USA vs. RUSKO

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Podľa Vás kto by vyhral 3 svet. vojnu

USA
96
40%
RUSKO
143
60%

Celkom hlasov: 239

Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rubiki »

geoge046 napísal:Veru tak, kto by chcel VOJNU????

"iba" vám zobere známich a priateľov... :evil: :evil:
ale aj nepriatelov :lol:
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

zelovoc napísal:keby bola tak prehrame vsetci. ak by neboli nukes, tak potom by som tu vojnu typoval USofA&Israel vs. zvysok sveta. hadam by uz tych zidakov konecne vykurili. ale skor ci neskor miesto USofA nastupi nova velmoc. Pax America pomaly konci. co bude potom to neviem. ale americania svoj moralny kredit uz stratili. je to mozno aj skoda ale kto by sa tomu cudoval? spravaju sa ako pani sveta, tak neh si zato zaplatia. historickym zakonitostiam sa nevyhnu a na vrchole svojej moci uz boli.
UF, to si kde zobral ? robil si historicku studiu s takouto temou na diplomovku ? :) ak áno, vsetok respekt :)

Pax America netrva ani par rokov ty by si ho hned koncil. Budz RAD ze zijes v dobe nejakeho PAX-u a budz rad ze svet ma hegemona, totizto pod hegemonom sa vzdy zilo lepsie ! Ci to bol Rím, Britania alebo teraz Amerika.

a myslím si že by vyhrali Americania, nokolko Rusko sa po 89 odzbrojilo a USA majú vyspelejsí protiraketový systém. Samozrejme ze vseobecne by boli obrovske straty, ale v kazdej vojne je vitaz (teda ten ktory strati menej ako super). Odporucam zahrat hru Defcom aby ste pochopili ako to myslim.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Trochu naivne tvrdenia.....jo takym Galom sa teda pod hegemoniou Rima zilo uzasne :lol: ...

No tvrdit tu zvasty o odzbrojeni ked USA a RUSKO su na urovni vo vojenstve o ktorej my mozme snivat. Ked kazda s krajin ma nuklearnych rakiet tolko ze by znicili bez problemov svet aj niakolkokrat....tak ty sa opovazujes vyrieknut vitaza? Ved americania nemaju ani tolko protirakiet kolko ma rusko jadrovych zbrani, nehovoriac o tom ze tie ich super protiraketove systemy dosahuju katastrofalne vysledky a ze vyvoj zariadeni na ich oklamanie je tak jednoduchy ze uz ho bude pomaly mat aj albansko.

Nie tu nie je jedineho vitaza...tu su len a len porazeni a tvrdit ze Rusko je zaostale po 89 je nezmysel, Rusky vojensky vyvoj vzdy bol a momentalne stale je medzi svetovou spickou. To ze ich techniku tak nevidno lebo nemaju potrebu bojovat s nou na celom svete ako USA neznamena ze nemaju dobru armadu atd...
Voodoo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Voodoo »

jj aspoň z mojej strany, čo pozeraám tak USA má kadiaké voj. relácie, kde ukazujú ich najnovšie zbrane, ale zdá sa, že Rusko nemá potrebu 8)
Totim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Totim »

No, uprimne povedané, nemyslím si, že by tretia svetová mala byť medzi USA a Ruskom. Skôr favorizujem všetky tie arabské štáty, ktoré ťažia ropu vs. zvyšok sveta. Prečo??? Pretože tieto štáty existujú len vďaka rope a keď im ropa dôjde a nebudú mať čo predávať -> nebudú mať čo jesť. A napríklad keď som ja hladný, tak som zlý. Asi budú zlá aj oni...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Totim napísal:No, uprimne povedané, nemyslím si, že by tretia svetová mala byť medzi USA a Ruskom. Skôr favorizujem všetky tie arabské štáty, ktoré ťažia ropu vs. zvyšok sveta. Prečo??? Pretože tieto štáty existujú len vďaka rope a keď im ropa dôjde a nebudú mať čo predávať -> nebudú mať čo jesť. A napríklad keď som ja hladný, tak som zlý. Asi budú zlá aj oni...
Az na taky detail, ze velku cast ropy na Blizkom vychode maju vdaka svojej agresorskej politike pod kontrolou prave USA...
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Bol som aj v Rusku (vtedy to bolo ZSSR) dokonca az za Volgou . Bol som aj v USA (California, Nevada, Arizona)
Chudoba je aj v tam aj tam. V USA je vsak podstatne vacsia demokracia ako bola vtedy v Rusku. Rusi su v podstate strasni chudaci, lebo este nepoznali volnost. Co sa tyka vzdelanosti su na tom asi rovnako, len Rusaci su viac lenivy.
NUMA
Expert
Expert

Príspevok od používateľa NUMA »

ako 3 svetova by vobec nebola o tychto 2. krajinach pretoze k USA by sa pridala zapadna europa a aj SLOVENSKO :P a k rusku komunisticke strany v juznej amerika kuba potom azia cina korea atd tak neviem ale viem ze vstky rakety by lietali ponad nas tak siasi domyslite ako by to skoncilo :)
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa geoge046 »

Rubiki napísal:ale aj nepriatelov :lol:
To je tiez pravda... :?
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

NUMA napísal:ako 3 svetova by vobec nebola o tychto 2. krajinach pretoze k USA by sa pridala zapadna europa a aj SLOVENSKO :P a k rusku komunisticke strany v juznej amerika kuba potom azia cina korea atd tak neviem ale viem ze vstky rakety by lietali ponad nas tak siasi domyslite ako by to skoncilo :)
suhlasim s tim , ale ja si myslim ze by sa to riesilo prve diplomatickou cestou :)
Tomasito
VIP
VIP

Joe-Joe napísal:Bol som aj v Rusku (vtedy to bolo ZSSR) dokonca az za Volgou . Bol som aj v USA (California, Nevada, Arizona)
Chudoba je aj v tam aj tam. V USA je vsak podstatne vacsia demokracia ako bola vtedy v Rusku. Rusi su v podstate strasni chudaci, lebo este nepoznali volnost. Co sa tyka vzdelanosti su na tom asi rovnako, len Rusaci su viac lenivy.
Hmm, ZSSR sa rozpadol pred 15 rokmi. Ruska federacia je dnes ekonomicky na vzostupe, ako jedna z mala krajin predcasne splatila svoj dlh Parizskemu klubu veritelov, rezervy Ruskej banky dosahuju rekordne hodnoty atd. atd. "Vtedy bolo vtedy..."
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Rubiki napísal:Trochu naivne tvrdenia.....jo takym Galom sa teda pod hegemoniou Rima zilo uzasne :lol: ...
lenže my niesme Galovia, my sme ti, ktori ked nic neziskavame tak aspon netratime a skor myslim ze ziskavame.
Rubiki napísal:No tvrdit tu zvasty o odzbrojeni ked USA a RUSKO su na urovni vo vojenstve o ktorej my mozme snivat. Ked kazda s krajin ma nuklearnych rakiet tolko ze by znicili bez problemov svet aj niakolkokrat....tak ty sa opovazujes vyrieknut vitaza? Ved americania nemaju ani tolko protirakiet kolko ma rusko jadrovych zbrani, nehovoriac o tom ze tie ich super protiraketove systemy dosahuju katastrofalne vysledky a ze vyvoj zariadeni na ich oklamanie je tak jednoduchy ze uz ho bude pomaly mat aj albansko.
ano opovazujem a hovorim ze dnes by to boli USA ... ich super protiraketove systemi su vo vystavbe a vlastne neexistuju, netusim preco som to tam vobec spominal ... Ale tie opatrenia su jednoduche len na papiery, v skutocnosti ich maju len Rusy a to dost obmedzene. Videl som dokument o posadkach ruskych mobilnych odpalovacich zariadení vybavených práve s takými raketami, je to elita medzi elitou, skvele vycviceny, nevahajuci stlacit gombik :)

tak preco hovorim ze USA by vyhrali ? a USA maju v sucastnosti menej jadrovych hlavic ale viac nosicov a strategickych bombarderov nehovoriac o tom ze za sebou maj Britaniu a Francuzsko, dalsie jadrove "mocnosti". CO maju Rusko ? V tychto dnoch nic, len obrovsky lec nevyuzity potencial /co sa isto zmeni/ a plno nepriatelov po celom svete, plno susedov, ktori sa boja ruskej rozpinavosti ...
Rubiki napísal:Nie tu nie je jedineho vitaza...tu su len a len porazeni a tvrdit ze Rusko je zaostale po 89 je nezmysel, Rusky vojensky vyvoj vzdy bol a momentalne stale je medzi svetovou spickou. To ze ich techniku tak nevidno lebo nemaju potrebu bojovat s nou na celom svete ako USA neznamena ze nemaju dobru armadu atd...
to je taka okridlena veta pacifistov "Nieje jedineho vitaza". Lenže vitaz je tu vždy, vždy sa najde niekto kto z toho niečo z dlhodobeho hladiska vyťaží.
nehovorim že Rusko nema dobru armadu, len hovorim ze na armadu USA nema. samozrejme, viem o spickovych ruskych tankoch, o vylepsenych MIGoch o tych spickovych raketach s nepravidelnou drahou letu ... lenze Rusko nemalo (ale zanedlho uz bude mat) dost penazi na to aby sa vyuzili v praxi, nemaju ich dosť, tvoria len malu cast vyzbroje.

a hovorim, zahraj si Defcom, je to hra o nuklearnej vojne, pochopis ako myslim to s vitazmi.
Tomasito
VIP
VIP

Aldeberan, nemienim sa nechat zatiahnut do spekulacii o vitazovi pripadnej jadrovej vojny, ak sa vobec o nejakom vitazovi hovorit da... tvrdit vsak, ze USA maju za sebou Francuzov, to je vzhladom k udalostiam posledneho desatrocia prinajmensom odvazne tvrdenie. Hovoris tiez o tom, ze Rusko ma po celom svete plno neprijatelov, ale to, ze vzhladom k svojej zahranicnej politike ich ma USA daleko viac uz nespomenies. Tiez si pozabudol, ze Rusko ma dlhodobo nadstandardne vztahy s Cinou...

PS1: Absolutny suhlas s Rubiki.

PS2: Nechaj gamesy gamesami.
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Aldeberan, nemienim sa nechat zatiahnut do spekulacii o vitazovi pripadnej jadrovej vojny, ak sa vobec o nejakom vitazovi hovorit da... tvrdit vsak, ze USA maju za sebou Francuzov, to je vzhladom k udalostiam posledneho desatrocia prinajmensom odvazne tvrdenie. Hovoris tiez o tom, ze Rusko ma po celom svete plno neprijatelov, ale to, ze vzhladom k svojej zahranicnej politike ich ma USA daleko viac uz nespomenies. Tiez si pozabudol, ze Rusko ma dlhodobo nadstandardne vztahy s Cinou...
desatrocia ? nemyslis udalosti spred troch desatroci, z casou Gaulistickeho Francuzska ? Myslim si, ze v pripadnej vojne by francuzsko iste slo po boku USA.

USA nema nepriatelov pri hraniciach, ked neratame Venezuelu, ktoru vsak v pdostate USA zivia.

Nadstandartne vztahy z Cinou ? Dlhodobo ? Robis si srandu. Ved Cina vyvinula jadrove zbrane skôr na obranu proti Rusku ako proti USA. Cina a Rusko mali cele desatrocia pohranicne ozbrojene potycky ... Rusky vojaci nikdy priamo nebojovali s am., ale s cin. ano ! V podstate medzi sebou viedli nevyhlasenu vojnu.
Pravda v poslednom case sa to zlepsilo - doslo k urcitym dohodam na urcitych castiach hranic, v lete podpisali zmluvu o vystavbe ropovodu, ci aspon zasobovani ropou ak sa nemylim, ale cina tu ropu potrebuje na vyrobu tovaru pre západ, nie naopak.

uf, ale priznavam, ze je to diskusia pritiahnuta za vlasy :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

No pritiahnute za vlas to je dost ale rozhodne neni normalne tvrdit vitaztvo USA v takomto debilne vymyslenom konflikte.

USA ma menej hlavic ako vravis ale ich nosice ktore su pouzitelne proti Rusku su len medzikontinentalne rakety. Bombardery neprichadzaju v uvahu, rusi idu cestou protivzdusnej obrany pred cestou supermodernych lietadiel a ich systemy S400 uvadzaju az 98% uspesnost proti nejmodernejsim lietadlam USA a stealth fighterom/bombarderom. Rusi si dokazu nad krajinou vytvorit doslova bezletovu zonu a bombarder im tam nevleti. Naviac na bombardovanie strategickych casti by si musel letiet do hlbokeho Ruskeho vnutrozemia, co je iba obrovsky problem navyse.

Naviac ako pises ze Rusi nemaju peniaze, no to je teda omyl, Ruska ekonomika stupa dost rapidne a nie len USA ma s toho strach....

Naviac v poslednych rokoch bratrickuju s Cinou prave v otazkach bojoveho pokroku a vyvijaju spolocne zbrane a zbranove systemy.

Ako mozes tvrdit ze Ruska armada na tu Americku nema, vies nieco o Ruskej armade? Oni svoju techniku a pokrok neprezentuju az tak velmi ako USA. K tomu sa pozri ake problemy ma USA na terajsich jej bojiskach....ved oni nevedia ako sa branit proti gerilovej vojne. Aby som nezabudol Rusko ma najvacsie skusenosti z gerilovym odbojom este z 2SV. A pozri sa kolko ma USA nepriatelov....a akych nepriatelov, su to nepriatelia ktori su ochotni spravit cokolvek aby poskodili USA.

Naviac tvrdit ze s toho niekto nieco ziska je asi tiez naivne kedze Nuklearna vojna nema pozitiva. Nikto nic neziska, len smrt. Stacilo by aj ovela menej rakiet ako by bolo v takom konflikte pouzitych aby nas to pochovalo. Ja osobne netusim co by s toho niekto mohol ziskat...
Tomasito
VIP
VIP

Aldeberan napísal: desatrocia ? nemyslis udalosti spred troch desatroci, z casou Gaulistickeho Francuzska ? Myslim si, ze v pripadnej vojne by francuzsko iste slo po boku USA.

USA nema nepriatelov pri hraniciach, ked neratame Venezuelu, ktoru vsak v pdostate USA zivia.

Nadstandartne vztahy z Cinou ? Dlhodobo ? Robis si srandu. Ved Cina vyvinula jadrove zbrane skôr na obranu proti Rusku ako proti USA. Cina a Rusko mali cele desatrocia pohranicne ozbrojene potycky ... Rusky vojaci nikdy priamo nebojovali s am., ale s cin. ano ! V podstate medzi sebou viedli nevyhlasenu vojnu.
Mame 21. stor. (nie 50. roky 20 stor.). Vztahy Ciny a ZSSR sa zacali normalizovat uz v 80. rokoch minuleho stor., medzitym sa ZSSR rozpadol a vznikla Ruska federacia. Dnes ci uz po politickej, hospodarskej alebo vojenskej stranke, Rusko nespolupracuje snad s nikym intenzivnejsie ako prave s Cinou. Ich viac-menej spolocny politicky pohlad na zasadne svetove problemy je tiez vidiet v ramci BR OSN. Takze nie, nerobim si srandu. Ked uz si z Francuzov v tomto teoretickom konflikte urobil spojencov USA, pritom pomaly a priori odmietaju zahr. politiku USA, musel som poukazat na Cinu, ako na viac nez potencial. spojenca Ruska.

PS: Napisal si, ze Rusko ma "plno nepriatelov po celom svete" a ja tvrdim, ze USA maju po svete tych neprijatelov daleko viac...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

USA NEMÁ ŠANCU VYHRAŤ 3sv. vojnu :D Veď s Irakom mali problémy.. A o Rusku nikto nemá dokumentácie aké zbrane a aký počet majú :) Čiže asi tak !! Ruska vláda dáva hlavne prachy do výroby zbraní.. a USA má len reči...
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Podla mna by to bolo USA, hoci velmi by zalezalo na okolnostiach
nadl
Medium Star
Medium Star

Úžasný nápad!

Príspevok od používateľa nadl »

Nechápem ako môže nikto hovoriť o víťaztve to je predsa scestné. Na našej planéte by neprží nikto, pri dneštných atomových potencialoch. Každá z mocností ma cca. 5000 nukleárných bomb a raketových hlavíc. :(
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

hlupost, ak bude 3.sv. tak v nej USA a RUSKO urcite nebudu stat celne proti sebe... btw, viac ako rusov ci americanov by sme sa mali obavat ciny, je ich predsa cez mld. do armady ich naverbujete za kusok chleba a kolko maju zbrani hromadneho nicenia to netusia ani americke spionazne druzice...

edit: bola by to stara klasika ako po vojne, rusi budu predavat zbrane, americania budu bojovat :)
Napísať odpoveď