený (počet mysql, miesto na hdd atď.) hosting, ale asi by som si umiestnenie verejného chatu na ňom 2x rozmyslel. (nejaký pre priateľov - tak do 10 ľudí - by problém robiť nemal - až na tú rýchlosť)
4. No, pri tomto skripte by som povedal, že to môže mať pri tých spomenutých 40 ľuďoch problém s atomizáciou, zvlášť keď to máš umiestnené na tak pomalom a vyťaženom hostingu. V praxi by som si radšej vytvoril účet na xko.cz a tam si urobil nejakú tú privátnu chatovaciu miestnosť, na ktorú by som odkazoval zo svojich stránok a naopak.
Pomohlo SUPER... Diki... Za to som ti aj poslal karmu... Mas to u mna!!!Aj ty gwixt!!!
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

chýba ti defaultný súbor

Príspevok od používateľa jurko.info »

Oops, rýchlo tam nahraj nejaký defaultný súbor, vypisuje mi to len zložku a doceloa rád by som si to odskúšal v praxi :-)
Napísať odpoveď