A ze zastavam taky nazor si zobral kde? To bol cisto priklad, samozrejme ze pre ropu sa zabijat nebude ked tu uz ziadna nebude, to ale neznamena ze sa pre nu nebude zabijat kym tu bude o tom ze uz sa s tym zacalo ani nehovorim. Celkovo si vytasil dalsi stupidny argument. Ono, clovek ked napise p*covinu, vacsinou uzna chybu, ospravedlni sa alebo sa vyhovori na to ze sa pomylil alebo to myslel inak. Ztial co ty sa hadas a zastavas uplne nerealny nazor a robis zo seba nadalej debila. Pls, zamysli sa nad tym co si do tejto temy napisal. Dik.Sheep napísal:neviem preco zastavas nazor ze vojny su prave koli rope, ano zahranicna politika USA ktora otvorila vojnu tak ma aj nepriamy suvis s ropou...
Myslite ze teleport bude niekedy sluzit na presun ludi
To by sa ti chcelo ísť pokažde čo prídeš z dovolenky na operáciu, aby si spomenul, že ľúbiš svoju ženu?? Ta druha metoda o prenášaní celých atómov vyzerá byť dôveryhodnešia, len či nebude jednoduchšie a hlavne lacnejšie si sadnuť do vlaku a ísť.enter00 napísal:pokial sa vyriesi klonovanie presnych prepojeni neuronov v mozgu, tak to bude ten isty:) otazna je len narocnost takejto operacie.
dalej su tu dva pohlady na transport/teleportovanie - bud sa budu prenasat ta ista hmota nejakym spobom z bodu a do bodu b, alebo sa prenesie len informacia o rozostavani, usporiadani atd a v bode b sa postavi novy "objekt" podla toho "stavebneho planu".
Však som napísal, že bude inak uvažovať, cítiť inak. Pod dušou si predstavujem hlavne emocionalne cítenie, to sa na atomy rozložiť nedá.mastermind napísal:o akej dusi tu hovorime? co si predstavujes pod dusou? bez toho nemozme dalej diskutovat
-
mastermind
VIP
ale ved vsetko toto je len jedna z funkcii organizovanej hmoty. treba si uvedomit ze TY si totozny so svojim mozgom. Nie je mozog nie si ty.Frikso napísal:Však som napísal, že bude inak uvažovať, cítiť inak. Pod dušou si predstavujem hlavne emocionalne cítenie, to sa na atomy rozložiť nedá.
Som presvedceny o tom, ze ked urobime 2 identicke mozgy (az po atomarnu uroven), bude to ten isty clovek
-
mastermind
VIP
tak ako som uz pisal Friksovi vyssie. co je vlastne ta nasa dusa? je to vlastne sebauvedomenie a schopnost rozmyslat? toto vsetko su funkcie mozgu. teda ak okopirujes mozog atom po atome, mal by si mat tu istu strukturu, teda toho isteho cloveka.safan napísal:pretoze clovek ma svoju dusevnu stranku.pochybujem...
jediny problem vidim v tom, ako zachytit momentalne elektricke impulzy v mozgu.
urobit snapshot mozgu v priebehu pikosekundy je urcite nemozne, ale ak by sa zaznamenala nejaka mozgova aktivita, a ta sa nasledne preniesla do hotovej novej struktury, tak by to malo fungovat
viem, znie to maximalne scifi, ale skuste povedat PRECO by to nemalo byt mozne. Argument tykajuci sa duse neberiem, pretoze podla mna neexistuje.
mastermind:Mozog funguje na určitých elektrickch impulzoch a tie nebudu prebiehať identicky, ako v prvom mozgu. A aj keby sa ti to podarilo. Ja vychádzam z tvrdenia, že to nebude morálne. Aj človeka by sme dokázali naklonovať a nedeje sa tak. A hlavne z toho moralného hľadiska.
Ak matke umrie syn a vedci ho naklonujú, doživotne neuverí, že to je on - ten isty. Takže preto si myslim, že ľudia sa teleportovať nebudú.
Ak matke umrie syn a vedci ho naklonujú, doživotne neuverí, že to je on - ten isty. Takže preto si myslim, že ľudia sa teleportovať nebudú.
-
mastermind
VIP
preco by nemali prebiehat rovnako? ked budu tie iste nervove prepojenia a taky isty pocet synapsii?Frikso napísal:mastermind:Mozog funguje na určitých elektrickch impulzoch a tie nebudu prebiehať identicky, ako v prvom mozgu. A aj keby sa ti to podarilo. Ja vychádzam z tvrdenia, že to nebude morálne. Aj človeka by sme dokázali naklonovať a nedeje sa tak. A hlavne z toho moralného hľadiska.
Tak ma napadlo, že keď sa na niektorom mieste na zemi, povedzme vychod Afriky, postaví tento prístroj - teleport a ja na Slovensku rozložím chleba na atómy a informáciu o nich pošlem na dane miesto (do Afriky), tak tam z toho môžu robiť chlebov, čo im hrdlo ráči a atómov stačí. Nie je tak??
- S touto súvislosťou ma napadlo, že bude existovať nový druh warezu. Z internetu si stiahnem súbor podobný torrentu nesúci informáciu o štruktúre atómov a podľa neho si budem doma vedieť zhotoviť spotrebič, aký sa mi zasnie
- S touto súvislosťou ma napadlo, že bude existovať nový druh warezu. Z internetu si stiahnem súbor podobný torrentu nesúci informáciu o štruktúre atómov a podľa neho si budem doma vedieť zhotoviť spotrebič, aký sa mi zasnie
no... len aby rapid nedával hodinové limity po každom stiahnutom atómeFrikso napísal:Tak ma napadlo, že keď sa na niektorom mieste na zemi, povedzme vychod Afriky, postaví tento prístroj - teleport a ja na Slovensku rozložím chleba na atómy a informáciu o nich pošlem na dane miesto (do Afriky), tak tam z toho môžu robiť chlebov, čo im hrdlo ráči a atómov stačí. Nie je tak??
Re: Myslite ze teleport bude niekedy sluzit na presun ludi
aj keď sa to podarí či už scanom a postavením nového tela na druhom mieste a na mieste scanu znicenia objektu aby neboli sučasne (napr. 2 osoby na svete identicke) alebo normlane len rozklad a prenos dat tak nech by sa to pouzivalo ako chcelo ked by to niekto chcel pouzivat napr. predpokladajme ze ked toto bude mozne tak uz budu aj rôzne planéty obývané tak by sa to dalo použit z planéty na planetu ale ten signal nebude asi nikdy rychlejsi ako svetlo, a zaujimavé je že ked by ste sa nechali rozložiť a uložili sa do nekonečnej slučky v ktorej by ste obiehali do kolecka tak teoreticky by ste mohli zostat navždy mladý aspon pokiaľ vás nezložia a začnete zase starnúť
aspon by sme mohli teoreticky cestovať do buducnosti aj ked by to bolo skôr čakanie na buducnosť 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
aerolinkova lobby tomu urcite zabrani ale zislo by sa to paradne
podla mna je to mozne,ale je to blbost
to skor stroj casu
diabolik-hlboke myslienky mas,nechapem tomu
to skor stroj casu
diabolik-hlboke myslienky mas,nechapem tomu
Re:
Mozne to myslim ze bude, ale nebude to teleport ale klonovac. A to je od teleportu daleko. O tom "teleporte" co ta roznesie na atomy a zlozi kopiu na inom mieste nebude pre ludi funkcne z toho dovodu, lebo ked sa "prenesies" sice na druhej strane vylezies ty, ako ty rovnako rozmyslajuci clovek, ale uz to nebudes tymastermind napísal:tak ako som uz pisal Friksovi vyssie. co je vlastne ta nasa dusa? je to vlastne sebauvedomenie a schopnost rozmyslat? toto vsetko su funkcie mozgu. teda ak okopirujes mozog atom po atome, mal by si mat tu istu strukturu, teda toho isteho cloveka.
jediny problem vidim v tom, ako zachytit momentalne elektricke impulzy v mozgu.
urobit snapshot mozgu v priebehu pikosekundy je urcite nemozne, ale ak by sa zaznamenala nejaka mozgova aktivita, a ta sa nasledne preniesla do hotovej novej struktury, tak by to malo fungovat
viem, znie to maximalne scifi, ale skuste povedat PRECO by to nemalo byt mozne. Argument tykajuci sa duse neberiem, pretoze podla mna neexistuje.
lepsie ako vtipy.sk ... niektore uvahy
... NIKDY NEHOVOR NIKDY zlate pravidlo... ci uz o 5 alebo o 50 rokov raz to mozno zacne a bude sa to len zdokonalovat ako vsetko ostatne, otazka znie ,ci to ludstvo stihne?