Pamat kalkulacky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pamat kalkulacky

Príspevok od používateľa Holubar »

Mam kalkulacku Casio FX85MS, v navode sa pise, ze ma pamat pre posledne vypocty 128 bytov. Akurat, ze neviem, co to v praxi znamena. skusal som, kolko si ich pamata a zalezi to od dlzky vypoctov, ktore robim. Hluposti ako 1+1 a pod, tych si zapamata aj viac ako 10, no vzorce, s ktorymi bezne robim asi take 3-4, ako kedy. Da sa nejak urcit, kolko znakov si to zapamata?

A ked ulozim vacsiu cast vypoctu v jednom vzorci, ktora je konstantna do pamatoveho slotu ako 10-miestne cislo a do vzorca zadavam uz len konstantu-pamatovy slot (napr A), zaberie to v pamati posledneho vypoctu jeden znak, alebo tolko, kolko cisel ma konstanta ulozena v pamati?
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

Kazda funkcia zabera iny pocet bytov takze pocitat kolko ti zaberie nejaky vzorec by bol nezmysel ale napr. najviac zaberaju zlomky 9 Byt, logaritmus-6, druha odmocnina-4, tretia-9, zmiesany zlomok-13, zatvorky-1Byt . . .
a ta druha otazka : v pamati je uz iba vysledok
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

aha, takze je lepsie davat konstantne casti vzorcov do pamate vo forme vysledkov a vypoctove vzorce pisat ako napr A+B/(C+premenna)?V takejto forme to vezme asi najmenej pamate,ci nie?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

ano.
Napísať odpoveď