Ahoj,
Mam problem. Mame s kamaratmi WiFi(1) siet ktora je vlastne LAN a pripajame sa cez nu aj na net. Ja som si kupil notebook a aby som sa mohol pripajat cez wifi tak som si kupil router.Takze mam vlastne wifi(2) siet. To znamena ze PC + NOTEBOOK sa spajaju v routeri (wifi 2) z ktoreho ide kabel do AP a ten vlastne je spojeny so sietou wifi 1... Ja potrebujem spojit tieto 2 siete tak aby som nebol schovany za mojim routerom ktory ma moju IP adresu krotu spom pouzival ako client siete wifi 1. Ja viem troska zlozite ale neviem ako nato a trapi ma to. Ludia prosim venujte cas tomuto prispevku a pomozte mi
Ahoj. Ja ti vtomto neviem poradiť ale naopak - ja chcem radu od teba. Mám jedno WiFi pripojenie 4G od T-Mobile. Máme doma dve Notebooky a s bratom sa stále bijeme o internet. Takže keby som si kúpil Router a napojil naňho obe Notebooky. Je to zložté? Ty už máš LAN sieť na do ktorého tlačíš internet. My budeme mať LAN s dvomi členmi a nechceme hrať, sťahovať ani nič len čisto browsovať po nete a chatovať. Ako to spraviť?
MayDaySK napísal:Ahoj. Ja ti vtomto neviem poradiť ale naopak - ja chcem radu od teba. Mám jedno WiFi pripojenie 4G od T-Mobile. Máme doma dve Notebooky a s bratom sa stále bijeme o internet. Takže keby som si kúpil Router a napojil naňho obe Notebooky. Je to zložté? Ty už máš LAN sieť na do ktorého tlačíš internet. My budeme mať LAN s dvomi členmi a nechceme hrať, sťahovať ani nič len čisto browsovať po nete a chatovať. Ako to spraviť?
Nemas nic lahsie. Kupis router a jednoducho napojis don net a notebooky ktore musia mat samozrejme wificko. Mozes si aj nadstavit heslo aby sa vam tam nikto iny neplietol. Tvoj problem je hracka
Koniec bitvam so surodencom =)
Jajovelky napísal:Ahoj,
Mam problem. Mame s kamaratmi WiFi(1) siet ktora je vlastne LAN a pripajame sa cez nu aj na net. Ja som si kupil notebook a aby som sa mohol pripajat cez wifi tak som si kupil router.Takze mam vlastne wifi(2) siet. To znamena ze PC + NOTEBOOK sa spajaju v routeri (wifi 2) z ktoreho ide kabel do AP a ten vlastne je spojeny so sietou wifi 1... Ja potrebujem spojit tieto 2 siete tak aby som nebol schovany za mojim routerom ktory ma moju IP adresu krotu spom pouzival ako client siete wifi 1. Ja viem troska zlozite ale neviem ako nato a trapi ma to. Ludia prosim venujte cas tomuto prispevku a pomozte mi
Kupis router a jednoducho napojis don net a notebooky ktore musia mat samozrejme wificko.
Akože musia mať WiFi-čko? Takto ja mám takú dátovú kartu aj s wifi anténkou od T-Mobile, akože vstup na tú kartu majú obe Notebooky. Tak tú kartu dám do Routeru a na router pripojím Notebooky? Alebo karta bude v jednom notebooku a v druhom čo? Ten dám cez router a je to?
A tak sa to nedá že čisto len prepojím dve Notebooky a tak by som zdielal ten internet?
MayDaySK napísal:Akože musia mať WiFi-čko? Takto ja mám takú dátovú kartu aj s wifi anténkou od T-Mobile, akože vstup na tú kartu majú obe Notebooky. Tak tú kartu dám do Routeru a na router pripojím Notebooky? Alebo karta bude v jednom notebooku a v druhom čo? Ten dám cez router a je to?
A tak sa to nedá že čisto len prepojím dve Notebooky a tak by som zdielal ten internet?
No T-Mobile neposkytuje na 4G wi-fi karty (pokiaľ viem). Ak je to PCMCIA karta, bude musieť byť v jednom notebooku, obidva sa prepoja pomocou LAN, a na tom s kartou sa nastaví zdieľanie internetového pripojenia. Pri tomto však ten notebook s kartou bude musieť byť zapnutý vždy, keď sa budete chcieť pripojiť aj s toho druhého.
chrono napísal:No T-Mobile neposkytuje na 4G wi-fi karty (pokiaľ viem). Ak je to PCMCIA karta, bude musieť byť v jednom notebooku, obidva sa prepoja pomocou LAN, a na tom s kartou sa nastaví zdieľanie internetového pripojenia. Pri tomto však ten notebook s kartou bude musieť byť zapnutý vždy, keď sa budete chcieť pripojiť aj s toho druhého.
Hej hej mas pravdu som nebral na vedomie ten 4G od T-Mobilu takze sprav to takto ...
Jajovelky napísal:Neviem nejsom az taky odbornik ale myslim ze by stacilo vyfiltrovat MAC adresy a urcit ktore si moze pustit cez seba...
napis, preco chces mat vlastnu IP,, povoli ti provider pripojit 2rozne IP? lebo ak hej, tak kup router,kde sa da vypnut NAT alebo kup obycajne AP ktore bezi v klientskom rezime bez routovania
vilko napísal:napis, preco chces mat vlastnu IP,, povoli ti provider pripojit 2rozne IP? lebo ak hej, tak kup router,kde sa da vypnut NAT alebo kup obycajne AP ktore bezi v klientskom rezime bez routovania
Jasne ze provider mi dovoli len vies musel by som cvakat za obe ipcky... cize to je na prd.. a myslis ze s tymi MAC adresami by to nevyslo
Ale ja nechcem mat vlastnu IPcku... mne staci ak budu mat ostatny pristup do mojho pocitacu a opacne...
Jajovelky napísal:Jasne ze provider mi dovoli len vies musel by som cvakat za obe ipcky... cize to je na prd.. a myslis ze s tymi MAC adresami by to nevyslo
Ale ja nechcem mat vlastnu IPcku... mne staci ak budu mat ostatny pristup do mojho pocitacu a opacne...
kvoli zdielaniu dat cez windowsacke zdielanie,alebo kvoli p2p sietam?
btw.. neviem, ci mas potuchu, co je MAC a co routovanie adries a portov
vilko napísal:kvoli zdielaniu dat cez windowsacke zdielanie,alebo kvoli p2p sietam?
btw.. neviem, ci mas potuchu, co je MAC a co routovanie adries a portov
Pockaj pockaj... ja nehovorim nic o p2p sietam... to mozem mat aj teraz... len ja potrebujem spristupnit svoj pocitac s oklitymi pocitacmi z druhej siete. Chapes? naco to potrebuj to je uz druha vec.
TO s Mac adresami som myslel tak ze naprogramujem svoj router tak aby si do svojej siete prupustal sietove zariadenia ktorych MAC adresu mu zadam.
Chapes co tym chcem povedat?
Keď putuje IP paket po sieti, MAC odosielateľa a prímateľa sa mení (vždy sú tam MAC začiatku a konca aktuálneho segmentu). Čiže, keď ti príde IP paket, MAC odosielateľa bude MAC posledného zariadenia, cez ktoré ten paket išiel (a nie MAC toho, kto ten paket posiela).
Ak je to PCMCIA karta, bude musieť byť v jednom notebooku, obidva sa prepoja pomocou LAN, a na tom s kartou sa nastaví zdieľanie internetového pripojenia. Pri tomto však ten notebook s kartou bude musieť byť zapnutý vždy, keď sa budete chcieť pripojiť aj s toho druhého.
No veť toto sa pýtam! Router treba ak chcete ísť hocijako že raz jeden raz druhý. Ale ako som povedal u nás je problém medzi súrodencami že sa bijeme o net. Takže je logické že ak chce netovať druhý notebook tak ten prvý bude zapnutý, to je logické. Takže aby sme sa pochopili napíšte mi radu ale už poriadne: 4G je to isté lebo T-Com aj T-Mobile sú jedna firma, ale nie o tom chcem. Mám T-Mobile rýchly internet (takto sa produkt volá) funguje to tak že mám dátovú kartu, to je taká plochá kartička s anténkou a berie to signál. Ak chcem netovať ja, tak si zapnem jeden notebook, ak chce netovať aj brácho tak je problém. Pokial je Notebook č1 voľný tak netujeme tam, len keby sa stalo že č1 je obsadený a chce netovať druhý tak vtedy by som potreboval pripojiť aj č2. Takže ak bude zapnutý č2, to znamená že č1 bude určite zapnutý...
Takže mi napíšte konečné riešenie aby som vedel čo si mám kúpiť, kábel Obojsmerný RJ45 na sieť alebo aj Router.???
MayDaySK napísal: No veť toto sa pýtam! Router treba ak chcete ísť hocijako že raz jeden raz druhý. Ale ako som povedal u nás je problém medzi súrodencami že sa bijeme o net. Takže je logické že ak chce netovať druhý notebook tak ten prvý bude zapnutý, to je logické. Takže aby sme sa pochopili napíšte mi radu ale už poriadne: 4G je to isté lebo T-Com aj T-Mobile sú jedna firma, ale nie o tom chcem. Mám T-Mobile rýchly internet (takto sa produkt volá) funguje to tak že mám dátovú kartu, to je taká plochá kartička s anténkou a berie to signál. Ak chcem netovať ja, tak si zapnem jeden notebook, ak chce netovať aj brácho tak je problém. Pokial je Notebook č1 voľný tak netujeme tam, len keby sa stalo že č1 je obsadený a chce netovať druhý tak vtedy by som potreboval pripojiť aj č2. Takže ak bude zapnutý č2, to znamená že č1 bude určite zapnutý...
Takže mi napíšte konečné riešenie aby som vedel čo si mám kúpiť, kábel Obojsmerný RJ45 na sieť alebo aj Router.???
krížený kábel a nastavíš zdielanie netu. nič viac, nič menej