Orange optika

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Eagle60
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange home box

Príspevok od používateľa Eagle60 »

Frenky558 napísal:Mám FTTH od Orange už čosi vyše týždňa, A je to skutočne niečo výnimočné . Optický kábel mi konči na PC stolíku. Mám Digitálnu TV a Internet. K tomu som si prenajal ( je možnosť si aj kúpiť) set- up -box, a live box. Konvertor z optiky je za 1 SK pri viazanosti. a mesačný poplatok je 1350 SK za to všetko.
Rýchlosť na nete kolíše ale stále je veľmi vysoká. mám taký dojem že aj speedmetre s tým majú problém. Doteraz som mal DSL od t-comu 1024/256 z agregaciou 55 čo sa rovná smrti večer to to bolo na porazenie išlo to skoro na úrovni dial/up-u. A platil som za ten špás aj z telefónom 1600 SK.

Výsledky merania rýchlosti
Rýchlosť prijímania dát (download) : 2460 kB/s ( 19,7 Mbps )
Rýchlosť odosielania dát (upload) : 901,7 kB/s ( 7214 kbps )
merané na speedmeter.sk
ake su obmedzenia?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Orange home box

Príspevok od používateľa enter00 »

Eagle60 napísal:ake su obmedzenia?
zatial v testovacej ziadne, potom sa planuje FUP 100gb mesacne.
vsetko sa ale uvidi podla toho, ako dopadne testovanie.
Eagle60
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eagle60 »

hmm, skoda :( to radsej ostat pri dsl a pockat na adsl2+
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

mňa tu zaujímaju hlavne či bude ip-čka verejná alebo neverejná, blokovanie portov a iné obmedzenia.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

vajda65 napísal:mňa tu zaujímaju hlavne či bude ip-čka verejná alebo neverejná, blokovanie portov a iné obmedzenia.
na zive.sk bol rozhovor z ludmi z orange, tam o tomto hovorili...
http://zive.sk/h/Publicistika/AR.asp?ARI=120528
zatial ale je to tak, ze po testovacej prevadzke sa vsetko uvidi...
asi vedia, ze nesmu podcenit slovakov a ich typicku zhromazdovaciu vlastnost - tahat, kym linka ide, bez ohladu, naco mi tie natahane veci budu.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

dík za odpovede, niečo som sa dozvedel, blokovanie p2p nehrozí, torrenty pôjdu tiež lebo porty tiež nebudú blokované ale tomuto nerozumiem

Počítač zákazníka nemá verejnú IP adresu, iba Livebox, ktorý ju prekladá na privátnu IP adresu zákazníkovho počítača (je možné použiť statický preklad). DYNDNS zatiaľ nepodporujeme, na riešení sa pracuje. Na liveboxe je možné nastavovať statické pravidlá pre port-forwarding. Nie je možné nastavovať MAC adresám konkrétne statické vnútorné IP adresy. Protokol IPV6 zatiaľ nie je podporovaný.

to znamená, že bude neverejná ip adresa a všetky ip-čky budú za nat-kom pod jednou verejnou ip?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

vajda65: To znamena, ze ta haraburda bude mat pridelenu IP adresu, rovnako ako je to v pripade routra pri DSL. Budes potrobovat nastavit NAT a je to.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

čítam ešte diskusiu k tomu článku, tam píšu že ten livebox bude mať dynamickú kažých 24 hodín sa meniacu ip-čku, a pc budú pripojené cez NAT, takže to by bolo v pohode.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

vajda65 napísal:čítam ešte diskusiu k tomu článku, tam píšu že ten livebox bude mať dynamickú kažých 24 hodín sa meniacu ip-čku, a pc budú pripojené cez NAT, takže to by bolo v pohode.
pokial ten "livebox" bude fungovat ako ma, nebude to problem.
o trapeniach s menej kvalitnymi sietovymi komponentami ale viem svoje, teda uvidim na tvari miesta, ked pripoja aj nas barak a ponuknu vyhodnejsiu sluzbu ako UPC:)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nápodobne, chello cez router pre dvoch, niečo strašné.
to že je to 1024/128 za 799 + televízia za 450 tj. 1249sk s dph a orange to bude mať za 1070 s dhp tak nie je o čom.
Iba som zvedavý na tieto veci či to naozaj bude tak ako má byť, kedže zaviazať sa na 36 mesiacov a potom byť s tým nespokojný je dosť veľa.
Tiež som zvedavý ako to bude s tou televíziou na bežné televízory ako to bude vyzerať atd.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

v realnej prevadzke budu ceny o nieco vyssie, to sa v tom rozhovore spominalo.
mna z tychto veci zaujima len internet, na tv pozeram minimalne a na telefonovanie mam mobily.
momentalne chello ma za 2900 sk cca 10/2 mbit s tromi verejnymi ipckami, bez FUP, rychlost uplne stabilna.
podla UPC maju linky potencial na 50mbit, 30mbit sa podla mojich info uz testuje u vybranych zakaznikov.
bude to este zaujimave.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

myslíš, že treba ešte chvílu počkať, lebo mne sa zdá že aj keď majú linky potenciál, tak tak rýchlo to chello nedobehne za tú cenu tú rýchlosť teda 30/15mb
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

vajda65 napísal:myslíš, že treba ešte chvílu počkať, lebo mne sa zdá že aj keď majú linky potenciál, tak tak rýchlo to chello nedobehne za tú cenu tú rýchlosť teda 30/15mb
hm.. nikdy nevies, je pravda, ze orange zatial konkurencia nie je, male pokrytie...
ale za rok, mozno aj chello bude mat 30mbit, teda aspon u najvyssieho programu.
ved si zober, od zaciatku zrychlil ten isty program za 1700 sk z 384/128 na 4mbit/512
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

aký je maximálny potenciál čo môže mať orange na tej optike. Myslím že teoreticky je tam 1gbit, nie? S tým že by bola agregácia.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

vajda65 napísal:aký je maximálny potenciál čo môže mať orange na tej optike. Myslím že teoreticky je tam 1gbit, nie? S tým že by bola agregácia.
ciste teoreticky, ale taku rychlost este par rokov mat nebude:)
naco aj, plne HDTV 1080p ma nejakych 38.78Mb/s pri 60fps, nic narocnejsie momentalne bezne dostupne nie je. takze aj na dva rozne programy staci 100mbit.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Tak orange optika sa zacina pomaly rozsirovat do dalsich miest :D
Vcera u nas v baraku boli typci z orangu ze ci chceme optiku do baraku, ze dotiahnutie kablov bude zadara a ze dopredu sa nist neplati. Takze optika zavitala uz aj do ZA :twisted: Sa tesim jak male decko, uz aby to bolo hotove :smt023
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

jjj napísal:Tak orange optika sa zacina pomaly rozsirovat do dalsich miest :D
Vcera u nas v baraku boli typci z orangu ze ci chceme optiku do baraku, ze dotiahnutie kablov bude zadara a ze dopredu sa nist neplati. Takze optika zavitala uz aj do ZA :twisted: Sa tesim jak male decko, uz aby to bolo hotove :smt023
No co ti poviem, ked chytis dobre ftpko tak budes prvych par dni skutocne nechapat, aku to dava rychlost.

Btw niekde tu v topicu co som ho prebehol. IP adresa je verejna, dynamicka ak si dobre pamatam technika, ktory si tiez nebol moc isty. Router je tusim Sagem ak by ste ho hladali pre port forward, tak je tam na taky francuzsky, ak zapnete predstavivost tak sa v nom najdete.

Telefon je v pohode, tam toho moc nemozem komentovat.

Telka ma par much. Mozete si pozriet program, ktory nie vzdy sedi, prepinanie som mal na zaciatku dost pomale, teraz sa trochu zlepsilo. Chyba mi jedine teletext.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

kamarat uz homebox ma, zatial si nestazuje, internet ide tak ako ma, naozaj prekliato rychlo - az nevyuzitelne, kedze obsah sa stiahne rychlejsie, ako sa da pozriet.
za par rokov budu mat vsetci optiku do domu a potom zacne to, naco sa pripravuje Apple so svojim TV - skutocne digitalna televizia.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Ako je to stym udajnym 100GB fupkom :idea:
Ono rychlost nieje vsetko :hmm: , a dalsi fakt je ze UPC bude musiet odpovedat a Tcom ma v rukave ADSL2 tak si z toho vyberte :aasmile27:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

jjj napísal:Ako je to stym udajnym 100GB fupkom :idea:
Ono rychlost nieje vsetko :hmm: , a dalsi fakt je ze UPC bude musiet odpovedat a Tcom ma v rukave ADSL2 tak si z toho vyberte :aasmile27:
FUP bude 100gb v real prevadzke - komercnej.
UPC bude odpovedat, to je iste. ADSL2? malo realne, kable nikto nemenil a na dlhsie vzdialenosti nebude fungovat rychlost ako ma.
Napísať odpoveď