Platy nasich politikov a riaditelov velkych spolocnosti

Diskusie na politické témy...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

peterkozel:Tak mozno ked budes poznat aj pravopis, tak si aj na chlieb zarobis. To, ze sa politikom zmensi plat nic nezmeni na tom, aky mas plat ty. Zacal s tym Meciar a pokracuje v tom Fico. Stale sa na niecom pohorsuju.
Treba dokoncit zacate reformy. Dnes budeme makat, zajtra sa budeme mat dobre. Sprav si VS a tak sa zamestnaj. Ked na to nemas cas, otvor si firmu a nech robia na teba. Kratko po revolucii sa davali uvery hore-dole, rozhadzovalo sa peniazmi. Tie uvery su dnes nevymahatelne. Kto bol sikovny, zorientoval sa tak si teraz sedi v kozenom kresle a vy nanho robite. Kurnik ludia :!:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

no ved dobre a co ja s tym, o politikoch nehovorim,hovorim o obycajnych ludoch, nic nieje lepsie ako ked ide niekto niekomu hovorit o pravopise,si snad lepsi ako ti co maju gramatiku na mraky?
Frikso
Darca
Darca

Podla pravopisu si ludia vytvaraju dojem o cloveku s ktorym si pisu. Takisto to dost hovori o ich osobnosti, pristupu k veci.. (moze sa odrazit aj na pracovnom pohovore). Ale myslim, ze to sme uz trocha OT.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Frikso napísal:Myslím, že tie platy sú primerané. Ľudia, ak nechceme, aby dochádzalo ku konfliktom zaujmov a rodinkárstvu, tak ich tam hore treba riadne zaplatiť!! Neviem, kde ste to videli, že parlament je dobročinná organizácia a ľudia tam robia za almužnu. V okolitých štátoch a v štátoch na západe majú tieto mzdy rádovo vyššie :!:
...spomen si na Rimsky senat... nie sa ist nahrabat(ako dnes), ale sli tam ludia uz bohati, ktori prezentovali svoje bohatstvo pouzivanim v prospech krajiny...
:wink:
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

neviem co je divne na tom, ze majitel velkej spolocnosti zarobi 180.000 SK.

inak v cistom to je nieco cez 120.000 Sk iba

myslim ze praca s ludmi a manazovanie je jedna z najtazsich veci. Vediet motivovat ludi, raidit a kontrolovat ich je velmi narocne
Frikso
Darca
Darca

Stoporko napísal:...spomen si na Rimsky senat... nie sa ist nahrabat(ako dnes), ale sli tam ludia uz bohati, ktori prezentovali svoje bohatstvo pouzivanim v prospech krajiny...
:wink:
To mi chces nahovorit, ze z tych platov tam niekto hrabe?? Skor si myslim, ze sa tam dost nahrabali na privatizaciach. Vid slovenske telekomunikacie. Ale s tym senatom, to je pravda.. :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Stoporko napísal:...spomen si na Rimsky senat... nie sa ist nahrabat(ako dnes), ale sli tam ludia uz bohati, ktori prezentovali svoje bohatstvo pouzivanim v prospech krajiny... :wink:
ojojoj tak toto su ine halusky. Rimsky vyberaci dani, ti nieco hovoria?
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

mastermind napísal:Myslim ze je na case, prestat mrhat silami na zavist voci inym a zacat pracovat na sebe. Prestanme si zavidiet.
Kazdy clovek ma moznost vydat sa nejakym smerom. Ak sa niekto vydal smerom pracovnika na sustruhu nech sa nestazuje ze nema taky prijem ako nejaky manager.
no lenže ked je človek vyučeny za niečo ine dajme tomu ja (programovanie cnc strojov) a ide do prace s tim aby sa uplatnil vo svojej profesii a oni ho je.nu na stare 32ročne brusky aby na nich podaval nesplnitelne vykony a držal tam nieri v stotinach až tisicinach(zase nehovorim že tie miery sa nedaju udžať) čiže robime koncove operacie brusenie(+-0,02mm) lapovanie(+-0,02mm) finišovanie(+-0,003mm) a leštenie. pritom mame rovnake platy ako ty sustružnici čo maju miery v desatinach +-0,2mm nemysliš si že nie sme dostatočne ohodnoteny? a ked sa niekomu nepači niečo s platom tak mu povedia nepači sa vam??? dovydenia. je mi jedno že naš riaditel zaraba 300000 mesačne sak nese za to peknu zodpovednosť ked sa niečo zmrvi ale sa mi zda že ty pracujuci na spodu niesu celkom tak ohodnoteny ako maju byť.
Frikso
Darca
Darca

To vieš, ako to býva. Ten, kto to vie robiť, ten to robí, ten, kto to nevie robiť, ten to učí a ten, kto to nevie ani učiť, ten tomu šéfuje. :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

zelovoc napísal:ojojoj tak toto su ine halusky. Rimsky vyberaci dani, ti nieco hovoria?
:oops: pouc ma. O clenoch rim. senatu viem len tolko, ze mali patricijsky povod (co im zarucovalo slusny majetok) a praca v senate mala prstizny charakter - cielom "politikov" nebolo nahrabat sa. Ak sa mylim, rad sa poducim...

to tema: suhlasim, cim zodpovednejsie postavenie, tym vyssi plat. No fakt sa mi nepaci, ked vidim ako niektori ludia maju fakticku zodpovednost nulovu a plat... ("pomocne sbory" na ministerstvach... moderatori TV :twisted: ) - to nie je zavist, ale udiv. Na druhej strane im treba pogratulovat, ze sa na take miesta dostali a v mnohych pripadoch maju zaludok tu pracu robit.
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

mastermind napísal:Uz ked som zacal citat ten clanok uz som tusil ze je okopirovany z nejakeho zdroja "na urovni". Kedy sa uz slovaci prestanu starat o plat inych a zacnu sa zaoberat svojim.
Myslim ze je na case, prestat mrhat silami na zavist voci inym a zacat pracovat na sebe. Prestanme si zavidiet.
Kazdy clovek ma moznost vydat sa nejakym smerom. Ak sa niekto vydal smerom pracovnika na sustruhu nech sa nestazuje ze nema taky prijem ako nejaky manager. ved to je nonsens
Prečo pracovik na sustruhu ved si zober, že doktor, ktorý má 20 000Sk a politik, ktorý má strednu školu má 50 000Sk to je na smiech, nemysliš?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

nius napísal:Prečo pracovik na sustruhu ved si zober, že doktor, ktorý má 20 000Sk a politik, ktorý má strednu školu má 50 000Sk to je na smiech, nemysliš?
no doktori sa az tak zle nemaju. viem o tom nieco z vlastnej skusenosti.
vsetko je to o volbe povolania. Aj doktor si mohol vybrat a mohol sa rozhodnut stat sa managerom.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

nius napísal:Prečo pracovik na sustruhu ved si zober, že doktor, ktorý má 20 000Sk a politik, ktorý má strednu školu má 50 000Sk to je na smiech, nemysliš?
:lol:
ale politik je casto za K*K*t*, za co dostava tych 35tis navyse (30 rozdiel a 5 ked ratas aj skolu, co by mal 15 povedzme) :P
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

a co hovorite na nove zvysovanie platov???....ze pposlanec mimo bratislavy zarobi96000 sk a ktomu teraz dostane navyse +5%...cize 4000sk... predsa NR SR ku 110000sk dostane etste 4400sk podredsedovia dostanu k 105000sk etste 4400sk prezident ku 265000sk este 17000sk...mna to tak vytocila..a moja mamina co ma plat okolo 10000 dostane + 5% a to je az 500sk..tak to kde sme??
duves
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa duves »

Zial nedavno v tlaci bol clanok, ze slovensko je stale rovnostarska krajina. Podla clanku su UDAJNE este stale male rozdiely medzi slabo zarabajucimi a dobre zarabajucimi. Takze dobry den, južna amerika!
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

okonenipica napísal:prezident zaraba 24 000 sk ? :coffee:
teraz neviem isto ale 24 000 je strasne malo sa mi zda ze prezident zaraba okolo
100 000-150 000 neviem isto ale za mi zda ze som to desi cital
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Plat prezidenta republiky predstavuje stvornasobok platu poslanca Narodnej rady SR. Aktualne je to cca 200 tisic Sk. Okrem toho mu patria aj pausalne nahrady vo vyske 40 tisic Sk.

V tejto suvislosti odporucam Zak. c. 120/1993 Z. z. o platovych pomeroch niektorych ustavnych cinitelov Slovenskej republiky
ja.ck
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja.ck »

pancuska26 napísal:.......prezident ku 265000sk este 17000sk...
preboha tuto sumu mas odkial??
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Tomasito napísal:Plat prezidenta republiky predstavuje stvornasobok platu poslanca Narodnej rady SR. Aktualne je to cca 200 tisic Sk. Okrem toho mu patria aj pausalne nahrady vo vyske 40 tisic Sk.

V tejto suvislosti odporucam Zak. c. 120/1993 Z. z. o platovych pomeroch niektorych ustavnych cinitelov Slovenskej republiky
ja len dodam, ze podla tohto zakona:
Poslancovi Národnej rady Slovenskej republiky
(ďalej len „poslanec“) patrí plat vo výške 3-násobku
priemerného mesačného platu pracovníka národného
hospodárstva Slovenskej republiky za predchádzajúci
kalendárny rok
a len taka hypoteticka odbocka, preco zvysovat minimalnu mzdu? kto z toho ma viac? ten kto tu minimalnu mzdu dostava, alebo ten koho plat sa na zaklade nej vypocitava?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

sundevil napísal:a len taka hypoteticka odbocka, preco zvysovat minimalnu mzdu? kto z toho ma viac? ten kto tu minimalnu mzdu dostava, alebo ten koho plat sa na zaklade nej vypocitava?
Preco zvysovat min. mzdu? Pretoze ide o sucast socialnej sfery a zrkadlo ekonomiky kazdej standardnej "demokracie". Min. mzda je vysledkom spolocenskeho a politickeho riesenia rozporov medzi zaujmami zamestnavatelov a zamestnancov. Napr. Europska socialna charta odporuca udrziavat min. mzdu prveho stupna vo vyske 60% priemernej mes. mzdy. Pokial by sa toto odporucanie malo uplatnit u nas (v SR), tak napr. pri priemernej mes. mzde 21131 Sk (4Q r. 2006) by bola min. mzda 12679 Sk.

A kto ma z toho viac? Logicky ten, koho plat sa na zaklade vysky min. mzdy vypocitava jej nasobkom (vid pripady vyssie).
Napísať odpoveď