gprs-chyba spojenia

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
lukyyy
Medium Star
Medium Star

gprs-chyba spojenia

Príspevok od používateľa lukyyy »

co toto znamena ??? pise mi to aj pri opere mini aj pri jimmovi
Dude_182
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dude_182 »

Mas zle nastaveny pristupovy bod.Ku opere a jimmovi ti treba pristupovy bod INTERNET a nie GPRS ani CSD.Ak mas T-mobile tak ti mozem aj nastavenia poslat.Je to jednoduche.
Tomáš
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

Dude_182 napísal:Mas zle nastaveny pristupovy bod.Ku opere a jimmovi ti treba pristupovy bod INTERNET a nie GPRS ani CSD.Ak mas T-mobile tak ti mozem aj nastavenia poslat.Je to jednoduche.
a ako by sa to dalo urobit u orangeu? lebo wap mi nastavovali v orangeu a ide mi normalne a u mna opera takisto vzdy hlasi chybu spojenia :cry:
lukyyy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa lukyyy »

Tomáš napísal:a ako by sa to dalo urobit u orangeu? lebo wap mi nastavovali v orangeu a ide mi normalne a u mna opera takisto vzdy hlasi chybu spojenia :cry:
no ved pre toto tu zakladam tuto temu aj ja mam orange wap mi ide datove volanie ale opera mi nejde :-(
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja mám tiež orange, a ide mi aj opera mini aj jimm.. :P
nájdem telefon a dám vam sem nastavenia (bolo by dobre napísať aký model máte)

//edit:
Takže siemens:
Nastavenia/prenos dát/Online nastavenia
Veber nový profil/volby/zmeniť
NAP (to je u mňa posledná karta vpravo)
voľby/zmeniť
Názov: internet
APN: internet
meno a heslo necháš prázdne
---------
potom si vybereš jimm/vlastnosti
online nastavenia/nový prístup
názov dáš napríklad jimm
otvoríš zoznam pripojení a dáš si tam vytvorený profil "internet"

a to je všetko

pre SE je návod tu: http://www.walkmanphones.cz/index.php?o ... view&id=94
nie je tam síce orange, ale to je jedno.. údaje dáš také ako som písal
Tomáš
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

audiotrack napísal: pre SE je návod tu: http://www.walkmanphones.cz/index.php?o ... view&id=94
nie je tam síce orange, ale to je jedno.. údaje dáš také ako som písal
cakam uz asi 5 minut a nechce mi tu stranku nacitat. nemohol by si tie nastavenia napisat tu? mam SE W810i
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Internet - nastavení

V pohotovostním režimu stiskněte pravou kontextovou klávesu, nad níž je napsáno „Menu“, nebo potvrzovací střed kurzorové klávesy. V menu vyberte položku „Nastavení“ v pravém dolním rohu. Šipkami vpravo nebo vlevo otevřete záložku „Připojení“. Šipkou dolů najeďte na položku „Dat. komunikace“, kterou otevřete, a v ní „Datové účty“ taktéž. Vytvořte „Nový účet“ pomocí „PSD (GPRS)“.

O2

Jméno: 02 Internet

Adresa APN: internet (paušální program) / gointernet (předplacenka Go)*

Uživatelské jméno: nevyplňujte

Heslo: nevyplňujte

*Poznámka! GO karty nyní již také používají stejnou adresu APN jako paušální zákazníci. Nové GO karty dokonce již vůbec nefungují s příponou go.

T-Mobile

Jméno: T-Mobile Internet

Adresa APN: internet.t-mobile.cz (paušální program i předplacenka Twist)

Vodafone

Jméno: Vodafone Internet

Adresa APN: internet (paušální program) / ointernet (předplacenka Vodafone karta)

Přejděte o několik úrovní v menu zpět do „Připojení“ kde vyberte „Nastavení Internetu“, „Profily Internetu“, „Nový profil“.

O2

Název: O2 Internet

Připojit pomocí: Eurotel Internet

T-Mobile

Název: T-Mobile Internet

Připojit pomocí: T-Mobile Internet

Vodafone

Název: Vodafone Internet

Připojit pomocí: Vodafone Internet

Nyní najeďte na nově vytvořený profil a zvolte „Další“, „Upřesnit“, „Změnit dom. str.“. Jako název napište vašeho operátora a do adresy vložte „http://pda.semania.cz“. Uložte. Vraťte se o úroveň zpět a nový profil vyberte tlačítkem „Vybrat“.
-------------------------------------------------------------
Java - nastavení

Javový profil je třeba nastavit tehdy, pokud používáte některou z aplikací používající připojení k internetu - Jimm, OperaMini a další.

Tento účet lze použít jak k prohlížení internetových stránek pomocí integrovaného prohlížeče, tak pomocí Javy. V tomto případě v menu„ Nastavení“, „Připojení“, „Nastavení Java“, zvolíme „Nový profil“.

02

Název: 02 Internet

Připojit pomocí: 02 Internet

T-Mobile

Název: T-Mobile Internet

Připojit pomocí: T-Mobile Internet

Vodafone

Název: Vodafone Internet

Připojit pomocí: Vodafone Internet

3. Data máme nastavena, a nyní nám zbývá Jimma stáhnout do počítače a následně do telefonu. Spoustu verzí najdete v naší sekci download na SEManii. V současné době jsou plně funkční jen verze 0.5. Z počítače aplikaci dostanete do telefonu například pomocí programu My Phone Explorer. Stačí ji přes něj zkopírovat do složky Jiné a následně v telefonu nainstalovat anebo rovnou přes ikonku šálku kávy (Java) rovnou nainstalovat.

Kdo nemá možnost využít počítače, tak lze i z WAPu přímo z domovských stránek: http://jimm.sourceforge.net/download/

4. Spustíme aplikaci a jako první nastavíme vlastní číslo UIN a heslo. Vše najdeme v Nastavení - Účet. Kdo doposud nikdy nepoužil ICQ, tak se může třeba registrovat například ZDE.

5. Pomocí položky Připojit si nyní aktivujeme vlastní seznam kontaktů, se kterými klasickým způsobem můžeme komunikovat.

Pokud jste se dopracovali až sem a klient je funkční, tak máte vyhráno, jenže.... je tu spousta problémů, kdy JIMM prostě nechodí, vykazuje chyby, a tak zkusím poradit i v tomto směru:
Neznámá chyba (Unknown error) (#100)

V tomto případě se těžko hledá příčina, doporučuji vyzkoušet změnu připojení ze Socket na Http.

Špatné heslo (#111.5)
Řešení: Opravdu zkontrolovat, zda máte správné heslo, zda je do 8 znaků a zda jsou správně malá a velká písmena. Nezapomeňte uložit.

Neexistující UIN (Non existant UIN) (#112)
Vaše číslo, které jste zadali neexistuje.

Prázdné jméno nebo heslo (Empty UIN and/or password) (#117)
V Nastavení - Účet jste nezadali vaše přihlašovací údaje.

Žádná odezva na váš požadavek ze serveru (No response from server) (#118)
Stejně jako u chyby #100 doporučuji přepnout Druh spojení na Http.

Chyba připojení k síti (I/O error occured) (#120.0) nebo (Requested TCP connection cannot by made) (#121.0)
Doporučuji se mrknout do nastavení, zda máte správně nastaven datový profil Javy, také je nutné mít aktivní GPRS, při trvajících problémech doporučuji i restart telefonu. Nastavení Javového profilu najdete výše.

V případě dalších problémů zkuste v nastavení aplikace Jimm změnit adresu přihlašovacího serveru z login.icq.com na 64.12.161.185.

Odpojovací paket nemůže být zpracovaný (Disconnect channel packet could not be parsed) (#135.1)
V nastavení JIMMu je nutné přejít do záložky Síť a zde v režimu Typ spojení zafajfkovat možnost Bezpečné přihlášení, nezapomenout ULOŽIT.
V případě dalších problémů doporučuji experimentovat s označením položek Async a Stínové připojení. A také vyzkoušet novější verzi.

=====================
toto je na české siete, dal som to len aby si našiel ako sa v menu dostať k tým nastaveniam. Pre slovenský orange daj tie údaje čo som písal v predchádzajúcom príspevku
Napísať odpoveď