IP adresa
IP adresa
da sa nejako zistit ze si uzivatel zmenil IP adresu ??? 
-
jurko.info
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
koláčiky
Hmm, vymažem si v pc koláčiky a môžem hlasovať opäť 
Re: koláčiky
sposobov akym obist taketo veci je velajurko.info napísal:Hmm, vymažem si v pc koláčiky a môžem hlasovať opäť
etel> kolaciky - cookies - data ktore moze ukladat browser na disk uzivatela, ulozis mi udaj o tom ze uz hlasoval a pokial tam tu cookie bude mat ulozenu hlasovat nemoze
dalsi sposob - ukladat ip adresy ktore uz hlasovali -databaza,subor- a nasledne hlasy z adresy co uz hlasovala rovno zahadzovat
alebo nieco troska otravne pre anketu - nutne prihlasenie na stranku, ale tak isto, pokial sa niekto zaregistruje XXkrat moze XXkrat hlasovat, no jedine ze by to bola uzavreta komunita
skus porozmyslat, ze aky sposob by bol pre teba najvodnejsi
No k tomu, že hlas može z jednej IP adresy prist len jeden by možno mohol obmedzit niekoho s dynamickou IP. Ten by sa nemohol zučastnit ankety, ak predtým niekto už zahlasoval a mal jeho terajšiu IP. A ked mu ide o usera, tak vo všeobecnosti by mali mat právo zahlasovať a ked on zisti, že mu to nejde, tak spravi dve veci:
1.Ozve sa niekomu, kto mu s tým pomože, navštivi stránku a zahlasuje, no už nie s najprijemnejšim pocitom.
2.Vykašle sa na hlasovnie a možno aj na web a to je presný opak toho, za akým účelom sa web tvorí.
Tým nechcem Sundevil ta nejako zhadzovat alebo niečo take, šak ja nie som žiadny prebornik, len som sa trochu zamyslel. Podla mojho názoru budu asi najlepšie cookies, no ale tie si vie vymazat sebemenši odbornik. A hlasovania zvačša bývajú len take spestrenie, nie priorita stránky, takže verejne prístupný obsah anonymnemu uživatelovi sprístupnit len v pripade vytvorenia učtu a jeho overenia cez mail by mohol taktiež odradit dakemu masovemu návalu ludi. Ale ako som už poznamenal, len tu tak básnim a ak sprostosti, tak potom...smt018
1.Ozve sa niekomu, kto mu s tým pomože, navštivi stránku a zahlasuje, no už nie s najprijemnejšim pocitom.
2.Vykašle sa na hlasovnie a možno aj na web a to je presný opak toho, za akým účelom sa web tvorí.
Tým nechcem Sundevil ta nejako zhadzovat alebo niečo take, šak ja nie som žiadny prebornik, len som sa trochu zamyslel. Podla mojho názoru budu asi najlepšie cookies, no ale tie si vie vymazat sebemenši odbornik. A hlasovania zvačša bývajú len take spestrenie, nie priorita stránky, takže verejne prístupný obsah anonymnemu uživatelovi sprístupnit len v pripade vytvorenia učtu a jeho overenia cez mail by mohol taktiež odradit dakemu masovemu návalu ludi. Ale ako som už poznamenal, len tu tak básnim a ak sprostosti, tak potom...smt018
-
canopus
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: IP adresa
vyborna vec na boj na trackeroch,hojko urcite tusi o com pisemetel napísal:da sa nejako zistit ze si uzivatel zmenil IP adresu ???