poradte elektricku gitaru pls

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
RiMMER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

poradte elektricku gitaru pls

Príspevok od používateľa RiMMER »

Hello all!

Premyslam nad kupou elektrickej gitary.
Na gitare moc dobre hrat neviem (pol roka som sa ucil na akustike, takze nic moc), cize mi staci nieco pre zaciatocnika.
Netreba mi ani kombo, mam kvalitnu zvukovku v pc (real-time reverb, overdrive, hall, atd, atd) + kvalitne repro, cize mi treba cisto gitaru.

Mozte nieco poradit? Samozrejme nieco lacnejsie.
Co som tak pozeral po nete, tak som natrafil na toto:

http://www.muziker.sk/Default.aspx?cont ... od_id:6442

Pride mi to ako celkom zaujimava gitara, v tych cenovych hladinach asi najlepsia. Samozrejme, je to lacne, ja viem, ale predsa, netreba mi zatial nic lepsie ;)

Uvitam hocijaku radu!

Dakujem.
Fall
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Fall »

no bolo by vhodne keby si napisal financny limit a na aku hudbu to chces :wink:
ale za tie prachy sa dobry nastroj postavit proste neda, aj ked tieto squiere patria ktym lepsim proste to nejde, netvrdim, ze nemozes narazait na relativne dobry kus, no je to len mala sanca
RiMMER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RiMMER »

hej, toto mi vela ludi povedalo, ze "narazit na lepsi kus"
moc tomu nechapem -- to od coho zalezi?
ta 'technika' dnu v gitare, sa niekedy nepodari? alebo to je podla snimacov? ze co z toho sa da potom dokupit lepsie, alebo ako to je :o
fakt sa v tom nevyznam :>
a tak limit.. no je dost nizky :/ do tych 4000 sk asi, kebyze sa to FAKT oplati tak 4500
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

RiMMER napísal:hej, toto mi vela ludi povedalo, ze "narazit na lepsi kus"
ta 'technika' dnu v gitare, sa niekedy nepodari? alebo to je podla snimacov? ze co z toho sa da potom dokupit lepsie, alebo ako to je :o
a tak limit.. no je dost nizky :/ do tych 4000 sk asi, kebyze sa to FAKT oplati tak 4500
podla mna za tu cenu dobru gitaru nekupis...
aj ja mam v tej cenovej hladine. Staci mi to ale "neni to ono". Skus pozriet bazare napr.

Kód: Vybrať všetko

www.bazar.muziker.sk
ono eletricka gitara casom dozrieva a mas realnu sancu narazit na "dobru" gitaru...
dobra gitara je ked: ma rovny krk(priloz oko ku kobylke a divaj sa pozdz krku na nulty prazec) ak sa krk netoci alebo netrcia prazce je to super, potom ci ti nieco "nezuni"(myslim, ze vies co myslim) alebo ci snimace nechytaju vazbu(urcite budu chytat ale vyberaj si cim mensie zlo) a to snad na zaciatok staci :smt006
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

RiMMER napísal:hej, toto mi vela ludi povedalo, ze "narazit na lepsi kus"
no ide o to ze ked si vezmes ze za tu sumu sa musia kupit tri snimace, ladiaca mechanika, prazce, krk drevo na hmatnik, vnutorna elektronika teda zapojenie snimacov a potenciometrov, kompletny lak a este zaplatit tomu kto to robil a este ta cena ktoru platis vtej su zahrnute aj dovozove naklady a marza obchodnika, tak to proste nejde, napr kvalitne snimace sa pohybuju v cene 3-4 000 za KUS, cize to proste nejde spravit gitaru co by relativne ladila, nemala krivy krk, snimace nepiskali nebrumeli a co ja viem co este, teda je to mozne ale musis preskusat kopu gitar kym ju najdes, ale tak skus sa pozriet este po nejakych lacnych ibanez gitarach prip este omrknut bazare ak netrvas na tom ze musi byt nova
wickerman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa wickerman »

no slusna kvalita za rozumnu cenu je Ibanez GRG170DX (7600sk) a ESP M50 (7700sk), lebo nema zmysel kupovat nekvalitne o trochu lacnejsie, po chvili by ti uz nestacili a predsa je tam rozdiel znacny...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

wickerman napísal:no slusna kvalita za rozumnu cenu je Ibanez GRG170DX (7600sk) a ESP M50 (7700sk), lebo nema zmysel kupovat nekvalitne o trochu lacnejsie, po chvili by ti uz nestacili a predsa je tam rozdiel znacny...
zdielam tvoj nazor... tych par tisic sa da zohnat celkom lahko (idu sviatky tak si namiesto blbosti pytaj peniaze) a tiez myslim ze rozdiel je celkom ocividny (resp uchocujny :) )... s gitarami tychto lacnych znaciek ako je aj Squier nemam velmi dobre skusenosti zatial...
r4wMUnt34q
Star
Star

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

izmael
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa izmael »

a ja si planujem kupit el. git.,uz mam staru jolanu superstar a chce to nieco nove,rozmyslal som na tou Ibanez GRG170DX ,ma ju niekto ?
SRneC
Addict
Addict

izmael napísal:a ja si planujem kupit el. git.,uz mam staru jolanu superstar a chce to nieco nove,rozmyslal som na tou Ibanez GRG170DX ,ma ju niekto ?
neodporucam...

http://portal.gitarista.sk/index.php?option=com_forum&Itemid=0&page=viewtopic&t=50
skus Squier ak nemas moc penazi :)

2Rimmer: popozerj tieto temy na tomto fore snad sa nieco najde co ti pomoze :wink:

http://www.madamusic.sk/forum/viewforum.php?f=1&sid=fcbe981953957257ca232dbb411629d6
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Obrázok Takato by sa ti nepacila?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Tú od misokgb by som Ti odporučil, lenže nepatrí do uvedenej cenovej relácie.

Tak ako človek sa nie každý podarí, tak sú na tom aj gitary (rozumej presnosť a dôkladnosť výroby, tolerancie ...). U tých drahších máš aspoň nepísanú záruku, že sa danej Kejtre venovalo viac času a pozornosti.
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

ja by som ti odporucil Squier Telecaster... telecastre su vseobecne velmi dobre gitary tez si idem jednu obstarat... v muzikeri som videl jeden exemplar za 6500SK kup si ten ....
izmael
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa izmael »

neoplati sa kupovat z obchodu.....,ked natrafis na dobry inzerat tak mozes mat cool gitaru za dobru cenu. Vcera som kupil cort x-6 ,doteraz sa vytesujem :P
SRneC
Addict
Addict

funThomasik napísal:ja by som ti odporucil Squier Telecaster... telecastre su vseobecne velmi dobre gitary tez si idem jednu obstarat... v muzikeri som videl jeden exemplar za 6500SK kup si ten ....
preboha telecaster neeee... ten co na nej hral, pochopi... to je strasna gitara aj keby bola original Fender.. :smt019
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

poobzeraj sa po niecom od CORT-u.. kvalita za rozumnu cenu ;) BTW porovnavaj si ceny muzikeru s touto CZ predajnou (pri nakupe nad 3000 CZK mas dovoz zdarma-i na SVK) http://eshop.kytary.cz

alebo ak mas tolko penazi tak by si mohol pouvazovat trebars nad Epiphonom (dcerska spolocnost GIBSONu), napr. http://eshop.kytary.cz/karta.php?0104:Z ... :0&ID=5177

Obrázok
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ja som kupil cez www.bazar.muziker.sk elektricku gitaru znacky jackson za 3500sk.bolo vidno ze ma cosi za sebou cize nejake zmeny boli nevyhnutne no teraz hra ako diabol.stale to nie gitara na koncerty ale na doma a do skusobne staci.
myslim ze od ruky najdes pekne kusky ktore po mensich upravach zneju ako nove nastroje.good luck a potom napis co si vykseftoval
Napísať odpoveď