Myslite ze teleport bude niekedy sluzit na presun ludi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Bude teleport fungovat na prenos ludi?

Hlasovanie ukončené 08 jan 2007, 12:44

Ano
46
53%
Neviem
18
21%
Nie (je to nemozne)
22
26%

Celkom hlasov: 86

Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

bax napísal:naopak... môj ocino to pekne vystihol... všetci vraveli ako s počítačmi a internetom sa všetko zjednoduší... ľudia všetko spravia rýclejšie... a ešte dávnejšie pred tým to isté o vlakoch či automobiloch... ale naopak... síce všetko dokážu rýchlejšie, ale množstvo práce či povinností od vtedy rapídne stúpol... a keď prídu teleporty príde aj ďalšie kvantum práce, ktorú bude treba spraviť...

btw o technickej stránke... telporty typu star-trek, či nejaká "hviezdna brána" - teda založené na rozložení prenášaného telesa rozobratí m na najmenšie časti (atómy - alebo dokonca ešte menšie) - absolútne nepravdepodobné a dosť aj nemožné... ale pomocou nejakých anomálii v časopriestora by to bolo reálne... ale až za dosť dlhú dobu... možno, keď sa ľudia pokúsia viac investovať do vedy a vývoja kladných technológii a prestanú rozmýšľať ako všetko využiť vo vojenskom priemysle
vies ide oto ze dokazat rychlejsie neznamena dokazat okamzite...navyse cestovanie ma svoje caro, sedis vo vlaku s kamosmi alebo s kolegom v elektricke, ked si sam tak rozmyslas o dalsich planoch a ani si nevsimnes a uz si na svojej zastavke...tak isto co bude s miliardami aut a s ich fanusikmi...?teleport by mal vyznam pre nejake vedecke a vesmirne pokusy ale v praktickom zivote sa to podla mna neuchyti nikdy...
bax
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Sheep napísal:vies ide oto ze dokazat rychlejsie neznamena dokazat okamzite...navyse cestovanie ma svoje caro, sedis vo vlaku s kamosmi alebo s kolegom v elektricke, ked si sam tak rozmyslas o dalsich planoch a ani si nevsimnes a uz si na svojej zastavke...tak isto co bude s miliardami aut a s ich fanusikmi...?teleport by mal vyznam pre nejake vedecke a vesmirne pokusy ale v praktickom zivote sa to podla mna neuchyti nikdy...
tým, by som si neboô tak istý... ak niečo také bude určite sa to stane hitom vianoc :)
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

nic nie je nemozne, ale tohoto sa asi nedozijem. :cry:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

za predpokladu ze sa dovtedy nevyhubime pre nedostaok ropy, vody a jedla tak teleport bude urcite sucastou bezneho zivota
Sheep
Addict
Addict

mastermind napísal:za predpokladu ze sa dovtedy nevyhubime pre nedostaok ropy, vody a jedla tak teleport bude urcite sucastou bezneho zivota
myslim ze zato ak niekoho zabijes ropu nijak neziskas, pokial tu uz nebude...vody?ta snad cirkuluje dookola...a jedlo?neboj sa oto je uz postarane :D
mastermind
VIP
VIP

Sheep napísal:myslim ze zato ak niekoho zabijes ropu nijak neziskas, pokial tu uz nebude...vody?ta snad cirkuluje dookola...a jedlo?neboj sa oto je uz postarane :D
lol mal by si sa rychlo prebrat z tej iluzie v ktorej zijes.
Prave si v troch vetach poprel existenciu 2 dokazatelnych vaznych svetovych problemov. Ak chces vidiet ako vyzera ten dostatok jedla nech sa paci
http://www.christianaid.ca/pages/needs/ ... hild_w.jpg
Sheep napísal:...bla bla... cirkulujuca voda
znecistenie, kysle dazde, narast svetovej populacie... o tychto veciach si asi v zivote nepocul.

chcel som nieco napisat aj k tej rope, ale ten tvoj post je taky naivny, napisany len tak, bez toho aby stal na nejakych zakladoch, ze neviem napisat nic co by ta neurazilo
Sheep
Addict
Addict

mastermind napísal:znecistenie, kysle dazde, narast svetovej populacie... o tychto veciach si asi v zivote nepocul.

chcel som nieco napisat aj k tej rope, ale ten tvoj post je taky naivny, napisany len tak, bez toho aby stal na nejakych zakladoch, ze neviem napisat nic co by ta neurazilo
1. tu ropu mi vysvetli to uz je jedno ako mi to povies
2. voda sa cisti...atd, ci si myslis ze vo vodovode mas stale nejaku novu vodu?
3. myslim ze populacie rozvojovych statov hladom trpeli, trpia a aj budu...ti poviem ze tam sa tym nikdy nic nespravi...

inak som to pochopil skor tak s tym jedlom ze nenastane tu koli jedlu koniec sveta...chemia do toho prudko zasiahne a bude coraz menej potrebnych prirodnych zloziek, akurat ze sa to odzrkadli na zdravi obyvatelstva

ad: ropa, ak sa na zemi vsetka ropa vytazi tak mozes zabijat neviem kolko ajtak ti ziadna z nikade nepride...takto som rozsiril svoj prispevok...
- ked tak to pod riesit cez PM lebo je to uz totalne OT
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa geoge046 »

Podla mna - newiem, ale zase wsetko je mozne... :lol:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

teleport tu urcite bude,
ale len aby to neskoncilo ako s tym autom na vodu... ved viete
predstavte si, ze by sa zrazu zacali masovo vyrabat teleporty...
Naco by nam potom boli dopravne prostriedky? To by skrachovali vsetky spolocnosti na dopravu - letecke, zeleznicne, autobusove
ale aj automobilky.
Takze si myslim, ze teleport bude ale len pre vyvolenych, pretoze ludia na vysokych poziciach budu umelo brzdit jeho penetraciu medzi obycajnych ludi.
Alebo bude prekliato drahy :wink:
Na druhej strane by mohli doterajsie dopravne spolocnosti prenajimat svoje teleporty ludom, aby sa dostali tam kam potrebuju, za maly poplatok, akoze "cestovne". :D
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

s predmetmi mozno.ale ludi a zvierata nie.to je nemozne podla mna.zive bytosti sa asi nedaju teleportovat.
mastermind
VIP
VIP

safan napísal:s predmetmi mozno.ale ludi a zvierata nie.to je nemozne podla mna.zive bytosti sa asi nedaju teleportovat.
ked vies teleportovat predmet preco by si nevedel cloveka? ak budeme mat technologiu ktora nam umozni operovat na urovni atomov tak nie je dovod preco by sa nedalo teleportovat vsetko
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

mastermind:Prenesieš sice telo, ale či to bude duševne ten isty človek, tak to je otazne. Podobne to maš aj s klonovanim. Možu spraviť 2-3 mastermindov, ale každy bude uvažovať, cítíť inak.
skura3 napísal:no vies teraz by to z hladiska moralky bolo nepredstavitelne...lenze ludia su cim dalej liberalnejsi... len si porovnaj napr. aky mali nazor na homosexualov pred 60rokmi a aky dnes :D
To si uviedol velmi zly priklad. Skus teleportovať homosexuala. Čo keď sa z neho stane hetero?? Ak sa nemylim, prenášané budú iba informácie o atómoch, nie celé atómy. A ak poskladáš takého istého človeka ale z inych atomov, už to nebude ten isty človek.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Sheep napísal:myslim ze zato ak niekoho zabijes ropu nijak neziskas, pokial tu uz nebude...vody?ta snad cirkuluje dookola...a jedlo?neboj sa oto je uz postarane :D
OMFG chlapec ty otvor oci, to mi pripada az neuveritelne ze v dnesne dobe moze byt clovek tak neinformovany a v tomto smere obmedzeny jak ty. Ako, no offense ale ten tvoj prispevok je proste neuveritelny.
mastermind
VIP
VIP

Frikso napísal:mastermind:Prenesieš sice telo, ale či to bude duševne ten isty človek, tak to je otazne. Podobne to maš aj s klonovanim. Možu spraviť 2-3 mastermindov, ale každy bude uvažovať, cítíť inak.

To si uviedol velmi zly priklad. Skus teleportovať homosexuala. Čo keď sa z neho stane hetero?? Ak sa nemylim, prenášané budú iba informácie o atómoch, nie celé atómy. A ak poskladáš takého istého človeka ale z inych atomov, už to nebude ten isty človek.
o akej dusi tu hovorime? co si predstavujes pod dusou? bez toho nemozme dalej diskutovat
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Frikso napísal:[A ak poskladáš takého istého človeka ale z inych atomov, už to nebude ten isty človek.
pokial sa vyriesi klonovanie presnych prepojeni neuronov v mozgu, tak to bude ten isty:) otazna je len narocnost takejto operacie.

dalej su tu dva pohlady na transport/teleportovanie - bud sa budu prenasat ta ista hmota nejakym spobom z bodu a do bodu b, alebo sa prenesie len informacia o rozostavani, usporiadani atd a v bode b sa postavi novy "objekt" podla toho "stavebneho planu".
Colortraincleaner
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Colortraincleaner »

je to dost pravdepodobne ale zneuzitie by mohlo byt katastroficke.
Sheep
Addict
Addict

Gangy napísal:OMFG chlapec ty otvor oci, to mi pripada az neuveritelne ze v dnesne dobe moze byt clovek tak neinformovany a v tomto smere obmedzeny jak ty. Ako, no offense ale ten tvoj prispevok je proste neuveritelny.
Ano? Tak mi vysvetli po lopate, KED SA TU VSETKA ROPA VYTAZI TAK CO MI POMOZE ZABIJANIE?...chcem argumenty nie prazdne slova :!:
mastermind
VIP
VIP

Sheep napísal:Ano? Tak mi vysvetli po lopate, KED SA TU VSETKA ROPA VYTAZI TAK CO MI POMOZE ZABIJANIE...chcem argumenty nie prazdne slova :!:
preco by sa malo cakat kym sa vytazi vsetka ropa? :roll:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Sheep napísal:Ano? Tak mi vysvetli po lopate, KED SA TU VSETKA ROPA VYTAZI TAK CO MI POMOZE ZABIJANIE?...chcem argumenty nie prazdne slova :!:
OMG pre ropu sa zabija uz teraz, ci teba cele to blaznovstvo okolo iraku minulo?
Sheep
Addict
Addict

mastermind napísal:preco by sa malo cakat kym sa vytazi vsetka ropa? :roll:
neviem preco zastavas nazor ze vojny su prave koli rope, ano zahranicna politika USA ktora otvorila vojnu tak ma aj nepriamy suvis s ropou...
Napísať odpoveď