kukni co pisal wolle...po case sa zacne olej rozkladat a budes mat z toho v dome pekny smradmisokgb napísal:Ked zozeniem daky komp, tak na novy rok spravim movieLoL aspon sa nebudem nudit... Komp tak okolo 500-600MHz
Drbnem do oleja aj disk
Dokonalé chladenie PC? Hoďte ho do oleja!
-
XilleR
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky
...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
-
misokgb
King
HDD v kazdom pripade nie je hermeticky/vakuovo uzavrety. Na kazdom disku mas, aspon na starsich "otvor", pri ktorom mas nalepku, ze ho nemozes zapchat. Sluzi na vyrovnanie vnutorneho tlaku s vonkajsim. Akurat je tam brutalna cistota... Kazdopadne kazdy disk je "otvoreny" nie ako si podaktori myslia... A ja ho drbnem do oleja, sak co pokazi sa, pokazi no, disk si do hrobu nezoberem...XilleR napísal:..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
-
blitzkrieg
Professional
ked budete doma robit rezne tak si vypitaj od mamy olejLuKKaS napísal:Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Oleja najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
ALE INAK JE TO GOOD NAPAD ZE SI NAPCHAS PC DO AKVARKA KDE MAS OLEJ ..MOZNO TO NIEKEDY BUDE U KAZDEHO KTO MA DOMA PC A OLEJ
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
olejový pc
hej pocuvajte sem
-na urobenie olejového pc musíte mat 30 litrow oleja a nie 5 litrow lebo 5 litrow sa rychlo zohreje a za par hodin mate prevareny olej
-je dobre pouzit aspon 3 ventilatori na cirkulovanie oleja v akvariu...
-s procesora v ziadnom pripade nedavat dole chladič a ani ventilator lebo procesor nemoze byt v priamom styku k oleju!!!!, mohlo by sa stat ze by vam pokazil.. preto najlebsie je ked tam nechate chladič aj s ventilatorom a pod chladicom je medzera cez ktoru by sa mohol olej dostat k procesoru tak treba tam dat najlebsie silikonom vyplnyt aby sa olej nedostal k procaku....
-v poho mozete pouzit normalny stolovy olej...ale po dvoch mesiacoch sa olej prevari uplne a mate pekný fast food rovno doma...
-motorovy olej ma vyhodu v tom ze tak nezapacha ako stolovy... a rychlejsie odvadza teplo!!!!! cize nemusite pouzit az 30 litrow na chladenie...
-do toho akvaria mozete v poho dat aj zdroj... no najlebsie je ked zo zdroja odoberiete plechovy krit aby olej mohol lebsie cirkulovat....
-možete aj použiť tu vec co sa normalne dava rybičkam ... to co vytvara vela malich bubliniek aspon olej bude este viac cirkulovat.. nieze pouzijete ten bublinkovac co ma filter !!!
ked som nieco zabudol take hl podstatne o com urcite neviem tak mi napiste na [email protected]
-na urobenie olejového pc musíte mat 30 litrow oleja a nie 5 litrow lebo 5 litrow sa rychlo zohreje a za par hodin mate prevareny olej
-je dobre pouzit aspon 3 ventilatori na cirkulovanie oleja v akvariu...
-s procesora v ziadnom pripade nedavat dole chladič a ani ventilator lebo procesor nemoze byt v priamom styku k oleju!!!!, mohlo by sa stat ze by vam pokazil.. preto najlebsie je ked tam nechate chladič aj s ventilatorom a pod chladicom je medzera cez ktoru by sa mohol olej dostat k procesoru tak treba tam dat najlebsie silikonom vyplnyt aby sa olej nedostal k procaku....
-v poho mozete pouzit normalny stolovy olej...ale po dvoch mesiacoch sa olej prevari uplne a mate pekný fast food rovno doma...
-motorovy olej ma vyhodu v tom ze tak nezapacha ako stolovy... a rychlejsie odvadza teplo!!!!! cize nemusite pouzit az 30 litrow na chladenie...
-do toho akvaria mozete v poho dat aj zdroj... no najlebsie je ked zo zdroja odoberiete plechovy krit aby olej mohol lebsie cirkulovat....
-možete aj použiť tu vec co sa normalne dava rybičkam ... to co vytvara vela malich bubliniek aspon olej bude este viac cirkulovat.. nieze pouzijete ten bublinkovac co ma filter !!!
Celkom pekné video je napr. tu http://www.tricklife.com/view.php?id=759
Hrozne rad by som sa nasmial pri moznosti pozerat sa na to ako vymiena nejake komponenty. Najprv by vylial olej matke na panvicu a do hrncov, a potom by cakal aspon tyzden kym by to vsetko okvapkalo a aspon nejak vyshlo. a co dalej to si neviem ani predstavit, s cim by to vsetko odmastil, to nemam ani tusenia 
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
sulo34
Medium Star
Re: olej
aj v oleji moze .. medzi dvomi kontaktmi moze nastat skrat aj keby si ich oddelil polmetrom sludy .. ide len o to aky je velky rozdiel potencialovstynx napísal:moze to dost v pohode taketo chladenie sa vyuziva na chladenie transformatorov a to su ine mordy jak auto myslim ze by to mohlo mat perspektivu a este vo vzduchu ti moze skocit obluk ale v oleji ne