Nieco ako frame len v php

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Exodus
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Nieco ako frame len v php

Príspevok od používateľa Exodus »

Zdravim
Stranku som si predelil na tri VRSOK OBSAH SPODOK a chcel by som to spojit do jeden len nechcem pouzivat frame pocul som ze nieco take existuje aj v php len to neviem nikde najst ak ma niekto cas tak by mi to ssem mohol napisat a trosku to obkecat za skoru odpoved vopred dakujem
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pripadne require()
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

PHP nevie nič o výslednom html (iba spracuje php skript a niečo vygeneruje). Takže do toho php skriptu budeš musieť pridať, nech vo výslednom html súbore vloží napr. tag iframe alebo niečo iné (závisí od toho, čo vlastne potrebuješ urobiť).
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ono najpraktickejsie je to robit presne ako si uz napisal.. mat napr v index.php spravene cez include vrch, obsah a spodok.. s tym ze obsah samotny je generovany podla zvoleneho ID.. hlavne mas v tom poriadok :)

btw rozdiely medzi require a include su v praxi ake? Ja stale len include pouzivam

nie je to v tom ze zatial co cez include mozem pastnut obsah ktory je napr len pokracovanim php kodu napr priamo vypisane funkcie bez tagov <?php ?>, kdezto cez require ani nevkladam do stranky cely obsah ale uz spracovany skript, ktory teda musi byt kompletny? Asi som to rozpisal dost krkolomne ale neviem sa vymacknut :D

priklad:
cez include() si vlozim subor incl.php ktory moze obsahovat napr:

Kód: Vybrať všetko

function nejaka_fcia() {
...
}
ale ak by som to chcel vlozit cez require, tak by to muselo byt:

Kód: Vybrať všetko

<?php
function nejaka_fcia() {
...
}
?>
za ozrejmenie vopred dik :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Include povie PHP, že ak niečo nenájdeš v tomto skripte, pozri aj do include (teda, ak nič s toho skriptu nevolá nič s toho include, ten include ani nemusí existovať).

Require povie PHP, tento súbor sem vlož (a teda ten súbor musí existovať). Je to ako by si tam ten require súbor vložil ručne. Napr. sa to hodí na načítanie config.php. Ak súbor neexistuje, okamžite vypíše chybu. Include by chybu oznámilo iba v prípade, že bude potrebovať niečo z tohoto súboru (a to sa môže stať aj v polovici generovanej stránky).

Include je menej náročné na pamäť, výkon... (php ten súbor načíta a analizuje, až keď ho bude potrebovať)
Napísať odpoveď