Aky starsi pocitac by ste mi doporucili?//UŽ NOVÝ !!!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
bukelo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Aky starsi pocitac by ste mi doporucili?//UŽ NOVÝ !!!

Príspevok od používateľa bukelo »

Takze pekne poporiadku.
Potreboval by som poradit (chcem kupit) nejaky starsi procesor (2-3 roky stary) (len P4, ine nechcem), na to maticnu (co tak rad 845?) (trebars od Intelu alebo MSI,alebo co na to pasuje), a potom nejaku ramku k tej maticnej (400?). Ine nepotrebujem. Ostatne ako graficku kartu, zdroj, HDD (obyc. WD ATA), mam. Len tie tri veci potrebujem.
+ Nejake cenove info, za kolko tak bezia taketo osuchane veci cca 2-3 roky stare.
Odhad na co si tak cenovo predbezne trufam je P4-1600-2000, 400MHz, nejaka ta ramka 256-512,int. zvuk, ...takze nejake take tipy mi dajte + aj o kus horsie a lespie + to cenove rozmedzie.
PLS poradte.
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

No ja by som ti poradil tak,že choď radšej do obchodu a nájdi si starší počítač " v kuse" Máš aj záruku,že všeky komponenty budú navzájom kompatibilné.Je ťažko napísať nejaká tá matičná,nejaký ten procesor...Ešte napíš,akú to máš graficku kartu.Ja by som ti tu písal že procesor napríklad Intel Pentium IV 855 2,4 GHz ,ale nikto nemusí vedieť,že to "nepasuje"na matičnú ....a ramku no asi typ DDR II 512MB do 1000 Sk by to malo stáť ...no ťažko to je...a tá doska netuším... :?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Baxxter99 napísal:No ja by som ti poradil tak,že choď radšej do obchodu a nájdi si starší počítač " v kuse" Máš aj záruku,že všeky komponenty budú navzájom kompatibilné.
Svätá pravda. :!:
bukelo
Medium Star
Medium Star

A preco by to nemalo pasovat?.vsak ked soket na procaku pasuje s maticnou soketom, tak kde je probblem nie? ci nebodaj ani tak to nemusi fungovat?
Procak ked bude mat nejake FSB 533...a maticna na ranku nejaku 400 MHz, a capnem tam ddr2jku ak bude podporovat nejaku 512tku 400Mhz, toto mi vravite ze pozviecham?
grafu mam kus stariu konkretne ATI SAPPHIRE 9000 64 MB, ale to je fakt predsa jedno aka je grafa nie?.Predsa ako sa skladaju pc? Procak, maticna, ramka, a atd...grafa je kus neskotr predsa ako procak s maticnou nemyslite?
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Maticnu jednoznacne s 865 chipsetom (cena okolo 1000Sk)
Procak bud P4 1600MHz/1800MHz/2000MHz/2400 s jadrom NW. FSB 400/533. Urcite nekupuj P4 1.7GHz (je to grc s Willamette jadrom). (1000-1500Sk)
RAMku 512MB 400MHz (1000-1200Sk).

Procak nekupuj Prescott, kup jednu z tamtych co som vypisal, doska sa da aj lacnejsia, MSI osobne neodporucam ale pri takejto cene. Osobne som s MSI 865 chipset nemal problem, ale MSI je gay...
RAM tam to mas tak jedno v podstate. :wink:
bukelo
Medium Star
Medium Star

Takze kus zmena, pribudli financie a zmena planu:
Co poviete na zostavu:
Intel Pentium 4 531 - 3.0GHz 800MHz BOX LGA775 64-b

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6909030
ASUS P5VD2 MX

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8164817
Apacer DDR2 512MB 533MHz

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6328304
Neviem, je to dobre, co by som si poskladal? Alebo mi daco ide odporucate? A co teda? Necham si poradit. Tato zostava je v Midex-e v TT priblizne 6800 +-. TAk do tych 7litorv mi poskladajte ine lepsie ak sa da. Vdaka.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

no, nehladal som nic ine, ale ASUS s INTELom a APACERom by mal byt absolutne v poho.
bukelo
Medium Star
Medium Star

k6 napísal:no, nehladal som nic ine, ale ASUS s INTELom a APACERom by mal byt absolutne v poho.
no este mam jednu otazku, resp.dve, cize tri.
1. Ked je procak 64 bitovy, moze ist na tu dosku?pri tej doske nepisu ze to je na 64 bitove, ale asi by to malo ist nie?
2. KEd je to micro ATX doska, natrepem ju miesto starej dosky do budky? Stara mala rozmery 30,5 na 19 (nova ma 23,5 x 21,8)
3. Ked to narve m do bedni, trea aj nejake este chladice na bednu dat? myslim nie na procesor to je automatika, ale tak ako byva v predu a z bku tusim na novsich.
Vdaka.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Otazka: preco Intel? Mas to nejaky rozumny dovod? Ked nove, tak v ziadnom pripade P4 :roll:
bukelo
Medium Star
Medium Star

misokgb napísal:Otazka: preco Intel? Mas to nejaky rozumny dovod? Ked nove, tak v ziadnom pripade P4 :roll:
A preco nie Intel? CO mate proti nemu? Msylite ze nejake AMD sa mu vykonovo vyrovna? Mam "rad" tie cisla pri AMDckach, ze amd 2500, 3000, 5400..ci kolko..a ako si stale maju frekvenciu okolo+- ovela menej ako pisu..len aby nalakali zakaznikov.
Podla mna ma Intel isto lepsiu spolahlivost, ako AMD. A co ine ak nie P4? duali su drahe, a do 7 litrov sa s dualom nezmestim.
Proste AMD nechcem s principu. a netahajte ma za slovicka. Intel a hotovo.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Par userov aj z fora by ti mohlo o mne rozpravat, aky som zaryty Intelak a na Intel nedam dopustit. Sam by som si kupil o 10x pomalsi Intel ako AMD za tu istu cenu, len aby som mal Intel a nie AMD... Ibaze ludom ako racionalny clovek odporucam najlepsi pomer cena/vykon a v tomto pomere P4ka krachuje na celej ciare. Tam mas lacny Sempron, alebo Athlon. Dualcore ti je na rovinu si povedzme k HOVNU a moja D930 papka krasne vela elektriny okrem ineho... A ked uz... Tak radsej Celeron D 65nm, k tomu prislusnu dosku, ma 512kB L2 a vyzenes to aspon na 4.2-4.5GHz ak by si k tomu kupil AC Freezer 7 PRO... Rintintin Intel forever :D
bukelo
Medium Star
Medium Star

Ked sme uz pri tej elektrine, tak ked mam 350 Watovy zdroj tak papa stale 350 Watov nie? a je asi jedno ci tam je na nom 650tka duron alebo 2,5 P4rka nie?
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nie veruze nie... Zdroj taha to, co tvoj komp aktualne potrebuje + nejake ubytky su aj na nom... A nejake vacsie pretaktovanie s 350W no name zdrojom, na to zabudni. Mrkni pripadne este 65nm P4ky, ale tie su dost drahe co som pozeral... Vravim, skor AMD. Alebo ked silou mocou Intel, dualcore > tak D805/D915... :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

CPU: AMD Athlon64 3500+ BOX Socket 939 2712,- s dph
RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 (3-3-3) 3450,- s dph (ak silou mocou 512, tak tento isty modul danej velkosti za 1777,-)
MOBO: GIGABYTE K8NF-9-RH 2xGb LAN, NF590 SLI, FireWire 2231,- s dph

s 350Watt zdrojom absolutne ziaden problem nebude... sam mam nabitu zostavu na 300vke a idem aj s OC bez problemov (je to noname premier)

PS> ta 3500+ roznesie 3.0 P4
bukelo
Medium Star
Medium Star

A co poviete na Pentium D 820 (2,8GHz, 800MHz, 2x1MBL2, LGA 775)?
Ani tento intel nieje dobry?
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Otazka ostava, ci budes taktovat, alebo pobezis na defaulte. To s tym zdrojom nemozes povedat na 100%, kazdy takyto "zdroj?" je... kazdy je original :D 350W Mercury mi nepotiahol Duron 700 zato s Celerom 400 slapal ako tak... Takze tolko k "utiahnutelnosti" zdrojov. Napis ci budes taktovat abo nie, pripadne tam supnut aj Fortrona do novej polozostavy...

EDiT: na dualcore radsej zabudni, jednak to nevyuzijes, zere to zbytocne elektrinu, stoji to viac nez single, horsie taktovat, viac tepla a pod... Inak D820 je dost gay, to uz radsej rovno D915 65nm...
bukelo
Medium Star
Medium Star

TAktovat NEBUDEM!!!, nepotrebujem ku stastiu zmykat z toho maximalne co to da, preto chcem take daco co bude uz od vyroby dobre, spolahlive.
A co je to ten fortron? To ani len nepoznam.
A este proste taku masinku,na ktrej sa bude dat spolahlivo surfovat, pracovat na skolskych veciach (co zabera bohove procak - vypoctarske ulohy), a proste aby to slapalo rychlo, lebo ma vie dost vytacat,ked zapinam pc, a rovbit na nosm sa da po 5 minutach. Kym vsetko ponatahuje, no hroza.Ale nie o tom som chcel.
Ale este taky detail. Dal som cenovu hranicu7000,- Sk. Takze s D915 sa tam asi nevojdem NIE?
PS: A zdroj ma tusim dos dobry, aj 24 aj 4 na napajanie, a take tuzim uz niesu s tych horzsich nie? tak si teda myslim, nieze ma za to zfungate :)
bukelo
Medium Star
Medium Star

Otazka dalsia:
Oplati sa mi radsej priplatit 2000 Sk (k maticnej a ramke) a mat miesto 533MHz radsej 667MHz?, zbadam to? Oplati sa to?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

bukelo napísal:Otazka dalsia:
Oplati sa mi radsej priplatit 2000 Sk (k maticnej a ramke) a mat miesto 533MHz radsej 667MHz?, zbadam to? Oplati sa to?
radsej by som investoval do velkosti ako do rychlosti, neviem sice co mas proti amd, ale moznost co som ti napisal je vynikajuca pre tvoje potreby - vela vykonu za malo penazi - oproti intelu, za tych 9 by som kupil tu istu dosku co som pisal, 1gb ram kingstom a 3800+ chodiaci na 2,4ghz a to je uz vazne fukot
Fortron je znacka velmi kvalitnych zdrojov, ale ako vravim v tvojom pripade je 350W luxus

misokgb, ak 350w zdroj akejkolvek znacky neunesie durona 700, je chybny :wink: pretoze 180w zdroj zo zostavy HP Desktop Pro (P2 450) s r.98 utiahol durona 650 s 256ram a tnt2 ultra a uz nejaky ten piatok taha (rok) :wink:

Btw ak sa rozhodnes pre 939 garantujem ti ze nic nepokazis... teda ak nechces renderovat video apod.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

mystique ta tvoja MoBo je PCI-E, on ma R9000 AGP, skus mu najst dočasne dosku s integrovanou grafikou.
2 bukelo za 7068 SKK, by som ja poskladal toto, s prihliadnutím na komponenty co uz mas, a nove (iné) nechces.
Intel CeleronD 352 -3.2GHz 533 BOX LGA775 64-b 65n nevsimaj si ten titulok v ageme. spravne to je 352 a nie 351.

Apacer DDRAM 512MB PC-400 CL2.5 v celkovej cene su zapocítane dva kusy.
- 1 GB RAM je 1 GB RAM :wink:
- funkcny dual channel
- lacnejsie ako DDR2
- objektivne je porovnanie DDR 400 s vykonom DDR2 800. aj tu bude mat v niektorych pripadoch navrch to starsie riesenie tj DDR 400.
ASUS P5PE VM
mozno budu niektorí namietat, ze to je postavene na starej architekture, ale... 8)
btw. aj tvoja MoBo pod tu 531 je PCI-E, ale ma aspon integrovanu grafiku.
Napísať odpoveď