Pred casom som si registroval virtualny server, ktory bez pod debianom, podla chabeho manualu na stranke poskytovatela som si naistaloval apache prikazom apt-get install apache2 ,spustil ho: apache2 -k start a nahral do adresara /var/www index.html; samozrejme v prehliadaci sa ten index nezobrazil. Ako linuxovy benjamin vas preto prosim o nejakeho hinta
apache
-
windows
Novice
- Kontaktovať používateľa:
apache
Zdravim
Pred casom som si registroval virtualny server, ktory bez pod debianom, podla chabeho manualu na stranke poskytovatela som si naistaloval apache prikazom apt-get install apache2 ,spustil ho: apache2 -k start a nahral do adresara /var/www index.html; samozrejme v prehliadaci sa ten index nezobrazil. Ako linuxovy benjamin vas preto prosim o nejakeho hinta
-
hojko
Site Admin
Clovek, ktory nedokaze najst jeden program nema pravo pouzivat Linux!!!
http://www.google.com/search?hl=sk&q=lampp&lr=
http://www.google.com/search?hl=sk&q=lampp&lr=
-
hojko
Site Admin
Daj si google, napis tam LAMPP, stiahni, rozbal (do adresara /opt/lampp) a potom uz len pusti (cd /opt, cd lampp, ./lampp start). Vsetko je dam dobre nastavene, pusti sa ti to ako demon... Ked to budes potrebovat stopnut, tak staci dat prepinas stop a ked restartnut, tak restart. Restarovat mozes aj samotne sucasti, tusim Apache je to prepinacom apacherestart, ProFTPd je zase ftprestart... Vsetko ale najdes v helpe, ktory je jednoduchy a je tam vysvetlene to hlavne.
Re: hmm
dufam ze si to skusal ako rootwindows napísal:Tak dal som si google napisal tam LAMPP, stiahol, rozbalil do /opt/lampp pustil cd /opt, cd lampp a po zadani ./lampp start to vypisalo Permission denied
-
m3thod-man
Star
-
windows
Novice
too short
to m3thod-man: ten moj je zadara, preto je k tomu aj adekvatna podpora
./lampp som vyriesil, stacilo chmod 700 lampp, pri spusteni apache vznikla vsak nova chyba, vraj libncurses.so is too short
./lampp som vyriesil, stacilo chmod 700 lampp, pri spusteni apache vznikla vsak nova chyba, vraj libncurses.so is too short
no apache ma v sebe automaticky svoji index stranku ... ked som lamka tak by som nainstaloval automaticky cez base-config ,web server a hned ti to nainstaluje apache php a ostatne potrebne veci
... lebo apt-get install apache2 ti da len cisteho apacha bez podpori php ... a potom zapnut apache tak staci napisa /etc/init.d/apache2 start .... a premazat /var/www tie povodne veci a nahrat tam vlastnu stranku ...
lenze ak vidis linux prvy krat tak to ti budem drzat palce ... hlavne ked budes nastavovat config apache a prisposobovat ho pre tie pipni vservre aby to hned nezozralo cely swap atd... a este pri nastavovani kodovania
lenze ak vidis linux prvy krat tak to ti budem drzat palce ... hlavne ked budes nastavovat config apache a prisposobovat ho pre tie pipni vservre aby to hned nezozralo cely swap atd... a este pri nastavovani kodovania