Čo si myslite ? Čo bolo pred vesmírom ???

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
skura3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

jamess napísal:chemia, resp jadrova fyzika ma doviedla k novsej teori...

takze zacnem takto, urcite vieme ze v jadrach atomov su neutorny, protony, a v nich su kvarky a v nich(teoreticky) nehorazne vela dalsich castic..
ide o to ze ako isto viete neutrony rozpadaju na elektron a proton, no proste co ked bol toto ten §big band§, tj ze my sme tiez len castou dakeho vacsieho komplexu ktoremu zrejme bohuzial nikdy neporozumieme. a co ked v nasich atomoch, resp. ich casticiach su len dalsie "nekonecne" vesmiry?

z chcemickeho hladiska ma k otmu doviedla periodicita, proste jak sa veci opakuju, ze tak sa to aj opakuje v tych casticiach, mozno ze aj donekonecna, ako jeden ustaleny proces....
hmm tak to je fakt zaujimave..dobra teoria normalne je to asi najrealnejsie co som pocul respect :D
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:sak ked nebol vesmir nebol ani cas taze otazka co bolo PRED vesmirom neni velmi na mieste
lenze si daj otazku ze cojeto vlastne cas? ved pojem cas vytvorili ludia ..
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

skura3 napísal:lenze si daj otazku ze cojeto vlastne cas? ved pojem cas vytvorili ludia ..
njn...nechcem tu teraz toto rozoberat
zhrniem svo j nazor...su veci ktorym clovek nikdy neporozumie aj keby ako velmi uvazoval.a tie veci ja nazyvam BOH.a k tym veciam by som priradil aj otazku "co bolo pred vemirom?"..
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo si myslite ? Čo bolo pred vesmírom ???

miki690 napísal:Sorry ale toto je trapne a nie smiesne a vobec nesi zaujimavy. Ak si chcel ukazat svoju inteligenciu tak si sa predviesdol... Nikomu tu nevnucujem vieru, ale jedno je iste aj s neveriacim sa da hovorit o Biblii a vo viere na urovni, ale toto co tu ty predvadzas je fakt ubohe. Nabuduce si rozmysli co napises.
mojko ubohy si ty stvojou vymetenou hlavou...ale spät k teme...tu sa nebavime o biblii ale otom co bolo pred vesmirom :? ja som len povedal svoj nazor pre niekoho trapny pre ineho vtipny to iste mozem povedat aj ja o tvojej zvratenej teorii ze boh povedal slovo a slovo bol boh...biblia je len obycajna knizka(rozpravka)

// 2 dni basa za urazanie uzivatela miki690. Tomasito
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:njn...nechcem tu teraz toto rozoberat
zhrniem svo j nazor...su veci ktorym clovek nikdy neporozumie aj keby ako velmi uvazoval.a tie veci ja nazyvam BOH.a k tym veciam by som priradil aj otazku "co bolo pred vemirom?"..
no toje presne to ludia niecomu nerozumeju tak jednoducho povedia ze to BOH podla mna je vsetko vo vede...a vsetky zahady maju svoje vedecke opodstatnenie lenze treba sa k nemu dopracovat....mozno generaciam ktore tu budu o 500 rokov sa nase problemy(zahady) budu zdat smiesne ...ako teraz je smiesne nam ze ludia si niekedy mysleli ze zem je plocha 8) jednoducho nase chapanie je velmi obmedzene...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

skura3 napísal:no toje presne to ludia niecomu nerozumeju tak jednoducho povedia ze to BOH podla mna je vsetko vo vede...a vsetky zahady maju svoje vedecke opodstatnenie lenze treba sa k nemu dopracovat....mozno generaciam ktore tu budu o 500 rokov sa nase problemy(zahady) budu zdat smiesne ...ako teraz je smiesne nam ze ludia si niekedy mysleli ze zem je plocha 8) jednoducho nase chapanie je velmi obmedzene...
ved o to ide...ze je obmedzenea pochybujem ze by dakedy bolo schopne pochopit to co ja nazyvam bohom
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

tazko povedat.. ono je to moment ktory je tazko predstavitelny lebo v sucastnosti vedci riesia casovy usek o dlzke 10 na -41 sekundy pred big bangom .. ale inak bola ina faza vesmiru.. cize i predtym bol vsemir.. len ma svoje fazy rozpinania a stahovania.. ale inak nazvyme to energia resp. Boh kazdy to inak vola
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Kua sak mi zrori mozog ked na to pomyslim :D
To nikto nevie a mozme sa akurat tak dohadovat kto si co mysli :roll:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

skura3 napísal:no toje presne to ludia niecomu nerozumeju tak jednoducho povedia ze to BOH podla mna je vsetko vo vede...a vsetky zahady maju svoje vedecke opodstatnenie lenze treba sa k nemu dopracovat....mozno generaciam ktore tu budu o 500 rokov sa nase problemy(zahady) budu zdat smiesne ...ako teraz je smiesne nam ze ludia si niekedy mysleli ze zem je plocha 8) jednoducho nase chapanie je velmi obmedzene...
Naše??? lebo čo tak čítam niektoré tvoje príspevky,tak...

a len podotknem, že aj keď sme ľudia homo technicus, aj keď sme toho vymysleli už dosťv a mnoho nemožného dokázali, stále to neznamená že dokážeme všetko. niektoré veci sa proste nedaju a je jedno či to bude o 100 alebo 1000 rokov.
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

uplink napísal:Slovo
mas 100% pravdu. Na pociatku bolo Slovo
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Omg neplette do tejto temy boha....
Vzdy ked pocujem toto gaykon slovo tak je mi na zvracanie...
Boh je podla mna len nieco ako placebo efekt pre veriacich.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Omg neplette do tejto temy boha....
sak jasne..jedine ty vies vsetko ako je.ty si BOH omg
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

pinacolada napísal:sak jasne..jedine ty vies vsetko ako je.ty si BOH omg
]

To su tvoje motanice kamo.Ja len tvrdim ze viem viac ako sa zda.
Tvoj brainwashing je na inej urovni sefe.S tebou sa ja bojim pasovat. :)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Martin44 napísal:Omg neplette do tejto temy boha....
Ehm preco by sme tu nemali tahat Boha ? ked je raz ma niekto taky nazor, tak nech si ho povie ... Ved zijeme v demokracii ... pozri ani tbe nikto nebrani vyjadrit sa ze podla teba Boh neexistuje. Ak ti je ne zvracanie z toho ze pocujes slovo Boh tak sa chod vytikovat a necitaj tuto temu, lebo v teme co bolo pred vesmirom musis ocakavat aj teolgicke nazory, ved o com by to bola diskusia keby kazdy mal rovnaky nazor ? ...

Inac teoria, ze bol pred vesmirom iny vesmir sa mi pozdava, ale co bolo na uplnom zaciatku ? co podnietilo vznik tej energie, ktora uz nevznika a ani nezanika, len meni svoju formu ? co podmienilo tento cyklus ?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:]

To su tvoje motanice kamo.Ja len tvrdim ze viem viac ako sa zda.
Tvoj brainwashing je na inej urovni sefe.S tebou sa ja bojim pasovat. :)
milujem takych ako ty.myslia si ze jedine oni maju pravdu a nevedia pochopit preco tolko ludi je hlupych a veria v boha.parafrazoval by som goetheho:ked si myslis ze si mudry a vsetko vies tak si v skutocnosti hlupejsi ako ten co prizna ze niektore veci nedokaze pochopit.
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

prec s nabozenskymi predstavami... nik nevie co bolo pred vesmirom... vsetko su len teorie, bliziace sa k pravde na zaklade faktov, ktorych pre strasne malo... myslim, ze s doterajsim ludskym chapanim a technologiou ktoru mame, sa toto vysvetlit neda... to mas ako otazku, je svetlo castica, alebo vlna... nik ti neodpovie ako to vlastne je, lebo nik s istotou nevie, proste fenomen... vsetko toto je v teoretickej urovni.
carlossz
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa carlossz »

A verim v nadprirodzenu podstatu vzniku vesmiru a to v Boha
Může bůh myslet ? . Má bůh vědomí ? Pokud si odpovíme kladně , pak musíme konstatovat , že to podstatné ( mysl a vědomí ) má bůh s člověkem společné ......... V neoficiálních vědách se také říká , že všichni lidé jsou spící bohové.

Jediné co nás odlučuje a odlišuje od stavu bohů je naše náplň mysli a vědomí . Kdo by se dovedl natrvalo povznést nad svět , kdo by se myslí i vědomím dovedl odpoutat natrvalo od světa , ten by velmi rychle realizoval stav některého z bohů.

Čisté , nejvyšší stavy vědomí , jsou sférami , kde bytují nejvyšší bohové...... Temné , zlé stavy vědomí jsou sférami , kde bytují tkzv. démoni. ( můžou démoni myslet ? , mají vědomí ? jaké asi ?)

Říká se , že člověk je mikrokosmos . Říká se , že nejvyšším principem ve vesmíru je čisté kosmické vědomí . Říká se , že v lidském těle (mikrokosmu ) je nejvyšším principem lidské osobní vědomí. ( malý bůh nebo malý démon v malém světě ) :)

Chcete vědět jaká bude sféra vašeho příštího života , sféra vašeho dalšího bytí ? Pozorujte jaké stavy vědomí , nálad , citu a mysli mají u Vás převahu. Pak si můžete sami odovědět .

Smyslem všech duchovních nauk je , aby si každé lidské osobní vědomí , vytvořilo v malém světě ( v sobě ) co nejlepší sféru . Nebeskou , nadnebeskou , božskou , nadbožskou atd. Chce to jen vnitřní dozrálost a pak taky práci na sobě .
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Jak tu niektory pišete že "nič" nebolo,definujte teda slovo nič...ako to nič vyzeralo atd....Aj to nič je niečo...z niečoho to cele vzniknut muselo...ale najviac ma sere ze jak mohlo byť "nič"....
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

podla fyziky z 9.rocnika bolo pred vesmirom nejake obrovske teleso s obrovskou hustotou a velkostou a vahou.....vnutorne sily boli ze vraj take velke,ze nastal velky TRESK(v anglickej literature oznacovane tusim BIG BANG)....no a vesmirne telesa sa zacali oddalovat od seba (este stale sa oddaluju) a casom sa prestanu oddalovat ale znova sa zacnu pritahovat a zhromazdia sa do jedneho obrovskeho telesa.....A DOKOLO STALE TO POJDE........mna by skor zaujimalo co je za vesmirom....totiz podla vedcov nie je vesmir nekonecny :?
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

dexter7007 napísal:podla fyziky z 9.rocnika bolo pred vesmirom nejake obrovske teleso s obrovskou hustotou a velkostou a vahou..........mna by skor zaujimalo co je za vesmirom....totiz podla vedcov nie je vesmir nekonecny Confused
hm..a jak sa tam to "teleso" objavilo??Len tak zrazu?:D nic nebolo a zrazu "ahaaa velkyyy suter" :D ? :D

A za Vesmirom je chuck noriss X)
Napísať odpoveď