Váš názor na "predaj" slovenských elektrární

Diskusie na politické témy...
nadl
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Váš názor na "predaj" slovenských elektrární

Príspevok od používateľa nadl »

Podľa mňa to nebol predaj ale ožobráčenie Slovenska.
Podľa mňa nejde o preferencie strán, ale o to že predáš elektráreň ako zápalkovú krabičku a potom plačeš že nie si sebestačný elektrickou energiou a nehovoriac o pätnásť ročnom chladený a skladovaný palivových článkov.
Notabene predať zrekonštruvovanú elektráreň to je ako by si podpálil dom.

//audiotrack: presunuté
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús popozerať príspevky v sekcii Politika.. hlavne o voľbách.. povolebná diskusia.. tam myslím je dosť popísané aj o privatizácii. :)

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=20782
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=43005
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=54375
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=47333

Podľa mňa zbytočnosť zakladať novú tému na každý jeden sprivatizovaný podnik.. a môj názor na privatizácie nájdeš minimálne na jednom z vyššie uvedených odkazov. :)

//Zopakujem.. ide o management.. štát nedokáže efektívne riadiť také podniky.. vždy si dosadí vlastných ľudí, ktorým ide skôr o vlastný prospech ako o prospech podniku.. viď posledné info o dosadení Rezeša Jr. a Schustera Jr. do orgánov niektorých podnikov..
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

Predávať strategické objekty ako sú elektrárne alebo letisko M.R.Š. je pre mňa absolútne nezmyselné. Neviem čo inšpirovalo vládu za Dzurindu, aby rozpredávali štátny majetok :evil:
odpor14
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa odpor14 »

Predat elektrarne? upla blbost...a teraz budeme platit nejakemu nemcovi alebo komu za energiu ktora sa vyrobi na SVK ...a pritom to mohlo byt nase.A teraz to bude aj drahsie ako bolo kedze to nemame ....
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

To je ako predať sliepku, čo znáša zlaté vajcia.

A tá nehorázna cena, za kú to strelili ... (kebyže mám prachy, tak ani chvíľu neváham :) )
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Slovensko je co sa tyka elektrickej energie sebestacne, dokonca sa vyraba v nadprodukcii, ktora sa predava do zahranicia. Fikusko - keby pes nesral, tak by ho roztrhlo.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

killa_bee napísal:Slovensko je co sa tyka elektrickej energie sebestacne, dokonca sa vyraba v nadprodukcii, ktora sa predava do zahranicia. Fikusko - keby pes nesral, tak by ho roztrhlo.
po odstaveni druheho bloku v EBO to uz take platne,ako ty pises nebude a potom len zacne sranda
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Skús popozerať príspevky v sekcii Politika.. hlavne o voľbách.. povolebná diskusia.. tam myslím je dosť popísané aj o privatizácii. :)

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=20782
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=43005
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=54375
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=47333

Podľa mňa zbytočnosť zakladať novú tému na každý jeden sprivatizovaný podnik.. a môj názor na privatizácie nájdeš minimálne na jednom z vyššie uvedených odkazov. :)

//Zopakujem.. ide o management.. štát nedokáže efektívne riadiť také podniky.. vždy si dosadí vlastných ľudí, ktorým ide skôr o vlastný prospech ako o prospech podniku.. viď posledné info o dosadení Rezeša Jr. a Schustera Jr. do orgánov niektorých podnikov..
niektore tie temy su troska OT,co ma napr spolocne letisko s JE,tu sa diskutuje o SE :wink:
brm
Darca
Darca

canopus napísal:niektore tie temy su troska OT,co ma napr spolocne letisko s JE,tu sa diskutuje o SE :wink:
No sú tam spomenuté (ne)výhody súkromného vlastníctva pred štátnym.. :) a v podstate to platí pre všetky podniky.. ;)

btw.. niekde som čítal aj taký názor.. že náklady na výrobu elektrickej energie slovenskou elektrárňou sú vyššie ako náklady za kúpu elektrickej energie zo zahraničia. ;) ..toť len na margo toho odstavenia bloku v JB. :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:No sú tam spomenuté (ne)výhody súkromného vlastníctva pred štátnym.. :) a v podstate to platí pre všetky podniky.. ;)

btw.. niekde som čítal aj taký názor.. že náklady na výrobu elektrickej energie slovenskou elektrárňou sú vyššie ako náklady za kúpu elektrickej energie zo zahraničia. ;) ..toť len na margo toho odstavenia bloku v JB. :)
citat si to mohol,ale nie je to pravda,musim podotknut,ze z mojej strany mam zabezpecenu robotu az do konca mojho zivota,nakolko ju budeme vyradovat vid.

http://www.javys.sk/
brm
Darca
Darca

canopus napísal:citat si to mohol,ale nie je to pravda
Vieš to niečim podložiť? ..dôkaz? :) ..vyjadrenie niekoho kompetentného? :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Vieš to niečim podložiť? ..dôkaz? :) ..vyjadrenie niekoho kompetentného? :)
dokaz je uz len ten,ze sme pred tym 81-ym,ak neratas vojnovy reaktor co 2x u nas havaroval,neboli sebestacny a projekt zahrnal tiez otazku importu resp. sebestacnosti (vystavby 2 blokov od 72 roku),nebojsa, tam boli ine hlavicky co to preratavali,a edze aj teraz uz VUJE so SKODA Praha a este tusim UJV REZrobia pre-projektovavanie na dostavbu MO34,tak to asi nie je pravda :wink:
brm
Darca
Darca

V roku 2004:

Electricity - production:
30.57 billion kWh
Electricity - consumption:
24.8 billion kWh
Electricity - exports:
10.59 billion kWh
Electricity - imports:
8.731 billion kWh

..koľko vyprodukoval ten jeden odstavený blok ročne? :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:V roku 2004:

Electricity - production:
30.57 billion kWh
Electricity - consumption:
24.8 billion kWh
Electricity - exports:
10.59 billion kWh
Electricity - imports:
8.731 billion kWh

..koľko vyprodukoval ten jeden odstavený blok ročne? :)
zistim v pondelok vsetko,bo mam volno,oki? :wink:
h4rv3st3r
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa h4rv3st3r »

Moj nazor na predaj? To nebol predaj, to bol darcek :) Dakujem vlade sv. Mikiho, ze odpisal generacie lud po nas. Ak sa niekto zivi ako mlynar a preda si mlyn len preto, aby "sa mal lepsie" ... to je choromyselne. Dakujem! Mal ho radsej na tom bicykli v '98 neaky kamion zrazit.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

brm napísal:No sú tam spomenuté (ne)výhody súkromného vlastníctva pred štátnym.. :) a v podstate to platí pre všetky podniky.. ;)

Suhlasim s tebou a ktomu este ked niekto napise ze teraz budeme platit nejakemu talianovi btw. doteraz sa neplatilo?? Len sa peniaze daval do zle fungujucej statnej vylevky...

Ale by ma zaujimalo co sa stane s cenami elektrickej energie po zmvulne skoncenej dobe udrziavania cien??
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

:wink: ale vraj na gabcikovo existuje zmluva ktora ju vrati do statu,lebo ze je zmluva ktora ju zakazuje predat
killa_bee
Star
Star

gabcikovo sa nikdy nepredalo enelu
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

killa_bee -> z gabcikova sa predal vacsinovy podiel...na 100% tam ma enel podiel,cize je z casti predane :?
killa_bee
Star
Star

Pozri sa, mozem ti garantovat, ze ja viem o Gabcikove a Ziline viac nez ty. A na 110% sa nepredalo nic :wink:
Napísať odpoveď