gitarista.ueuo.com napísal:Nechcelo sa mi citat celu temu, tak len z prvych 2 stran usudzujem, ze si dawo vymysla.
1. nato aby si vedel hrat vynikajuco na elektrickej nemusis mat zvladnutu akustiku. Je to plus, ale nemusi byt. (pozri na Vaia. On zacal na elektrickej a uz v 20-tich bol virtuoz.)
2.Ked mas 16 rokov, tak pochybujem, ze mas gitaru za 50 litrov.
3. Na elektrickej sa dost pouzivaju prsty. Nie iba trsatko. Na cistom zvuku, ale aj na skreslenom.
1. s odstupom casu.... mas pravdu
2. stav sa o co chces, aj ti ju nafotim
3. prsty sa pouzivaju, to je fakt ale v porovnani s brnkatkom takmer vobec
dawo napísal:lenze zalezi aj aky styl hras...chces mi povedat ze metalove alebo rockove sola davas prstami???
Zahram, ale ten styl nemusim.
Ale taky rock a blues...mmmm to hej.
Ved skus hrat Juice od Steve Vaia trsatkom. To sa neda. Alebo taky Tender Surrender, aby mal taky zvuk ako on (na mojej stranke je aj video).
gitarista.ueuo.com napísal:Zahram, ale ten styl nemusim.
Ale taky rock a blues...mmmm to hej.
Ved skus hrat Juice od Steve Vaia trsatkom. To sa neda. Alebo taky Tender Surrender, aby mal taky zvuk ako on (na mojej stranke je aj video).
hovorim ze aky styl hudby, taky styl hrania , ja som len cil zacal hrat na elektrickej ale este neviem hrat rychlejsie brnkatkom ako prstami
dawo napísal:hovorim ze aky styl hudby, taky styl hrania , ja som len cil zacal hrat na elektrickej ale este neviem hrat rychlejsie brnkatkom ako prstami
Ja som na akustike hral len rok. Na elektrike hram 3/4, ale v zivote by som nedokazal zahrat rychlejsie prstamy ako trsatkom.
no to bude tym ze ja hram na klasike piaty rok a na elektrike len 1/2 roka
ale ide o to ze viem hrat rychlo prstami a nie pomaly brnkatkom
ale ne BTW kedy bude ten navodik?
gitarista: mas to trosku pomalyne kamo, gibson rozhodne nepatri pod epiphone, mozno by si mal pravdu keby si povedal ze je to naopak teda epiphone pod gibson, aby som ti to objasnil epiphone bola samostatna grecka firma, robiaca repliky znamych nastrojov, koniec koncov ako kopa inych firiem v 80.rokoch, no ked vyhasila bankrot odkupil ju Gibson a zacal tak sam vyrabat low-end kopie svojich najznamejsich kuskov samozrejme pod nalepkou epiphone
Prosím vedel by mi niekto poradit aku gitaru by som si mal vybrat ked som na tom este nikdy nehral Je to uz par rokov co som chodil na hudobnu a znovu by som chcel zacat na nieco hrat, najlepsie sam pre seba Chcel by som sa naucit hrat na akustickej, elektrická ma nejako nebere. Dik za rady
mám už len 3 gitary... akustickú, elektroakustickú a elektrickú
Na každej hrám niečo iné a samozrejme si ešte plánujem kúpiť telecastra keďže stratocastra už jedného mám
čo sa týka elektroakustiky je to bomba. mám ju len nejaké 4 mesiace ale obľúbil som si ju hrozne a teraz väčšinou na tej hrám
chalani, mam velky problem
mal som na gitare relativne velku(cca.5*8cm) nalepku, ktoru som sa ale prave rozhodol odstranit, ale je tam tak tuho prilepena, ze tam zostalo kopec lepidla+kusky papiera a teraz to vyzera otrasne..neviem ako to dat dole bez poskodenia laku, snad ste sa stym uz niekto stretol..
technicym benzinom by to urcite slo, ale spolu s nalepkou by asi siel aj lak
help
mokra handrička a drhnúť a drhnúť? neviem či by lak čokolvek agresivnejšie vydržal...prípadne skús kúpiť nejaký prípravok na údržbu gitary a stým
ináč nikdy som nechápal kult lepenia si kktín na gitaru, veď je to humus...