uz sme to tu rozoberali. nvidia je v poslednom case vzdy o krok napred. a to niekedy v desiatkach percent (vykonovo) napr. 6600GT postavila fy. ATI do cesty radeona 700 pro, potom 7600GT dalsi odpad vo forme X1600XT. ako 1. prisla s SM 3.0 aj DX10...mimochodom ja nemam pocit ze crysis bude lagovat na 8800 GTX. mimochodom DX 10:
Dnes nie je zriedkavé, keď je 40 percent času výpočtu venovaných API a ovládaču, pričom zvyšných 60 percent je venovaných hre alebo aplikácii. DirectX 10 však má priniesť redukciu spracúvania dátovej nadstavby cez dynamický indexový stav a automatické nahrávanie stavov (snapshotov). Pre aplikáciu sa tak uvoľnilo 80 % výkonného času, čo v podstate znamená, že vývojári budú môcť vložiť do prostredia viac objektov, čím bude prostredie bohatšie.
http://www.itnews.sk/buxus_dev/images/overhead.jpg
to znamena, ze podla mna to pre tu 8800 nebude problem. prejdem teraz k chipu R600 od ATI. Ati uz rozdala prve vzorky vyrobcom graf. kariet. to znamena, ze vela uz ani oni nestihnu prepracovat v pripade nejakych problemov s DX 10. ma prist na trh v januari 2007. to uz bude 8800 na trhu 3 mesiace. aj ked podla informacii nejde 8800 moc na odbyt, ale to sa pravdepodobne zmeni s bliziacimi vianocnymi sviatkami. o chipe R600 sa zacalo hovorit uz davno predtym ako firmu ATI kupilo AMD. je mozne, ze bude vykonnejsi ako chipy G80 od nvidie. ale aj tu sa bude opakovat situacia ako medzi X1800 a 7800. nvidia kralovala v high ende kartou 7800 GTX s 256 MB RAM. ATI reagovala neskoro a to kuricom a zrutom el. energie X1800XTX s 512 MB RAM. nvidii stacilo pridat na kartu dalsich 256 MB a uz o5 bola No1:
uz chapes preco nestíha?
jasne, mas pravdu, nvidia to dobre nacasovala,ale oplati sa do takejto karty investovat, ked uvazime, kolko v bedni zaberie a ze za rok tu mame dx10.1 a pci-express druhej generacie? Ale vlastne to je jedno, to je ako ked clovek porovnava 7900gtx s 8800vkou...kazdy rok nieco new a dvakrat lepsie, uzasny trend, to aby clovek presiel na konzoly,tam sa to tak nehybe
Eagle60 napísal:jasne, mas pravdu, nvidia to dobre nacasovala,ale oplati sa do takejto karty investovat, ked uvazime, kolko v bedni zaberie a ze za rok tu mame dx10.1 a pci-express druhej generacie? Ale vlastne to je jedno, to je ako ked clovek porovnava 7900gtx s 8800vkou...kazdy rok nieco new a dvakrat lepsie, uzasny trend, to aby clovek presiel na konzoly,tam sa to tak nehybe
s tymto prisupom by som si nikdy nic nekupil .. obzvlast co sa vypoctovej techniky tyka ... stale by som len cakal na nieco
Eagle60 napísal:jasne, mas pravdu, nvidia to dobre nacasovala,ale oplati sa do takejto karty investovat, ked uvazime, kolko v bedni zaberie a ze za rok tu mame dx10.1 a pci-express druhej generacie? Ale vlastne to je jedno, to je ako ked clovek porovnava 7900gtx s 8800vkou...kazdy rok nieco new a dvakrat lepsie, uzasny trend, to aby clovek presiel na konzoly,tam sa to tak nehybe
samozrejme, ze oplati. Cena novinky je vzdy rovnaka. Tolko kolko teraz stoji 8800gtx stala aj 7900gtx. Akurat ze G80 je brutalne rychlejsia za tie iste prachy. Kto na to ma, ten si kupi, ten co nema, ten o tom bude snivat a drzkovat ako sa to neoplati. ATi zaspalo, ATi nestiha, ako spravne krija poznamenal. Ak si myslite, ze navrh novej karty a architektury je otazka "vyse roka" ako tu niekto napisal, tak je na omyle, to je otazka niekolkych rokov (4-5). Argument naco mi je DX10 karta? A kto povedal, ze vyhoda tej karty je DX10? Vsak najlepsej ATi karte natrhava prdel aj v DX9. Spotreba? Taka ista ako u X1950XTX, ak nie mensia? A co GTS? Cena znatelne nizsia - po pretaktovani plnohodnotna GTX. Kto dokaze neuznat to, ze G80 je momentalne BOMBA po vsetkych strankach a ATI dlho nebude mat odpoved, je hlupak a nemam si s nim v tejto teme co povedat. A pozrite sa kam posunula nVidia AF.
GeForce 8800 GTS offers an absolutely huge overclock thanks to how generous nVidia and its partners have been with the core. Generally speaking, the overclock brings it pretty close to the performance of a stock clocked GeForce 8800 GTX. With that said though, the GTX doesn’t have any problems with overclocking either giving it the ability to go up and beyond what it was doing at default.
jednoducho povedane, ide neskutocne taktovat. po OC dosahuje vyssie takty ako default 8800 GTX. v 3d marku 06 zaostava o par bodov a v hrach nedosahuje tolko FPS ako 8800 GTX, ale ten rozdiel je minimalny.
krija napísal:jednoducho povedane, ide neskutocne taktovat. po OC dosahuje vyssie takty ako default 8800 GTX. v 3d marku 06 zaostava o par bodov a v hrach nedosahuje tolko FPS ako 8800 GTX, ale ten rozdiel je minimalny.
Niekde som čítal, že GF8800 budú predávať oficiálne taktované, pretože majú obrovskú kapacitu na taktovanie
JoDo napísal:Niekde som čítal, že GF8800 budú predávať oficiálne taktované, pretože majú obrovskú kapacitu na taktovanie
Co mas na mysli pod pojmom OBROVSKA? Kazdy si moze predstavit nieco ine. Taktisto je rozdiel medzi GTX a GTS verziou. GTS ma skutocne mierne nadpriemerny taktovaci potencial, GTX je uz na tom horsie. Navyse vyrobcovia pretaktuju kartu "iba" o cca 10% (GPU aj GRAM)
t0m4s3 napísal:vidim, ze vies o tom prd, tak sa zdrz komentarov, ano? Dakujem.
takze ja som to myslel asi takto vtlac tu GF8800GTX do 486-tky a uvidime ako ju vyuzijes. naco ti je pri hrach ked mas graficku taku super a CPU na nic?(to bol len priklad)
Tuto napísal:takze ja som to myslel asi takto vtlac tu GF8800GTX do 486-tky a uvidime ako ju vyuzijes. naco ti je pri hrach ked mas graficku taku super a CPU na nic?(to bol len priklad)
no vies ako to myslel t0m4s3? ale necham to na neho. on ti to vysvetlí.
Tuto napísal:takze ja som to myslel asi takto vtlac tu GF8800GTX do 486-tky a uvidime ako ju vyuzijes. naco ti je pri hrach ked mas graficku taku super a CPU na nic?(to bol len priklad)
Napisal si extremnu situaciu ktora navyse nemoze nastat. Neviem odkedy procesor "vytazuje" graficku kartu. Na to aby 8800GTX podaval slusny vykon zdaleka nepotrebujes X2 5200+, bohate postaci nejake C2D E6400,E6600, prip. A64 3700+ a vyssie. Tieto procesory su pre kartu dostacujuce a nevytazia ju "aspon zcasti".
[quote="t0m4s3"]Napisal si extremnu situaciu ktora navyse nemoze nastat. Neviem odkedy procesor "vytazuje" graficku kartu. Na to aby 8800GTX podaval slusny vykon zdaleka nepotrebujes X2 5200+, bohate postaci nejake C2D E6400,E6600, prip. A64 3700+ a vyssie. Tieto procesory su pre kartu dostacujuce a nevytazia ju "aspon zcasti".[quote]
dufam ze to plati aj o 6300 (samozrejme pekne nataktovanu a mala by prekonat aj 6600) ?
to som rad lebo ak vsetko vynde tak budem stastnym majitelom tohto procaka, troska som sa bal mensej cache ale videl som testy a rozdiel je minimalny tak ma to ukludnilo
aj ked si nekupujem 8800 GTS/GTX ale co ked nahodou dakedy buducnosti ked ceny budu ako tak "normalne" tak si ju mozno kupim