je to vysoka teplota ak ma tento CPU pri max zatazeni 63°C ?? je mozne ze by isla aj na 65°C... mna by len zaujimalo ze ci je to skodlive ci sa moze odpalit (ale zrejme by sa restartol PC)
nepotrebujem rady na novy chladic a pod. ...
DAKUJEM
mystique napísal:je to pomerne dost, skus sa drzat na 50 - 55max
hmm ja viem ze je to vela... ale nepotrebujem rady na akej teplote sa mam drzat... (ale dik za odpoved )ja len potrebujem vediet ze jak to moze uskodit CPU-cku... ak vobec moze
Ak je to jadro Barthon [co asi aj je] tak je to normlana teplota. Das ju dole jedine watercoolom [co sa pre taky procak uz moc neoplati] alebo blue orb ci ako sa vola od zalmana. Je to moj ex procak, momentalne sa nachadza vo Svatom Jure a je chladeny zalmanom. Udajne pomohol
Viac k teme: pre barthon to neni vela. Je na tom podobne ako prescott, akurat trochu lepsie .
uplink napísal:Viac k teme: pre barthon to neni vela. Je na tom podobne ako prescott, akurat trochu lepsie .
dikes kamo... takuto pozitivnu odpoved som potreboval... som ti vdacny...
t0m4s3 napísal:65stupnov nie je pre 130nm Bartona ziadna teplota. Je to uplne bezne. Samozrejme cim menej tym lepsie, ale tych 65stupnov nie je nic vynimocne.
Presne tak, Barton = velka cache = velka plocha jadra, dost radiator. Zrazis to jedine Scythe Katana, alebo TT SonicTower, ale je to zbytocne pokial ti nevadi hluk. Imho je dost jedno, ci mas procak 65 alebo 50 stupnov v tomto pripade
tak este jedna. ja mam 2800+(barton) na menej ako 65°C (burn) ho nedostanem. no dostat dostanem. thermaltake extreme volcano 12, ale tych 48 dB pri 5500 RPM nie je uz pre moje usi.