[PHP] : vygenerovanie stranky ?
[PHP] : vygenerovanie stranky ?
cafte takze potrebujem nieco taketo : mam nejake udaje konkretne 3 premenne vychadzajuce z formulara
2x typu TEXT
1x typu TEXTAREA
po odoslani a spracovani , potrebujem este aby sa mi vygenerovala stranka vo formate HTML,
teraz newim ci to mam robit tak ze sa mi normalne ulozi vo formate HTML (a aj to newim ci sa da a ako?)
, alebo sa to da urobit nejako cez db a .htaccess napr ako myslim pracuje SEO mod na forach , pretoze tych vygenerovanych stranok bude asi viac , radsej by som bol keby sa to dalo urobit inak ako ukladat to ,
mate nejake navrhy ? skusenosti ?
diki
2x typu TEXT
1x typu TEXTAREA
po odoslani a spracovani , potrebujem este aby sa mi vygenerovala stranka vo formate HTML,
teraz newim ci to mam robit tak ze sa mi normalne ulozi vo formate HTML (a aj to newim ci sa da a ako?)
, alebo sa to da urobit nejako cez db a .htaccess napr ako myslim pracuje SEO mod na forach , pretoze tych vygenerovanych stranok bude asi viac , radsej by som bol keby sa to dalo urobit inak ako ukladat to ,
mate nejake navrhy ? skusenosti ?
diki
-
mastermind
VIP
takze fungovalo by to napr. ako forum, mam napr 10 textov v db a potrebujem aby kazdy z tychto textov mal html vystup, , resp potrebujem pochopit system ktory som si vsimol napr. pri forach :mastermind napísal:wtf? napis presne, opakujem PRESNE co ma tvoja aplikacia roibt
napr: urcite je kazdemu jasne ze tato stranka
Kód: Vybrať všetko
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=63952 ako to mam urobit ?
toto pouzivam kazdy den , o toto mi nejdeppt napísal:Najprv sa musis spojit s databazou a potom vypisat jej obsah.
mysql_connect("server","login","passw");
mysql_select_db("databaza");
.
.
.
Alebo nieco ine ti treba??
skusim to povedat este raz (tazko sa to vysvetluje)
mam napr. 10 clankov v db a potrebujem aby kazdy mal svoju url
-
mastermind
VIP
no ked to pouzivas bezne tak ti staci zobrat parameter z url. napr v url budes mat
zobraz.php?id=35 v kode jednoducho ziskas hodnotu premennej id a uz dalej v skripte vies ze chces clanok s id 35. teda do selectu nad databazu pridas podmienku aby vyberalo len clanok so zadanym ID.
zobraz.php?id=35 v kode jednoducho ziskas hodnotu premennej id
Kód: Vybrať všetko
$id=$_GET["id"];mno to by mohlo byt to co hladam , zajtra to skusim a dam vediet dikimastermind napísal:no ked to pouzivas bezne tak ti zobrat parameter z url. napr v url budes mat
zobraz.php?id=35 v kode jednoducho ziskas hodnotu premennej ida uz dalej v skripte vies ze chces clanok s id 35. teda do selectu nad databazu pridas podmienku aby vyberalo len clanok so zadanym ID.Kód: Vybrať všetko
$id=$_GET["id"];
-
mastermind
VIP