stal sa zo mna alkoholik

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Bohdan12
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

stal sa zo mna alkoholik

Príspevok od používateľa Bohdan12 »

Mam problem mam 19 rokov a asi som prepadol alkoholizmu kazdy den si dam pivo aj poldeci a ked je volnejsi den piatok sobota tak sa chlasta o dusu kolko krat na nastartovanie pol litra rumu do tooho par piv....alebo ako vcera 11 piv v krcme takto sa to uz taha asi rok.

co mam robit

ps: ruky sa mi trasu
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

To je dobre, kym si to uvedomujes sam. Ja by som urcite isiel za nejakym doktorom alebo do nejakej poradne a porozpraval sa o tom. Nie si ani prvy, ani posledny (bohuzial). Takisto si skus sam odpovedat, ze co ta k tomu vedie. Nervozita? Z nudnej chvile? Rob s tym hned teraz, kym si to uvedomujes a das sa urcite do poriadku.
Colortraincleaner
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Colortraincleaner »

Mozno ze by si zvladol prestat aj sam ... staci sa zozrat v piatok, moznio aj v sobotu, nebo na akcii, prestan pit cez den, to das, rok nie je tak dlha doba ... :!:
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

z kade beries na to peniaze ? ak z nejakej brigady ; tak daj vypoved nebudu kese nebude chlast .
ale zas mozes prepadnut tomu ze zacnes kradnut .....
hm ...... a skym furt pijes sam ?
alebo s kamaratmi >? tak potom aj ony musia casto pit ! ...
je to svami zle ! .....
ale alkohol niesu drogy !! cize zavislost nieje az taka velka :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Daj na P4ru a choď za odborníkom! Keď začneš so samoliečbou, prestaneš si uvedomovať, že sa ti to vymyká z pod kontroly a prepadneš tomu úplne.
- Určite nie si pokročilom štádiu a pomohli by psychycké terapie, motivácia. Držím palce.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

kokos skus sa poradit s rodiou, zdover sa im. Toto je problem jak hrom. Keď ale chces prestať a niesu uplne "hotový" tak verim ze prestanes. AK nie tak vyhladaj odbornu pomoc...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ja som si tiez tak pred 2ma mesiacmi uvedomil, ze vela pijeme(streda-sobota). A spolocne sme sa vsetci traja spolubyvajuci dohodli, ze to obmedzime iba na piatok, maximalne sobotu. A odvtedy je to v pohode, treba len chciet. Usetris kopu prachov a aj prebudzania budu lepsie :)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

ja tiež chlastám tak normálne- cez víkendy... ale niekedy mi chlast potom zachutil a vtedy mi to došlo- TREBA PAUZU.... dal som si taký týždeň, dva úplne bez chlastu a vtedy tá chuť ustala...
A daj si otázku: "Prečo pijem?" ak je odpoveď kvôli zábave- tak ten raz- dva krát do týždňa je to fpoho- dajme tomu že si študent, si mladý, chceš sa zabávať.. Ak ani sám nevieš, daj si nejaké ultimátum, napr 10 dní- to musíš vydržať... ak nie, tak normálne choď sa psychológom, je to úplne a ver mi, nikto nechce mať za kamaráta/ priateľa/ v rodine alkoholika.. :? Urob tak čo najskôr, potom to pôjde tažšie...
Bohdan12
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bohdan12 »

R1k1nko napísal:z kade beries na to peniaze ? ak z nejakej brigady ; tak daj vypoved nebudu kese nebude chlast .
je to svami zle ! .....
Odkial peniaze no robim na Zsr a plus niake robty popri tom
Pantagruel
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantagruel »

Cele je to o silnej voli...presne tak ako pisali nadomnou, ak vydrzis 2 tyzdne bez chlastu, budes mat potom odvykanie lahsie...Najdi si inu zavislost, napr. zuvacky ! (Winterfresh forewer!!!)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hmm skus taku fintu ze napr namiesto rumu si objednaj caj s rumom abo tak proste zniz davky alkoholu postupne tak ako to robia fajciari alebo namiesto velkeho piva si kup male a namiesto 2 iba jedno pi ho pomalsie ja som abstinent ale obdobne som sa zbavoval zavislosti na broskinovom nes tea mozno vam to pride vtipne ale si zober ze 0,5l stoji 30 ska ja som dene stiahol aj 5 flasiek heh konkretne to bolo tento rok v maji znizil som davky postupne zacal som kofolu a tak pit a teraz si dam neste obcas ale uz nanom niesom zavisly hehe inak mne byvalo rano norlane zle ked som okolo 9 nedal ten caj :o
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Saq.utd »

Runes napísal:hmm skus taku fintu ze napr namiesto rumu si objednaj caj s rumom abo tak proste zniz davky alkoholu postupne tak ako to robia fajciari alebo namiesto velkeho piva si kup male a namiesto 2 iba jedno pi ho pomalsie ja som abstinent ale obdobne som sa zbavoval zavislosti na broskinovom nes tea mozno vam to pride vtipne ale si zober ze 0,5l stoji 30 ska ja som dene stiahol aj 5 flasiek heh konkretne to bolo tento rok v maji znizil som davky postupne zacal som kofolu a tak pit a teraz si dam neste obcas ale uz nanom niesom zavisly hehe inak mne byvalo rano norlane zle ked som okolo 9 nedal ten caj :o
to je aka piklovina
on ten alkohol chcel lebo sa chce opit
tak za tu cenu co si budem kupovat caj+rum si radsej drbnem rovno decoku rumu a hotovo...
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

R1k1nko napísal:z kade beries na to peniaze ? ak z nejakej brigady ; tak daj vypoved nebudu kese nebude chlast .
je to svami zle ! .....
no ta fyzicka zavislost je horsia ako na mnohych ilegalnych drogach.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

taurus666 napísal:no ta fyzicka zavislost je horsia ako na mnohych ilegalnych drogach.
jj, keď sa prejdem niekde medzi ľuďmi čo napr. berú drogy a porovnám si to s krčmou, tak krčma je podľa mňa na tom horšie....
A hlavne- nájdi si spôsob ako ináč tráviť čas, lebo sa začneš nudiť a skôr či neskôr sa k tomu vrátiš.... Napr. priateľka, kamaráti, škola, šport, hra na dáky nástroj, skladanie modelov, toe jedno..
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: stal sa zo mna alkoholik

Príspevok od používateľa canopus »

Bohdan12 napísal:Mam problem mam 19 rokov a asi som prepadol alkoholizmu kazdy den si dam pivo aj poldeci a ked je volnejsi den piatok sobota tak sa chlasta o dusu kolko krat na nastartovanie pol litra rumu do tooho par piv....alebo ako vcera 11 piv v krcme takto sa to uz taha asi rok.

co mam robit

ps: ruky sa mi trasu
tak toto som zazival na intraku pocas vysokej skoly,len tak delaj brasko,vitaj v klube
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

vela pijes?...jednoducho prestan.nie je to jednoduche ale samo sa to nespravi.
jednine co treba je silna vola a tu ma kazdy v nas v sebe (ja tomu verim)
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Skus si dat realne ciele. Napr. nebudem pit tyzden. Po tyzdni to natiahni na mesiac atd. To je ako s cigaretami, ak nemas silnu volu tak Ti nepomoze ani odbornik na Prednej Hore.
krpcek
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa krpcek »

Runes napísal:hmm skus taku fintu ze napr namiesto rumu si objednaj caj s rumom abo tak proste zniz davky alkoholu postupne tak ako to robia fajciari alebo namiesto velkeho piva si kup male a namiesto 2 iba jedno pi ho pomalsie ja som abstinent ale obdobne som sa zbavoval zavislosti na broskinovom nes tea mozno vam to pride vtipne ale si zober ze 0,5l stoji 30 ska ja som dene stiahol aj 5 flasiek heh konkretne to bolo tento rok v maji znizil som davky postupne zacal som kofolu a tak pit a teraz si dam neste obcas ale uz nanom niesom zavisly hehe inak mne byvalo rano norlane zle ked som okolo 9 nedal ten caj :o

ja na zelenom nestea, ked ho momentalne nemam tak ani nepijem a ako prestat s alkoholom to fakt neviem, osobne moc nepijem, a ked mam pravdu povedat tak alkoholikov moc nemusim, ale je dobre ze s tym chces prestat, drzim palec :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Je to tym ze nemas co robit skratka...

S kamosmi sme od januara cca tahali take maratony podobne ako ty...
Napr 11dni v kuse kde kazdy vecer som je*ol minimalne tak 4deco tvrdeho...potom par dni pauza a az donedavna to ficalo tak ze sme chodili tak pravidelne 2-3x na akciosky(intraky a pod) de sme bud davali vina abo flasky vodky a tetkoc som si povedal ze love to zere mrte tak jebac a uz druhy tyzden to idem tak ze len taz z tyzden a nemam s tym problem....

je to o sile vole...
Baciiik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baciiik »

ked si chces tak si daj pit alkohol je zdrave ale nie kazdy den skus to prve takto : kazdy den si daj to jedno pivko popripade dvd a len v sobotu alebo piatok si daj pol deci s kamosmi alebo na nejak akcie.....neprehanaj to ovladaj sa trosku sak musis sam vediet kedy je dost tak pamataj si namna.
Piatok a v Sobotu mas povolene :D
Napísať odpoveď