Update Firmware

Informácie o software, ankety...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Update Firmware

Príspevok od používateľa rochedo »

Ako sa updatuje firmware napalovacky ? Mozte sem napisat nejake info, lebo s tym este nemam ziadne skusenosti. MB som uz updatoval ale napalovacku nie. Konkretne sa jedna o DVD napalovacku. Ak chcete presny typ, tak napisem. DIky :smt069
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď odniekiaľ sťahuješ firmware, tak na 99,99% na tej stránke alebo priamo v sťahovanom súbore bude napísaný postup, ako na to.. :roll: Najlepšie info podľa mňa budeš mať na stránke výrobcu napalovačky..

V podstate stačí spustiť jeden súbor a ono to všetko spraví za Teba.. potom reštartneš komp a stačí sa Ti už iba modliť, aby sa mechanika ozvala. :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ja mam jednu otazku mimo temy ... aky ma vyznam update firmware-u na napalke? na maticnej to chapem, ale tu netusim ... :)

//dik za vysvetlenie :)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

smejo napísal:ja mam jednu otazku mimo temy ... aky ma vyznam update firmware-u na napalke? na maticnej to chapem, ale tu netusim ... :)
Napr. lepsia kvalita palenia, lepsia podpora medii a pod ;) Napriklad su aj take finticky, ze ked mechanika nebere +/- tak po update jedno z tychto bude brat... Proste je to lepsie no. Napr. vyjdu nove media, ktore dobre neslapu na danej palke, tak sa updatne firmware, ktory bude zahrnovat aj ich podporu a uz to bude ok aju s nimi. Priklad :wink:
brm
Darca
Darca

Nový firmware môže vyriešiť na napaľovačke presne to isté ako na základnej doske. Tj. zlepší sa jej funkčnosť.. môže lepšie (niekedy aj rýchlejšie) čítať/zapisovať.. zlepší sa rozpoznateľnosť nových médií..

Ale niekedy prostredníctvom nového firmwaru si môžeš aj prerobiť napalovačku na úplne inú značku.. :D ďalej sa dajú doplniť funkcie, aby jednovrstvová napaľovačka bez podpory Lightscribe napaľovala aj dvojvrstvové média a aby podporovala aj lightscribe.. atď. Podľa mňa viac vieš zmeniť napalovačku ako základnú dosku. :) (aj keď pravdou je, že tie vážnejšie zmeny sú iba vďaka neoficiálnym firmwarom.. čiže sa stráca záruka).. :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

a nemoze ten firmware posrat nejaku mechaniku ?? :?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

zial moze. neocakavany restart PC pocas flashu a nie su vynimkou ani pripady, ze novy firmware nie je vzdy krok vpred.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Vdaka vsetkym za info, ja som ten program na mechaniku dostal mailom od jedneho technika - kvoli tomu ze som tu mechaniku chcel reklamovat a on mi poslal mailom ten program a napisal ze nech skusim updatnut firmware a ked nepojde mechanika tak nech to poslem naspat - lenze tam nijake info nieje. Je tam tusim asi jeden .exe subor a jeden .bin subor :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pomoz ty nam a my potom pomozeme tebe :wink: nam by velmi pomohlo keby si nam tu uviedol vyrobcu mechaniky a jej cele a hlavne presne oznacenie.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Šu-Do napísal:a nemoze ten firmware posrat nejaku mechaniku ?? :?
uz som si updatol ten firmware... na obe mechaniky... heh.. ziadna zmena... ale aspon idu obe stale dobre.. som nemohol odpisat skor bo som chytil nejaky trojan popuper :cry:
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak som sa na to pozrel a tu je oznacenie mechaniky:

SAMSUNG SH-S182D.

Snad vam to pomoze, dik za help.
brm
Darca
Darca

firmware z 23.10.2006:
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/samsung ... d/SB04.zip
How to upgrade firmware

1. Download the attached "Bin file(firmware)" and "Sfdnwin.exe file(download program)" into a temporary folder.

2. When you run "Sfdnwin.exe", Pop-up window will appear. you can see your ROM-drive(s) in the Pop-up window.
Then choose the drive whose firmware you want to upgrade.
ex)Drive : TSSTcorpCD/DVDW SH-W162CTS10

3. You will see three icons on the top from left.
If you click the first icon from left, you can see "Investigation window" then open the firmware file that you already downloaded to the temporary folder.

4. You will see the message" Ready" after finding the firmware file that you want.
Then click the middle icon on the top of left. Then your firmware will be upgraded automatically.

5. When you finish upgrading firmware , reboot your pc automatically.

Sfdnwin.exe : A program which can make your drive download our firmware(s) in Windows. (It's for only Windows)
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

ja mam napalku asus...a firmware sa robi asi takto: stiahnes ho z netu a kliknes nanho :D to je all...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

thx to all: idem to vyskusat a potom napisem ci vsetko slape.
Napísať odpoveď