15 Rokov hardiskov alebo Seagate utoci na Raptora

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Po dlhej dobe ;)

Príspevok od používateľa WildDuck »

enter00 napísal:ano, mas pravdu, najpomalsia cast v PC je dnes HDD, ale KAZDY pevny disk.. je jedno, ci ma 15tisic rpm, 16mb cache. z principu toho, ze je to mechanicky komponent a zakony fyziky neoklames.
velmi vela veci ale dokaze riesit ram. za posledny rok som jej hodne pridaval, menil hdd atd, teda mam skusenosti z praxe.

konkretne - nastartuje sa mi komp, do ramky nabehnu vsetky pouzivane programy - 1,7 giga. pustim napr mp3ku, komplet cela sa mi nacita do ram, potom cely cas ako mp3 hra sa disk nepuziva a hlavicky su volne na ine operacie. to iste mam nastavene s filmom, tam konkretne 100 mega dopredu. (pri pozerani na notebooku cez siet 200 mega kvoli setreniu baterie).
tu 4giga ramky pomozu ako nic ine, teraz este planujem par uprav a hodilo by sa aj 8 giga, co ale bohuzial dosky nezvladnu.
Caf Escape....heh teda vlastne Enter......

Klobuk dole pred tvojim nazorom......ja som tak isto za!!!!!
Az na to, ze momentalne nemaju dosky problem zobrat 8GB pamaty a viac.....

Tomase, zial nemozem s tebou uplne suhlasit, lebo Enter00 ma 100 percentnu pravdu!!!!!!! Pokial ma PC viacej pamate, ide omnoho sviznejsie...... Radsej by som bral pomalsi disk a 4GB pamate ako Raptor a 1GB pamate. Ja mam doma 2GB a bol som celkm stastny, az kym som nemal doma na skusku 4GB... :(

Velmi zalezi aj od rychlosti pamate, pripadne dual chanel atd...

Ak nemam pravdu, opravte ma niekdo, ale potom preco firmy ako GIGABYTE robia toto??????.....

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Sto ... GC-RAMDISK

Zial este som to nemal moznost v praxi vidiet, ako to funguje, ale uz mam na to zalusk.......takze este raz, Enter klobuk dole.....

PS: Trosku offtopic, aby som si nepokazil renome.......
Touto cestou by som sa chcel opytat, preco mas vo svojom nicku za nazvom ENTER dve nuly?????? Dve nuly som videl len na WC :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Po dlhej dobe ;)

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

WildDuck napísal:nemozem s tebou uplne suhlasit, lebo Enter00 ma 100 percentnu pravdu!!!!!!! Pokial ma PC viacej pamate, ide omnoho sviznejsie...... Radsej by som bral pomalsi disk a 4GB pamate ako Raptor a 1GB pamate. Ja mam doma 2GB a bol som celkm stastny, az kym som
Precitaj si o com sa bavime, ja som nikde netvrdil, ze viac RAM nepomoze pocitacu. Ja som pisal o tom, ze viac RAM nenahradi vykonovo rychlejsi disk.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

t0m4s3 napísal:Precitaj si o com sa bavime, ja som nikde netvrdil, ze viac RAM nepomoze pocitacu. Ja som pisal o tom, ze viac RAM nenahradi vykonovo rychlejsi disk.
to je pravda, v rychlom PC treba aj rychly hdd aj vela ram.
chyba je v tom, ze vela ludi ma sice v kompe 2giga ramky,ale cely cas prace okrem hrania hier maju volnych povedzme 1,3gb.
teda sa vobec nevyuzivaju na realne zrychlenie a zkvalitnenie prace.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

misokgb napísal:Nechapes o com sa tu diskutuje? Ze rychlost disku MB/s nie je taka dolezita? Ked ten Seagate ma seek 12-14ms a ten Raptor 8ms? Tam ide prave o to, MB/s to je udaj... skor pre lamy by som povedal... 74MB/s co s tym, ked mam pomaly seek a hlavicky su pomale a to vlastne brzdi cely disk? U Raptora ide o seek, rychlost je druhorada skor :roll:
12 - 14?? aspon nezavadzaj, seagate dosahuje seek 11ms

//t0m4s3 - ak niekto zavadza, tak teraz si to jednoznacne ty ;-)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

mystique napísal:12 - 14?? aspon nezavadzaj, seagate dosahuje seek 11ms
Myslim, ze 13.6 patri do rozmedzia 12-14ms :)

Obrázok

Dalsi dukaz http://www.aoaforums.com/frontpage/imag ... 0gb/06.jpg
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

a ty veris tomu co napise vyrobca a predajca, alebo to co sa v skutocnosti namera? :roll: Pozri si co namerali napriklad tu, ak ti Petr Koc nie je dost dobry http://www.anandtech.com/storage/showdo ... i=2760&p=5
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

LOOOOOOOL keby sme verili vsetkym tym kecom co napise vyrobca alebo predajca a bola by to pravda, tak by sme vsetci mali dneska doma mega namakane kompy za par korun kur*a pardon za vyraz :D
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:a ty veris tomu co napise vyrobca a predajca, alebo to co sa v skutocnosti namera? :roll: Pozri si co namerali napriklad tu, ak ti Petr Koc nie je dost dobry http://www.anandtech.com/storage/showdo ... i=2760&p=5
V teste vidim 750Gb S jezisi... tomase doba pristupu 160 seagatu je ovela mensia, zabehnem z bodu a do bodu B rychylejsie na 150 metroch alebo 750???
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:V teste vidim 750Gb S jezisi... tomase doba pristupu 160 seagatu je ovela mensia, zabehnem z bodu a do bodu B rychylejsie na 150 metroch alebo 750???
Ja som pastol 13.6ms namerany zo Seagate Barracudy 10 320GB, takze sem netahaj test nejakeho 500/750GB, je to takmer JEDNO. Uz si uznaj, ze si napisal blbo, Boze to si nevies uznat, ze si sa mylil? Plna <> je na nete, a stale si bude hovorit to svoje... :roll:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja sem test 750 Gb netaham :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:V teste vidim 750Gb S jezisi... tomase doba pristupu 160 seagatu je ovela mensia, zabehnem z bodu a do bodu B rychylejsie na 150 metroch alebo 750???
A to akoze cim vyssia kapacita disku tym je disk vacsi? :lol:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

ad velkost - to nie, ale ma viac plotni, teda viac citacich hlaviciek = vacsiu vahu hlaviciek a teda vacsiu zotrvacnost - pohyb hlaviciek je pomalsi.
robi to max 1ms ale. takze tych 13 ms u seagate .10 je taky realny cas.
je jasne, ze 10 tisic rpm disky su v pristupe k datam rychlejsie, ale nic nie je rychlejsie ako ram:)))
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:A to akoze cim vyssia kapacita disku tym je disk vacsi? :lol:
to tak nieje?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

enter00 napísal:ad velkost - to nie, ale ma viac plotni, teda viac citacich hlaviciek = vacsiu vahu hlaviciek a teda vacsiu zotrvacnost - pohyb hlaviciek je pomalsi.
robi to max 1ms ale. takze tych 13 ms u seagate .10 je taky realny cas.
je jasne, ze 10 tisic rpm disky su v pristupe k datam rychlejsie, ale nic nie je rychlejsie ako ram:)))
enter00, k tej velkosti to nemusi byt pravda.pocet plotní moze byt rovnaky ale hustota zapisu je rozna. a v jednom prípade to je napr. 40 GB a v druhom napr. 80 GB
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

krija napísal:enter00, k tej velkosti to nemusi byt pravda.pocet plotní moze byt rovnaky ale hustota zapisu je rozna. a v jednom prípade to je napr. 40 GB a v druhom napr. 80 GB
moze byt, ale u jedneho typu disku(o com sa teraz bavime seagate .10) sa kapacita lisi len poctom plotni, 160gb jedna, 320gb dve atd.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

WildDuck napísal:Caf Escape....heh teda vlastne Enter......
Klobuk dole pred tvojim nazorom......ja som tak isto za!!!!!
Az na to, ze momentalne nemaju dosky problem zobrat 8GB pamaty a viac.....

Tomase, zial nemozem s tebou uplne suhlasit, lebo Enter00 ma 100 percentnu pravdu!!!!!!! Pokial ma PC viacej pamate, ide omnoho sviznejsie...... Radsej by som bral pomalsi disk a 4GB pamate ako Raptor a 1GB pamate. Ja mam doma 2GB a bol som celkm stastny, az kym som nemal doma na skusku 4GB... :(

Velmi zalezi aj od rychlosti pamate, pripadne dual chanel atd...

Ak nemam pravdu, opravte ma niekdo, ale potom preco firmy ako GIGABYTE robia toto??????.....

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Sto ... GC-RAMDISK

Zial este som to nemal moznost v praxi vidiet, ako to funguje, ale uz mam na to zalusk.......takze este raz, Enter klobuk dole.....

PS: Trosku offtopic, aby som si nepokazil renome.......
Touto cestou by som sa chcel opytat, preco mas vo svojom nicku za nazvom ENTER dve nuly?????? Dve nuly som videl len na WC :lol:
Wild*uck lol... pls aspon netrep dve na tri, cita si to tu kopeec lamiek ktore sa moc nevyznaju a vdaka tomu si tie 4Gb samozrejme kupia a celkom zbytocne :lol:

PS1: ten kabel na adapter mali v ulvete na pulte :lol:
PS2: ten netdrive nemozem rozbehnut asi sa s nim zastavim :wink:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

http://www.svethardware.cz/art_doc-4778 ... FDB7C.html

moj darcek hned ako kupim novu dosku ktora zvladne 8gb ram.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:http://www.svethardware.cz/art_doc-4778 ... FDB7C.html
moj darcek hned ako kupim novu dosku ktora zvladne 8gb ram.
gratulujem, 20 000 za pamete da malokto, dufam ze ich efektivne vyuzijes :wink: :lol:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

mystique napísal:gratulujem, 20 000 za pamete da malokto, dufam ze ich efektivne vyuzijes :wink: :lol:
Ak chcel 8 gb tak si bude musiet kupit 2 take kity lebo ono su to 4gb kity pozostávajúce z dvoch 2gb pamatí. Takže to bude pri dnešnom kurze dolara 27Sk za jeden kit v rozmedzi 13500 až 16200 ateda za tých osem giga zaplatiš od 27000 po 32400.
Napísať odpoveď