K610i a WAPko (T-Mobile)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

K610i a WAPko (T-Mobile)

Príspevok od používateľa heker »

Vzal som si SE K610i z T-Mobile na pausal, ale vadia mi tlacitka na pristup k netu. Jedno je vlavo pod tlacitko na prijmanie hovoru a zaroven nad tlacitko Spat, druhe je vpravo hore (ako ked zrusim hovor). Problem je ten, ze obcas na to tlacitko pri praci s mobilom kliknem a zacne ma pripajat na wapko o co zaujem nemam, pretoze si veci vybavujem cez net, sms alebo volam, takze wapko povazujem za uplnu zbytocnost v tomto pripade. Rad by som tie tlacitka prestavil, vie niekto pomoct? Dalsia vec je, ze by som chcel program pomocou ktoreho dokazem spravovat bez problemov telefonny zoznam a sms spravy, mam kabel aj bluetooth... Budem vdacny za kazdu radu. PS: Do prilohy vkladam obrazok mobilu aj s oznacenymi tlacitkami, ktore ma pripajaju na WAP.
Prílohy
kacko.JPG
kacko.JPG (15.02 KiB) 1184 zobrazení
bukelo
Medium Star
Medium Star

Re: K610i a WAPko (T-Mobile)

Príspevok od používateľa bukelo »

Presne tak ..aj mna vytacaju tie tlacitka, takze prosba 2nasobna, i ked prestavit tie tlacitka je via-menej nemozne, lebo to bude treba asi taky firmware nie? A to uz hocikto naprogramovat nevie...Takze jedine riesenie je asi len tolko snazit sa netriafat blbo :)

Noa este k tomu programu. Mobiledit si skusal? Ja zatial nie, a dako mi to ani nechyba sa hrabat v telefone cez pc, len co si nahram veci na kartu.
heker
Redeemer
Redeemer

Skusal, skusal, teraz som sa s tym hral. S kablom co som dostal k mobilu mi MobilEdit nejde, ale cez Bluetooth to fici bez vacsich problemov, teda ziadne nie su.

Na tie tlacitka asi bude treba prepalit firmware, lebo teraz je tam zrejme T-Mobile firmware co sa odzrkadluje aj na tom, ze niektore melodie, ktore maju v nazve nazov firmy nejdu zmazat. Podla info co som preletel po kupe telefonu na nete len tak zbezne ocami by mal ist firmware prepalit normalnym kablom k telefonu (USB), avsak musi byt bateria plne nabita. Firmware by sa mal dat predtym aj zalohovat, keby doslo ku chybe. Idem sa pozriet po oficialnom firmware, hlavne nech ma slovensky alebo aspon cesky jazyk, T9 nepotrebujem, staci mi prelozene menu.

Tym, ze tam T-Mobile umiestnil tlacitka ma hrozne nasral, pretoze chcu narobit na tom, ze clovek tam omylom klikne ako sa stalo uz par krat aj mne. Pripada mi to ako primitivny sposob zdierania ludi. Preverim si oficialny firmware, potom ten co ma Orange a porovnam ho s tymto, mozno napisem aj list na SOI.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

kedze T-Debile customizuje MT tak jedine prepalit FW lebo inak to nezmenis. Cez ten kabel to doma asi sam moc neprepalis lebo myslim ze ma CID 49 a nedostanes sa do telefonu. kukni http://se-tuning.cz/index.php mozno nieco najdes :wink:
heker
Redeemer
Redeemer

Dalsi problem: Ku K610i som dostal kabel aj CDcko na ktorom bol oficialny program od Sony Ericsson na aktualizaciu software telefonu - Update Service. Rozhodol som sa, ze si software aktualizujem, tak som pustil program, pripojil kabel, zapol telefon... proste podla navodu z programu. Za dve minutky mi stiahlo aktualizaciu, za dalsie dve minutky mi to nahralo a bolo. Vsetko prebehlo OK. Ked som vsak zapol telefon, ostala tam uz len anglictina! Zmizli mi ostatne jazyky, dokonca o tom nebolo nikde ziadne upozornenie, ze co sa stane po update software.

Preto sa chcem spytat, ako je mozne, ze mi zmizla z ponuky slovencina
a ako je mozne ju vratit spat?
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

heker napísal:Preto sa chcem spytat, ako je mozne, ze mi zmizla z ponuky slovencina a ako je mozne ju vratit spat?
Blbe no? Stava sa aj v lepsich rodinach. Ak si si nezalohoval firmware, tak to az spat nevratis, ale budes musiet pohladat to co si prave zmazal(prepisal). Este ze si ma varoval, aspon take daco nebudem s mojou 610tockou stvarat. Myslim ze to zmenilo preto na anglictinu, lebo to tahalo z origos stranky, a na erikoch asi od vyroby slovencina nie, to sa tusim na slovensku do toho nahrava.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mobily su prisposobene pre operatorov, ked si mobil kupite niekde v obchode tak su tie tlacitka volne programovatelne...alebo prepisom FW by to islo vtedy vsak pridete o zaruku :!:
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

ak použije firmware od vyrobcu tak o zaruku nepride
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

warezman napísal:ak použije firmware od vyrobcu tak o zaruku nepride
sak FW vydava len vyrobca...ale chapes ak si das prehrat originalny FW v hocijakom servise tak u t mobilu sa to chape ako porusenie zarucnych podmienok?... a v ramci zaruky ti FW bezplatne prehra T mobile ale to bude taky isty s reklamami a glupocinami... :wink:
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa eeyore »

tiež mám pocit, že prídeš o záruku, ak tam hodíš iný fw. mňa tiež štvú tie tlačítka (mám orange k610i), a ten ich orange world ... no ale čo už. ja som stiahol update service zo stranok se, tam je aj novší suite, ale stojí za dve veci ...
stiahnite si niekde myphoneexplorer, je zadarmo a je super, píšeš sms, nahrávaš veci do mobilu/na kartu, môžeš si upraviť adresár ... omnoho lepšie, ako suite

no a k tomu update, ráno sm to chcel updatovať, napísalo mi, že mám najnovší fw, či chcem prepísať, skúsil som (myslel som, že to bude fw od se, nie orange branded), všetko ostalo (jazyky, nastavenia ...)
juan1000
Novice
Novice

Príspevok od používateľa juan1000 »

ak vas otravuje nahodne pripajanie na wap a nechcete to pouzivat tak v nastaveniach pripojenia zmente cislo pripojenia na neake neexistujuce napr. 1 a je po probleme...aspon ciastocne. bude sa sice snazit stale pripojit, ale uz sa mu to nepodari
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SEUS je oficialny update tool, takze tym sa o zaruku neprichadza. Ak vsak ide o FW, resp. customize upravu, ktora odstrani Orange/T-Mobil tlacitka, tak tam sa zaruka straca.
Dude_182
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dude_182 »

Nic to neni len cez FAR manager si zalohujete terajsi FW a supnete tam novy ...keby sa daco pokazilo tak date s5 tu zalohu a fici do zaruky v pohode. :P
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

v teflonoch od orangu to az take zle nieje, ale moj problem je ten ze kartu mam TM a telefon OR a potrebujem si nastavit wapko, nevie mi niekto povedat skade si dat poslat smsku s nastaveniami lebo na tej TM stranke som to nenasiel a ked to nastavim manualne tak to nejde.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dude_182: K610i ma CID49 a ten este nie je odblokovany, takze Far Manager nepomoze ;)
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

zelovoc napísal:v teflonoch od orangu to az take zle nieje, ale moj problem je ten ze kartu mam TM a telefon OR a potrebujem si nastavit wapko, nevie mi niekto povedat skade si dat poslat smsku s nastaveniami lebo na tej TM stranke som to nenasiel a ked to nastavim manualne tak to nejde.
presne ten isty problem mam aj ja , nevie to niekto nastavit ?
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

zelovoc napísal:v teflonoch od orangu to az take zle nieje, ale moj problem je ten ze kartu mam TM a telefon OR a potrebujem si nastavit wapko, nevie mi niekto povedat skade si dat poslat smsku s nastaveniami lebo na tej TM stranke som to nenasiel a ked to nastavim manualne tak to nejde.
skús na stránkach sonyericsson.sk tam som to asi niekde videl
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

skusil som na strankach sonyericsson.sk , ale vzdy mi posle smsku s GPRS , ale ja ho nemam aktivovane , ja by som potreboval CSD , neviet kde moze byt chyba ze mi stale skoci GPRS
Vybrali ste tento telefón: Sony Ericsson K610i

Vybrali ste túto krajinu/región: Slovakia

Vybrali ste túto sieť: T-Mobile Slovensko

Vybrali ste tento typ dátového pripojenia: GPRS

Vybrali ste tohto poskytovateľa služby WAP Eurotel SK WAP GPRS
Vyberiem si typ telefonu , potom si vyberiem krajinu , potom operatora a hned mi to skoci (toto co je v citacii). Preco si nemozem vybrat typ datoveho prenosu ?
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

martin.007 napísal: Preco si nemozem vybrat typ datoveho prenosu ?
mozno preto, ze se tuto sms neposiela. keby sme mali jedneho operatora, tiez ti nevyhodi na vyber, ale rovno ti ho nastavi. tak asi jedine pomocou tmobile stranok, v nastaveniach, tam su vseobecne nastavenia. a ak ti to nejde, tak skus skocit do tmobile, tam ti to nastavia. co ich po tom, odkial mas telefon?
Napísať odpoveď