..taka otazocka na vas..mam morca, mozno uz aj pol roka, ale este som mu nestrihal pazuriky..minule som si vsimol, ze ich uz ma riadne dlhe..
mam ist koli tomu veterinarovi, ostrihat to sam(to ma riadne dohryzie ), alebo co s nimi??..ako ste to riesili vy?
no lepsie je ked pojdes k veterinarovi a ostriha mu tie "drapy" ale ked si zrucny tak mu to mozes ostrihat sam len potrebujes niekoho kto ti morca podrzi
ja som morca nehal tak.. nestrihal som mu graby.. ta si ich zacalo obhryzat az do masa, dostalo infekciu a zdochlo.. potom som zistil ze treba pazury strihat alebo mu dat dajaky suter abo daco na skrabanie aby si pazury zbrusilo.. a susedova znama tiez nestrihala.. a to morca neohryzalo pazuriky a sa mu zacali tak divne zakrucat.. hehe ale morca je sprostot.. je s tym nuda tera mam pieskomily a som s nimi maximalne spokojny.. neni to take nudne jak morca .. akurat v noci to robi bordel . ket osm ich kupil prvy tyzden som koli nim nespal
zuzkazuzka napísal:určite mu ich nestrihaj sám... neviem, ale veterinár to urobí odbornejšie a zaúčtuje si pár šupov
jej ty mas pekny obrazok ja sommal chameleona a tomu kebyze odstrihnem pazuriky tak by nebolo dobre . mal vyslovene ihly ked som ho mal na ruke tak som bol vzdy dopichany hh
asa nato zvyknut
kamaratom som daval taku rukavicu lebo fakt niekdo sa aj bal ze mu nieco spravi hh take neviniatko z dlhym jazyckom B)
Na to sú špeciane nožnice, keď ich nemáš, tak manikúrovymi to radšej neskúšaj, lebo mu ten dráp rozštiepiš.
-Choď s tým k veterinárovi, on ti to za padika (jeden ) spravi poraď sa s ním, ako postupovať nabudúce..
Ahojte. Myslela som si, že tu založím aj takúto tému. Nedávno som si totižto kúpila jedno morča a mala by som viac otázok, tak čo ak mi niekto náhodou vie pomôcť.
Takže napríklad by ma zaujímalo, že koľko sa škrabe jedno morča? lebo ja mám svoje už asi mesiac a prvé 2 týždne si neustále vyškrabala (je to dievča) rany na telo... To už teraz našťastie pominulo, ale škrabe sa často...prezrela som ju celú, nikde žiadne parazity,blchy ani nič podobné. Je normálne, len sa trochu o ňu bojím... ku zverolekárovi ju kvôli častému škriabaniu brať nechcem, lebo aj za vyšetrenie sa platí dosť veľa..ak sa dá, tak by som to vyriešila domácky..
Do krvi by sa morca skrabat nemalo. Ked sa skrabe tak drasticky, ze ma az rany po tele, pripadne ked jej vypadavaju chlpy alebo si ich sama vykusuje, zajdi radsej k zverolekarovi. Kamaratkino morca sa tiez takto skrabalo, malo neprijemne rany po tele, zverolekar jej povedal, ze je to pravdepodobne z pilin/sena (uz si presne nepamatam). Dostala nejaku mast a potom to preslo. Kazdopadne ak to bude pokracovat, radsej zajdi, ekzem je neprijemna vec a zviera len trpi.
Marta35 napísal:Ahojte. Myslela som si, že tu založím aj takúto tému. Nedávno som si totižto kúpila jedno morča a mala by som viac otázok, tak čo ak mi niekto náhodou vie pomôcť.
Takže napríklad by ma zaujímalo, že koľko sa škrabe jedno morča? lebo ja mám svoje už asi mesiac a prvé 2 týždne si neustále vyškrabala (je to dievča) rany na telo... To už teraz našťastie pominulo, ale škrabe sa často...prezrela som ju celú, nikde žiadne parazity,blchy ani nič podobné. Je normálne, len sa trochu o ňu bojím... ku zverolekárovi ju kvôli častému škriabaniu brať nechcem, lebo aj za vyšetrenie sa platí dosť veľa..ak sa dá, tak by som to vyriešila domácky..
//audiotrack: témy spojené
To nemyslis vazne snad. My sme boli x krat u veterinara so skreckami aj morcatami, ked sa nam nieco nezdalo a ked sme aj dostali nejake lieky alebo injekcie, boli to uplne smiesne sumy oproti takemu psovi napr. A co je podla teba vela? 2e, 5e? Ak mas raz nejake zviera, tak mu mas podla zakona poskytnut aj veterinarnu starostlivost. Ak na to nemas, kup si plysaka. Toto ma vie tak vytocit. Ked mas stado krav, alebo stajnu plnu konov, vtedy to stoji vela, ale nie taky maly prd, ako morca. Skus sa ty sama skrabat tyzdne, mesiace az do krvy, ake to bude
Ahoj, takže určite zájdi k veterinárovi, ten ti ukáže ako sa majú správne strihať pazúriky, a potom na budúce by si to mal už vedieť zvládnuť aj sám a zaobstaraj mu do klietky kameň - na ňom si už potom bude môcť pazúriky obrusovať, a nemusíš mu ich ani strihať