suhlasim v tejto teme s nazormi zuzky, podpisem sa pod ne...
sosovky nosim ked idem von alebo sportovat, teraz su to dva roky a za ten cas abosolutne ziadny problem. hlavne nesetrit na kvalite a dostatok roztoku na cistenie.
no ja mam nastastie oci v poriadku, ale jednoznacne by som radsej nosil okuliare ... ved to je stylovka nenormalna ... a ked si dobre clovek vyberie, mozu uplne pozmenit a zlepsit vyraz tvare ... a naviac neviem ci by som bol schopny stale si babrat do oka a davat tam tie sosovky
miki690 napísal:no ja mam nastastie oci v poriadku...
to ano, ale okuliare su pri vela cinnostiach nepohodlne a dokonca zdravie ohrozujuce.. menovite sport.
okrem toho, kvalitny ram + skla do okuliarov pod 4 tisic nemas, takze ked pocitas tak 4-5 roznych kusov aby naozaj plnili funkciu imidzovky a hodili sa ku kazdemu obleceniu/prilezitosti... mas to hned 20 tisic.
Zorg napísal:zakladanie sosoviek mi ani po neviem-kolko tyzdnovom nacvicovani nikdy poriadne neslo... Tieto mi prisli ako zachrana z neba
no neviem neviem.... mne prve nasadenie trvalo asi 30 minut a teraz su to asi 2 sekundy. chce to len cvik a jednoznacne si myslim, ze radsej dlhsie trenovat, ako si uplne "odpalit" rohovku...
ja ked mam niekedy sosovky v ociach viac ako 12 hodin, uz sa bojim, ze mi to moje oci raz spocitaju...
poradil si sa ohladne toho v nejakej poriadnej optike????
stalo sa vam uz niekedy, ze sa vam kontaktna sosovka poskodoila nejako a potom sa vam z toho zapalilo oko? mne hej, a neviem tomu prijst na koren, ci to je z toho ze som mal suche oci alebo ze som s nou spal....
poradil si sa ohladne toho v nejakej poriadnej optike????
Ano bol som v dvoch optikach doma a uz som sa bol na to pytat aj tu. Ja som to zakladanie cvicil asi tri tyzdne a pod 10 minut som sa nedostal (asi mam nejake divne oci.... hmm a mozno aj ruky, haha). Viac ma trapi to ze v tom jednom oku to proste trochu citim.
jednoduxo sosovky len cez den a prisiel som na taqy figel ze ked sa pozriete do obalu a vidiete ten kruzok taq sosovka je spravne a ked nevidie treba ju prevratit
Sheep napísal:mam brilky, kontaktne sosovky su hrozna somarina...
preco??.....mne moc okuliare nejdu pouzivam len doma a v skole na hodinach inak davam dole nepristanu mi....a rozmyslam a sosovkach len voebc nemam predstavu a cenach...
Cenayus napísal:preco??.....mne moc okuliare nejdu pouzivam len doma a v skole na hodinach inak davam dole nepristanu mi....a rozmyslam a sosovkach len voebc nemam predstavu a cenach...
sosovky vypadavaju, mas s tym kadejake problemy, a kym este prekonas provozne problemy tak oj joj, ja sice nemam rad brilky ale par krat mi zachranili oci
Sheep napísal:sosovky vypadavaju, mas s tym kadejake problemy, a kym este prekonas provozne problemy tak oj joj, ja sice nemam rad brilky ale par krat mi zachranili oci
pokiaľ máš správne nasadené, tak Ti nevypadnú.. a občas sú šošovky omnoho pohodlnejšie a aj bezpečnejšie.. všetko má svoje +/-.. každý si však vyberie tie svoje +/-..
Sheep napísal:sosovky vypadavaju, mas s tym kadejake problemy, a kym este prekonas provozne problemy tak oj joj, ja sice nemam rad brilky ale par krat mi zachranili oci
pokial ti po vysetreni oci predpise spravnu mieru, zakrivenie, polomer atd, z oci ti nevypadnu - nedoporucuje sa ale potapat bez okuliarov.
samozrejme, ze sosovky nemozes pouzivat samostatne, je to len doplnok k okuliarom.
heh ja nosim...uz nieco cez rok:)) a je to lepsie jak okuliare aj ked na zaciatku mi trvalo dost dlho kym som si ich dala ale teraz to je uz v pohode..okuliare nosim maximalne vecer ked som doma niekedy....