Co si myslite o hudobnom style reggae... podla mojho nazoru je to velmi kvalitny styl, pri ktorom sa da super oddychnut a odreagovat... neni som nejaky ortodoxny pocuvac, ale vobec mi neprekaza ak pocuvam za cely den stale dookola tuto hudbu > niekedy ma chyti taka chut na super "afrika" rytmi... berem do uvahy, ze aj reggae prechadza tvrdou skuskou komercnosti, o co urcite jeho zakladatelom neslo, tato hudba znamena aspon pre mna blizsie spojenie cloveka s prirodou a hlbsie pochopenie ludskeho bytia... aj ked je reggae vo svete popularne, myslim si, ze u nas to az tak velmi nefrci, co je na jednej strane good (nie ako hh kultura), ale zas vela ludi este neobjavilo jeho krasu... ja by som to nazval "bozska hudba"... aspon pre mna
Co sa tyka rastafarianstva, myslim si, ze je to vcelku dobre "vvierovyznanie", ktore avsak v tejto dobe celi konzumnemu svetu a stava sa IN, pricom malo ludi vie a chape o co tam vlastne ide... nevravim, ze som nejaky rasta, iba si myslim, ze v dnesnom svete je zneuzivane ludmi a straca svoju podstatu... chapem, ze nikto z nas sa nemoze stat pravym rastom, ale jedna z myslienok, ze vsetci cernosi patria do svojej pravlasti Afriki, konkretne Etiopie, sa mi velmi paci a stotoznujem sa s nou, aj ked urcite sa o to uz vacsina rastafarianov ani nepokusa, kedze zistili, ze to nema zmysel (predstava, ze by taky 50 haliernik odisiel z usa, kde ma vsetko do chudobnej etiopie a zil by v slamenom dome...)
Teraz si budete mysliet, ze sa robim velkym rastom, lebo som mal trikrat travu a rozpravam o tom, ako keby sa do toho velmi rozumiem, ale iba som chcel napisat moj postreh na toto, kedze si myslim, ze si to zasluzi vlastnu temicku... vobec si nemyslim, ze clovek, ktory vyznava nejaku kulturu, alebo cast z nej, musi sa vzdy rovnat presnej kopii jej hlavneho predstavitela...
PS: Vsetko napisane v tomto prispevku su moje osobne subjektivne nazory, Vy sa s nimi nemusite stotoznovat... Laska a Mier medzi vsetkymi ludmi