Vymazavanie RW medii

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
picuge
Expert
Expert

Vymazavanie RW medii

Príspevok od používateľa picuge »

Som dnes chcel napalit nejake veci na DVD+RW, dal som ho zmazat a vypisalo to hlasku, ze toto medium nie je prepisovatelne. Som si povedal, ze sa mi asi odsralo RW, vlozil som ine, hlaska rovnaka. Vyskusal som 4 rozne RW roznych znaciek, starsie, novsie a nic nepomohlo. Skusal som ine programy (ten prvy bol Nero) ako napr. Clone DVD, Alcohol 120%, ... vsetky spoznavaju CD-RW aj DVD-RW ako normalne R a nejde ich zmazat. Skusal som uplne nove RW premazat a islo to v pohode. napalil som nan na skusku 10 MB program a dal zmazat a znovu sa objavila uz spominana hlaska. Este asi pred tyzdnom islo vsetko dobre.

Mam HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

A napaloval si na CD/DVD +/- RW? Ak na DVD+RW tak tie su myslim neprepisovatelne, ale pisal si ze si napaloval na DVD+RW potom DVD-RW tak som to nepochopil celkom.
enema
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa enema »

no tak jedine ma napada reklamacia mechaniky alebo by som ju este skusil u niekoho ze ako sa sprava tam
picuge
Expert
Expert

Skusal som aj DVD+RW aj DVD-RW aj CD-RW. A ked som tam vhodil nove RW, tak zmazat islo normalne. Skusal som uz aj odpojit mechaniku znovu ju pripojit. Este len tak pre info, neviem ci to moze byt tym ale nedavno som mal problemy s PIO a DMA modom prave u tejto mechaniky.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Jednoznacne vadna mechanika/firmware. Pokial je v zaruke, neni o com.
TEAC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TEAC »

Ak bolo to DVD medium znacky"Fujifilm" alebo Fuji tak no coment
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

TEAC napísal:Ak bolo to DVD medium znacky"Fujifilm" alebo Fuji tak no coment
no, akoze mohol by si citat lepsie... napisal, ze skusil 4 znacky rozne a rovnaky problem... imho, nechcem polemizovat o kvalite fujifilmov, ale s pionnerom 111L som ich vypalil asi 400 a vsetky drzia a zle boli 3. navyse v testoch na cdr.cz si tieto media tiez neviedli najhorsie, takze neviem co mas proti... nechcem zastavat tu znacku za kazdu cenu, mozes mat zle skusenosti... ja som s nimi nemal ziaden problem.
picuge
Expert
Expert

No nic vyskusam to este zajtra k dakemu kamosovi hodit, ci to nerozbehnem unho. Potom poslem na reklamaciu. Neviem moc sa do toho nevyznam, ale ta napalka palila a mazala dva mesiace uplne bez problemov (No az na to, co som mal chvilu problem s tym PIO modom). A teraz len tak. Ma sklamala :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

skus to programom clone CD. dobre citas clone CD. alebo aj alcohol 120%, ale pred mazanim v ponuke zaskrtnut: ignorovat poskodenu TOC a ak je mozne obnovit booktype DVD media. niekedy pomoze v spravcovi zariadeni odinstalovat mechaniku a nasledne restartovat PC a potom sa o5 pokusit mazat.
picuge
Expert
Expert

Tak najprv som vyskusal Clone CD - samozrejme ako inak cd je nezmazatelne. Alcohol 120% odskrtol som aj ignorovat poskodenu TOC a ak je mozne obnovit booktype DVD media a nic sa nezmenilo. A nakoniec som skusal aj odstranit mechaniku a setnut ale od toho som ani nic moc necakal, kedze som uz predtym skusal odpojit mechaniku a zapnut PC bez nej a potom ju pripojit a nic sa nezmenilo. Celkom ma zaujalo ako v Alcohol 120% rozpoznalo to CD-RW
Prílohy
Snap1.jpg
Snap1.jpg (68.53 KiB) 1098 zobrazení
picuge
Expert
Expert

Tak bol som u kamosa s tym a u neho fungovalo vsetko ako ma. Tak uz som z toho zufaly. Mam v PC len jeden system, takze nemozem zistit, ci je to v nom(aj ked dost pochybujem). Som medzi tym zsitil, ze s RW na ktore som napaloval dakedy davnejsie problem neni. No neni iba dovtedy kym nan teraz nic nenapalim. Akonahle ho napr. premazem a napalim teraz nieco, tak uz mi ho identifikuje ako R a nie RW. Preto by ma zaujimalo, ci to nemoze byt napr. Nerom alebo Windowsom alebo tym, ze som zmenil pred nedavnom ten PIO mod na (DMA 2).
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

skus si dat nejaky novsi firmware na tu mechaniku... stiahnes na stranke vyrobku
Sippo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sippo »

teraz riesim ten isty problem..aj si to nejako vyriesil???
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

podla mna skus preinstalovat aj windows on tiez vie robit podobne blaznovstva ael predpokladam ze jedna z tychto 3 veci je to na 100% firmware hardware alebo operacny system
dexterer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dexterer »

Tento problem som uz riesil pretoze to robilo aj mne.
Cize ak mas program alcohol 120% alebo bol v pc niekedy nainstalovany treba v nastaveniach pod zalozkou EMULACIA odskrtnut "Ignorovat typ media" viz obrazok
http://img86.imageshack.us/img86/2485/alcoholgx5.jpg
Sippo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sippo »

dexterer napísal:Tento problem som uz riesil pretoze to robilo aj mne.
Cize ak mas program alcohol 120% alebo bol v pc niekedy nainstalovany treba v nastaveniach pod zalozkou EMULACIA odskrtnut "Ignorovat typ media" viz obrazok
trefa do cierneho...vyzera ze problem bol presne v tom...som to vypol a dal som mazat a islo to, takze dufam ze sa to uz nepototo :D
thx.
mirecek9323
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mirecek9323 »

si dobry..to robilo aj mne....a tvoj postup bol 100%...diki fest
Machač
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Machač »

Mám ten istý problém.Mám dve napalovačky a ani jedna nechce vymazať
DVDRW ani CDRW. Predtým som mazal aj v neri aj v alkohole bez problémov.Takže napalovačky sú v poriadku aj RW,tak čím to môže byť?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

:!: Funguje je to :!:

Prinajmenšom v mojom prípade.
Napísať odpoveď