T-Mobile net a dynamic IP?
T-Mobile net a dynamic IP?
Ma bezdrotovy net od T-Mobilu dynamicku IP adresu? (modem Flarion)
Alebo ako sa da na tomto nete zmenit IP?
Re: T-Mobile net a dynamic IP?
nikto tento net nema ked mi nikto nevie pomoct?4JOKE napísal:Ma bezdrotovy net od T-Mobilu dynamicku IP adresu? (modem Flarion)
-
mato.x
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
JA MAM T-MOBILE!!!
no takze:
myslim ze je to staticka ip
- vsetci ktori maju tieto modemy maju tu istu ip (myslim si) bo idem na rapičer a napise mi prave stahujete subor hm... takze newiem tak nejak to bude...
ps. aku mas rychlost? Lebo ze vraj 2mbit/s a mne to ide tak od 5kB/s do 50kB/s aj to podla vytazenosti a signalu
no takze:
myslim ze je to staticka ip
- vsetci ktori maju tieto modemy maju tu istu ip (myslim si) bo idem na rapičer a napise mi prave stahujete subor hm... takze newiem tak nejak to bude...
ps. aku mas rychlost? Lebo ze vraj 2mbit/s a mne to ide tak od 5kB/s do 50kB/s aj to podla vytazenosti a signalu
Tá adresa nemusí byť statická. Niekedy IPS prideľuje tej istej MAC tú istú IP (ak nie je použitá niekým iným).
Môže to súvisieť s tým, že pri mobilnom internete sa môže zariadenie presunúť s jednej vysielacej bunky do druhej. S toho dôvodu je rozumnejšie prideliť IP adresu pre MAC (alebo nejaký iný identifikátor dátového modemu), a meniť ho iba v najnutnejších prípadoch (napr. krátka strata signálu by znamenala tiež novú IP, a bežiace programy by to asi veľmi nepotešilo).
Môže to súvisieť s tým, že pri mobilnom internete sa môže zariadenie presunúť s jednej vysielacej bunky do druhej. S toho dôvodu je rozumnejšie prideliť IP adresu pre MAC (alebo nejaký iný identifikátor dátového modemu), a meniť ho iba v najnutnejších prípadoch (napr. krátka strata signálu by znamenala tiež novú IP, a bežiace programy by to asi veľmi nepotešilo).
IP a mobilný internet
Ako je to u mobilného internetu... Mám net cez USB modem a všimol som si že napríklad keď aj zaškrtnem políčko "ostať prihlásený" na nejakých stránkach po reštarte PC už tam prihlásený niesom. Ale kým len zatvorím prehliadač a znova otvorím tak je to OK. Predpokladám že tie stránky ma identifikujú na základe IP adresy a tá sa po každom vypnutí PC mení? Lebo v prehliadači to má na starosť cookies ale s tým problém neni.
Re: T-Mobile net a dynamic IP?
Cookies + IP zrejme. Pri mobilnom nete mas dynamicku IP, ale da sa aj tam priplatit staticka.