Chello problem s rychlostou

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
wangone
Novice
Novice

Chello problem s rychlostou

Príspevok od používateľa wangone »

caute v poslednych dnoch mi niak pomaly slape Chello easy, malo by ist 1024mbits a ide iba okolo 500-700mbit, neviete niekto ci nemaju niaku poruchu alebo tak??
Frankk
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chello problem s rychlostou

Príspevok od používateľa Frankk »

wangone napísal:caute v poslednych dnoch mi niak pomaly slape Chello easy, malo by ist 1024mbits a ide iba okolo 500-700mbit, neviete niekto ci nemaju niaku poruchu alebo tak??
ee..to je normalne .ja mam chello Light .. nikdy pri chele neni taka rychlost aku pisu. :?
soro88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soro88 »

cau ... tie hodnoty si nejako prehnal nezda sa ti??? MBIT nedosiahnes na Easy ani Lighte ani o 500 rokov ... ked uz tak je to rychlost 1024 kbit .... a tie all hodnoty musis delit 8 ... PR.: 1024 : 8 = 128 KBIT .... cize finalna rychlost je len 128 a nie 1024..... diky za pozornost... :D
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

odkiaľ si.
Ja mám to isté a som z BA a teraz to aktuálne ide 950kbit/s tj 119 kbyte/s

Ono závisy od lokality pretože ako je známe BA má aj najlepší ping takže podobne to bude aj s rýchlosťou.
soro88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

o lokalitu ... no neviem ked mas kablovkovy prenos TV stanic cisty aj v tom najväčšiom zapadakove tak potom aj Net musi mat rovnake kvality lebo internet od Chella sa nesiri cez WiFi ale kablom a preto by to malo byt stabilné ...
a pri tej rychlosti je to prevda vsetko co je v reklame alebo barskde napisne a netyka sa to len chella musid delit "8" ... lebo sa tam preratuvaju Bity na Bajty (neviem ako sa to pise) ... a preto deleno 8 v reklame vam povedia ze je to tak a tak rychle ale vse delte 8. Povedal to jeden technik ... tak to bude asi pravda
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

agregacia
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

zlatý môj pozri si tento odkaz

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=59538&start=0

a nevrav mi o tom, že to nie je lokalitou, chello nemá oficiálne žiadnu agregáciu ide iba o lokalitu.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:zlatý môj pozri si tento odkaz

a nevrav mi o tom, že to nie je lokalitou, chello nemá oficiálne žiadnu agregáciu ide iba o lokalitu.
ja si ziadny odkaz nebudem kukat,aj chello ma agregaciu,len sa k nej nepriznavaju :P
soro88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:zlatý môj pozri si tento odkaz

o neviem nejako tomu nechcem verit ... ked chytim kablovku bars-kde kde maju kable tak potom preco ne aj net .... moj nazor ze lokalita je blbost :?
canopus napísal:ja si ziadny odkaz nebudem kukat,aj chello ma agregaciu,len sa k nej nepriznavaju :P
a ta agregacia ... v podstate vsetko moze mat svoje odchylky ale pri chelle niesu take viditeľne ako u inych providerov ako PR.: T-Com a iny...
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

soro88 napísal:a ta agregacia ... v podstate vsetko moze mat svoje odchylky ale pri chelle niesu take viditeľne ako u inych providerov ako PR.: T-Com a iny...
ale nech mi niekto nehovori,ze chello nema agregaciu :lol: ,to by boli ine garant linky
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som z BA a stále mi to pernamentne ide cca 120kbyte/s takže o agregácii nemôže byť ani reč. A to ťahám stále, takže ti mi nevrav o agregácii. Máš vôbec chello, že do toho tak vidíš.
Podľa toho koľko na lamkách uploaduješ tak pochybujem že máš chello, respektíve ak tak to najvyššie.
A keby aj mali tak ako som už písal tak neoficiálne, oficiálne žiadna agregácia nie je, a v BA už určite nie.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to soro: pozeral si si vôbec ten odkaz? Keď to nie je lokalitou tak ako to vysvetlíš že v BA ping pod 10ms a v BB nad 60 ms? Na tomto prašivom Slovensku kým nemáš obrovskú konkurenciu ako je v BA na poli internetu tak na teba provider zvysoka j**e. Chápeš.

Pár mesiacov si počkám ako sa tu bude vyvíjať ten net od orangu, aká bude ip-čka (hlavne či bude neverejná) a idem k nim. Za sumu 840 sk net 10/2 alebo za 799 od chella 1024/128 nieje o čom.
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

no ja mam chello a nikdy som nemal problemy s rychlostou a to stahujem takmer non-stop ...agregacia? fakt neviem o ziadnej
lokalita: BA
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

díky kámo, ja tak isto.
soro88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal:ale nech mi niekto nehovori,ze chello nema agregaciu :lol: ,to by boli ine garant linky
Nepovedal som ze nemaju ale nemaju take ako PR.: T-Com a iny ... chello ma zanedbatelnu agregáciu !
soro88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:to soro: pozeral si si vôbec ten odkaz? Keď to nie je lokalitou tak ako to vysvetlíš že v BA ping pod 10ms a v BB nad 60 ms? Na tomto prašivom Slovensku kým nemáš obrovskú konkurenciu ako je v BA na poli internetu tak na teba provider zvysoka j**e. Chápeš.

Pár mesiacov si počkám ako sa tu bude vyvíjať ten net od orangu, aká bude ip-čka (hlavne či bude neverejná) a idem k nim. Za sumu 840 sk net 10/2 alebo za 799 od chella 1024/128 nieje o čom.
Neviem ale lokalitou neverim ze je tam taky rozdiel ... a od orange ... :lol: tak to by som musel byt kkt ..... stiahnut za mesiac len par GB a potom kešovat .... a neviem co myslis tym 10/2 co je to za rychlost ??
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

soro88 napísal:Neviem ale lokalitou neverim ze je tam taky rozdiel ... a od orange ... :lol: tak to by som musel byt kkt ..... stiahnut za mesiac len par GB a potom kešovat .... a neviem co myslis tym 10/2 co je to za rychlost ??
ty si asi necital o http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=61839
:wink:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

najprv si ujasnite, co je to agregacia... kazdy provider samozrejme agregaciu ma(bavime sa o negarantovanych linkach).
agregacia - linka ku zakaznikovi je zdielana viacerym uzivatelmi.
otazka je, ako velmi a NA KTOROM mieste pripojenia ju aplikuje.
napr chello(mam ho od zaciatku prevadzky, este ako 384/128kbit:)) ma agregaciu nastavenu uplne zanedbatelnu, prakticky stale mozete dosahovat plnu rychlost na donwnloade a uploade.

pokial by provider ziadnu agregaciu nemal, musel by ku kazdemu zakaznikovy tahat vlastny prepoj alebo prepoj natolko kapacitne nastaveny, ze by zvladal plnu rychlost pre vsetkych.

priklad - 100mbit prepoj by mohol rozdelit medzi 50 ludi cca s 2mbit linkou. takymto stylom by napr chello s 30 tisic zakaznikmi muselo mat chrbticovu siet a prepojenia do SIX/medzinarodne linky minimalne
30000x1mbit (keby kazdy mal najpomalsi tarif) = 30gbit:)))

to samozrejme nema, ale vdaka tomu, ze vsetci netahaju naraz, im staci 1gbit do sixu a 10gbit medzinarodne chrbticova siet chello wien. toto sa vola agregacia, tuto konkretne az na urovni "ustredne".
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

veľmi pekné vysvetlenie, takto nejako som to chápal ale tak pekne by som to nepovedal.
Nemôžem nesúhlasiť.
soro88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

OK dajme tomu ... chalan to vysvetlil ... tak a je po probleme :D
Napísať odpoveď