Aky bol Vas prvy PC?
-
whiteronie
Expert
Commodore 64 (presne tento http://computermuseum.50megs.com/images ... dore-g.jpg som ho mal napojeny na TV)
a potom 286- komplet zostava aj s monitorom, ale to si uz nepamätam presne jej parametre
a potom 286- komplet zostava aj s monitorom, ale to si uz nepamätam presne jej parametre
-
VEDRO_GITU
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
286 12mhz, samozrejme s turbom..ked som ho vypol a slo to na 6mhz aj cdman sekal k tomu integrovana 1024kb ram a 44mb HDD a 512kb trident farebna graficka, ktora sla vacsinou Ciernobielo---som sa naresetoval kym nabehli farby
a tak som siel postupne hore cez takmer vsetky CPU a MB az tam kde som teraz---mal som vela 486 od 33mhz az po 100...potom P1 166mhz , amd k6.2 266mhz, Celeron 333 a potom 400mhz, Duron 900 - zhorel,potom Duron 650, po nom Athlon 1400 ale ten siel len na 1050 kvoli doske,tak som ho vymenil za Duron 1400, tak som si kupil celerona 1700 s 128kb cache...po nom Celeron D 2,2 soc478 a skoncil som pri celeron D 2,6 64bit

CPU:Intel 486 DX2@66MHz
RAM: 16MB (viacej sa nedalo
)
HDD: Maxtor 526MB, ATA66
+nefunkcy flopak a tlacitko TURBO
//edit: este si spominam na nejaky comondor, co sme mali doma. Ked som bol krpaty som sa na tom hraval
Pripojene na teslu manes color a pisal som. Pamatam si, ze ked som napisal green a daco stlacil, tak to pisalo na zelenu
to boli casi 
RAM: 16MB (viacej sa nedalo
HDD: Maxtor 526MB, ATA66
+nefunkcy flopak a tlacitko TURBO
//edit: este si spominam na nejaky comondor, co sme mali doma. Ked som bol krpaty som sa na tom hraval
Moj prvy pocitac bol ZX SPEXTRUM - klavesnica + magnetak, programovaci jazyk basic (first conntact niekedy v 91 roku) 8bit
Dokazal som za nim stravit neuveritelne mnozstvo casu aj napriek tomu ze jedina moznost ulozenia vasej prace bola nahravaka na kazetu.
Potom prisla 286 - nieco neuverilne, zapisovatelna pamet, norton commander a monochramaticky monitor sice s ciernobielymi ale 16 farbami
Krakto po nom 386 (ach ta rychlost) a co to nevidim prvy win alebo aspon jeho nadstavba pod dos a FARBA, Prince of persia sa nacitaval rychlejsie a bol vo farbe - proste neskutocne, navyse som spustil retal a prehistorika, konecne som si zahral dune... s t602 som dokazal zazraky a epson LX 300 bol sice hlucny ale na to aku mal velkost tlacil nekustocne rychlo
Potom to uz bola viac menej nuda - Pentium 120Mhz - legendarny ciryx 5x86, 16mb ram a gigovy disk - win 95, a 16mb operacnej a 2mb VGA S3(neuveritelny pokrok) a za velke peniaze - stal cez 25 tis... dva roky na to dosla dalsia 16mb pamet, 32x cdrom a nfs3 + half life neboli problem (sice len na 320x200) ale zahral som si
Po nom prisiel duron 850, 256 ram, a geforce 2 mx 32mb - spoluziaci mi zavideli ze hram demo flashpointa plynule na 800x600 s max detailami a v nfs porsche si mozem dovolit 1024x768, nj boli to pekne casy a som zvedavy co napisem o 10 rokov ak napisem
Dokazal som za nim stravit neuveritelne mnozstvo casu aj napriek tomu ze jedina moznost ulozenia vasej prace bola nahravaka na kazetu.
Potom prisla 286 - nieco neuverilne, zapisovatelna pamet, norton commander a monochramaticky monitor sice s ciernobielymi ale 16 farbami
Krakto po nom 386 (ach ta rychlost) a co to nevidim prvy win alebo aspon jeho nadstavba pod dos a FARBA, Prince of persia sa nacitaval rychlejsie a bol vo farbe - proste neskutocne, navyse som spustil retal a prehistorika, konecne som si zahral dune... s t602 som dokazal zazraky a epson LX 300 bol sice hlucny ale na to aku mal velkost tlacil nekustocne rychlo
Potom to uz bola viac menej nuda - Pentium 120Mhz - legendarny ciryx 5x86, 16mb ram a gigovy disk - win 95, a 16mb operacnej a 2mb VGA S3(neuveritelny pokrok) a za velke peniaze - stal cez 25 tis... dva roky na to dosla dalsia 16mb pamet, 32x cdrom a nfs3 + half life neboli problem (sice len na 320x200) ale zahral som si
Po nom prisiel duron 850, 256 ram, a geforce 2 mx 32mb - spoluziaci mi zavideli ze hram demo flashpointa plynule na 800x600 s max detailami a v nfs porsche si mozem dovolit 1024x768, nj boli to pekne casy a som zvedavy co napisem o 10 rokov ak napisem
-
misokgb
King
Pamatam, ze som si vtedy pozical od polky rodiny na to love 
Celeron 300MHz bez cache - slapal na 374MHz
RAM tusim 128 alebo 256, je mozne, ze som tam mal hned 384MB ale viem, ze 384MB som tam provozoval.
Doska QDI i440BX
TNT2 32MB asi Riva.
Disk fuu to netusim, to som mal asi pozicany bratov 30GB. Ale toto bol moj prvy PC, ktory som si fakt kupil za vlastne a bol som stastny ako blecha. DivX nesekal ani jeden, som kukaval jak boss
NiCE! Potom nasledovala seria upgradov... 
Celeron 300MHz bez cache - slapal na 374MHz
RAM tusim 128 alebo 256, je mozne, ze som tam mal hned 384MB ale viem, ze 384MB som tam provozoval.
Doska QDI i440BX
TNT2 32MB asi Riva.
Disk fuu to netusim, to som mal asi pozicany bratov 30GB. Ale toto bol moj prvy PC, ktory som si fakt kupil za vlastne a bol som stastny ako blecha. DivX nesekal ani jeden, som kukaval jak boss
-
Sniper-SVK
Expert
-
hojko
Site Admin
V roku 1993 to bol 386, 25 (ci 24?) MHz, RAMku si vobec nepamatam ale odhadol by som to na take 1MB, 80MB disk. K tomu bol farebny monitor a ihlickova tlaciaren Epson, ktora zobudila susedov ked sa nieco tlacilo. Bola tam velka aj mala mechanika, takze na tu dobu neskutocny stroj
Ale ten cierno-oranzovy monitor nemal chybu (spravne, nemal bielu+ciernu a jej odtiene, ale ciernu a oranzovu!)
Musim este z tych cias potrenovat letnu olympiadu Summer od Accolade z roku 91, pretoze v cyklistike si nemal konkurenciu, ale zase skoky vo Winer boli moje
Nehovorim o tych hardcore zavodoch v Lotuse, ktore sme predvadzali. A ked mal kamarat (fuzaty) zvukovu kartu a pustil Lotus, no amen tma! Tiez bolo dobre este hrat GHL 91 (nebolo to vtedy NHL, ale GHL) proti sebe, kde sa hralo tusim s dvomi hracmi v na lade + brankar. Ked si sa dostal za modru ciaru a dal strelit, tak sa ti zobrazil pohlad na branku a mohol si to umiestit az do piatich miest (vlavo hore, vlavo dole, vpravo hore, vpravo dole a na stred po lade). Kam sa hrabu tie dnesne hry, ktore ani zazitok neposkytuju. Kto neskusil futbal (MS 94), tak ten nepozna futbal (Fifa je len odvar tohto futbalu). Prehistorik dva, ked v siedmom ladovom kole fukal vietor, Commanche, Dangerous Dave a tajne kola pri vyskoceni z levelov, Lion King a velky Simba od piateho kola, Dyna Blaster s legendarnym heslom hudsonsoft, F29 Retaliator, Golden Axe, Supaplex, formule a motorky od Accolade (asi z roku 1992), Commander Keen 1 az 7, Dune 2 a oblubeny rasa Harkonnenov, Civilization a v neposlednom rade hra z roku 1994, ktora do dnes nema konkurenciu - Transport Tycoon. Za zmienku stoji snad sietovacka v rokoch 96 a 97, ked sme hrali s kamaratom proti sebe az dvaja za pomoci kabla vybornu hru s nazvom Duke Nukem 3D. Edit: Este ma napadla jedna vyborna hra, ktoru som hraval niekedy v roku 1995, boli to japonske bojove umenia - karate, "nundzaky" (take dve palice spojene retiazkou), bo (palica) a mec - prve kola pohoda, ale posledne kde som bojoval proti Ninjovi, ktory mas moznost vyparit sa a objavit sa za mnou to bolo tazke, ved prejst 8 kol a v poslednom prehrat je velke sklamanie, pretoze hra sa nedala ukladat a cheaty boli asi len pre vyvolenych.
No to bola mastenica u teba ten Prince of Persia, najma ked si dal v druhom kole pri koste CTRL+K, tak sa ti to zaseklot0m4s3 napísal:286ka, tusim okolo 20MHz to malo. Monochromaticky monitor a dve hry v nej - Prince of Persia a kockovy pokerNo a samozrejme v sirokom okoli som bol jeden z mala co mal 3,5 FDD
-
masterdead
SysAdmin
no pametam si na ten den ako by to bolo vcera
Pisali sa leta pane 1993, tatko domov doniesol "masinu" 386-tku s 16
MB ram a 512KB Grafickou kartou, kedze byvam na vidieku bol som hadam prvy kto mal doma pc. Mal jeden 85MB HDD Quantum Else... a FDD mechaniky, ako aj 5.25 tak aj 3.5. Fungovalo to spociatku na systeme Norton Commander, ktory bol nastaveny ako primarny a potom sa dal spustit Windows 3.11
prvy virus ktory som dostal a aj uspesne zdolal pomocou AVG 4 bol ONE-HALF
dost rozsireny v martinskom okrese, hraval som obcas aj hry ako napr Jones, Sokoban, Lemris....
na tu dobu to bola taka pecka ze ten pocitac ide doteraz u tatka v robote ktory na tom hrava lemris
Pisali sa leta pane 1993, tatko domov doniesol "masinu" 386-tku s 16
na tu dobu to bola taka pecka ze ten pocitac ide doteraz u tatka v robote ktory na tom hrava lemris