Radioamateri

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pallop
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Radioamateri

Príspevok od používateľa pallop »

Zaujimaju vas radia a vysielanie?
Styphnos
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Styphnos »

hh rozmyslam ze by som sa na to dal. Je to dost dlha cesta k tomu , aby si sa dostal na aku - taku uroven. Najskor by som si kupil prijmac na tieto pasma a pocuval ich ,,rec" a potom po ziskani skusenosti z odposluchu(a samozrejme napr. z radioklubov , knihy , internet atd...) si vybavil povolenie na vysielanie. Akurat este neviem ake pasmo by som si vybral.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ehm, takto, oni vysielaju na neakych zvlastnych frekvenciach? Treba nieco specialne na to, aby som ich mohol zachytit?
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

kinjeril napísal:Ehm, takto, oni vysielaju na neakych zvlastnych frekvenciach? Treba nieco specialne na to, aby som ich mohol zachytit?
ja som s kamarátom bezal na PMR pásme alebo tak nejak uz skoro rok nato kaslem nemal som nato cas,spolu mam 4 vysielacky 2 PMR;1ks co maju radio amatery;lodnu pre riecnu dopravu dosah asi 40km

//EDIT:Tusil som napisal somarinu
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

PMR je uplne bezne a mas to vsade: kupis v uz aj v lidli tusim.
LPD a UHF su trocha menej zbeznejsie, frekvencie su viac menej ciste ale nisom isty ako je to zo zakonom, no zatial nikto z tych co poznam za to pokutu nedostal rovnako ani za RF co su vlastne vojenske zariadenia. Dalej tu je CB co je pokial viem celkom free.
Co sa FM vysielania tyka tak primitivny fm vysielac spravy kazdy priemerny clovek z elementarnymi znalostami elektro ale je to dost zakazane pouzivat samozrejme.
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

psycho napísal:UHF
taku mam este no-kamos z NR si robil tusim nejake skusky nato neviem no nebol som s nim dlho
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

jasne , oco aj VKV KV atd.bavi ho to je to aj jeho hobby.prave od yeasu(ci jak sa to pise) kupil novy transciever neviem model.ludia poviem je to super
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

ja som sa kedysi snazil zachytit policajnu frekvenciu na vysielacke,ale nepodarilo sa mi ju prerobit na danu frekvenciu.tak som to potom nechal. :x
Napísať odpoveď