ďakujem za čo najpodrobnejšiu pomoc
WiFi anténa a blesky
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
WiFi anténa a blesky
Ja mám taký problém, chcem sa na internet pripájať pomocou WiFi a anténa by mala byť na streche (ak nebude iná možnosť, čo asi nebude)... Aká je šanca že do nej udrie blesk (sme dosť vysoko, myslím náš dom)... Ako sa tomu poprípade brániť (myslím bleskoistky a podobne) ?
-
DarthVader
Medium Star
-
mathev
Star
bleskoistka je cisto na tebe.
Vacsina wifi providerov ich nepouziva pri klasik domovych klientoch lebo je to zbytocne a nakolko za tym nejsu vacsinou providerove zariadenia tak to ma na klobase...
pokial chces mat istotu bleskoistka ti neuskodi popripade nejaka bleskoistka aspon na Lan tiez moze dobre posluzit...
ja osobne som kazdemu klientovi dal na vyber ci ju chce alebo nie a vysvetlil mu klady a vacsina ludi si ju dalo. (nie vsetci)
btw videl som co narobi blesk so zariadenim bez bleskoistky.
prepatie preslo cez apcko do sietovky kompu a odpalilo zkladnu dosku.
v podstate je strasne mala pravdepodobnost ze zrovna vam sa take nieco stane ale clovek nikdy nevie
preto na svojich zariadeniach ktore ma stali nie malo penazi chcem vzdy riziko podobnych veci eliminovat a za to mi tych 700 korun stoji.
a este edit : je aj rozdiel ci niekto prevadzkuje siet sposobom lacne apcko za 2 litre a lacna antena. co je investicia par tisic alebo pouziva kvalitnejsie niekedy aj zariadenia ktore sa pohybuju v radovo desattisicoch. tak si dobre rozmysli ci si to neha vlastnou blbostou odpalit
Vacsina wifi providerov ich nepouziva pri klasik domovych klientoch lebo je to zbytocne a nakolko za tym nejsu vacsinou providerove zariadenia tak to ma na klobase...
pokial chces mat istotu bleskoistka ti neuskodi popripade nejaka bleskoistka aspon na Lan tiez moze dobre posluzit...
ja osobne som kazdemu klientovi dal na vyber ci ju chce alebo nie a vysvetlil mu klady a vacsina ludi si ju dalo. (nie vsetci)
btw videl som co narobi blesk so zariadenim bez bleskoistky.
prepatie preslo cez apcko do sietovky kompu a odpalilo zkladnu dosku.
v podstate je strasne mala pravdepodobnost ze zrovna vam sa take nieco stane ale clovek nikdy nevie
a este edit : je aj rozdiel ci niekto prevadzkuje siet sposobom lacne apcko za 2 litre a lacna antena. co je investicia par tisic alebo pouziva kvalitnejsie niekedy aj zariadenia ktore sa pohybuju v radovo desattisicoch. tak si dobre rozmysli ci si to neha vlastnou blbostou odpalit
-
mathev
Star
prave na to sluzi bleskoistkasnake2 napísal:nedala by sa ta antena nejako napojit na hromozvod ? myslim, ze keby to bolo takto napojene, nemalo by sa nist stat ani PC a ani AP

tuto to je pekne vidiet
-
hojko
Site Admin
mathev: Chcel by som vidiet, co to spravi ked do toho drbne blesk. Podla mna APcko zhori tak ci tak, ci tam bleskoistka je alebo nie je. Neverim tomu, ze ta sranda tomu zabrani. A ked vravis o zniceni dosky, tak treba pouzivat samotnu sietovku a nie integrovanu na doske, pretoze by to malo odpalit len sietovku a 250 korun je menej ako 4 tisic za novu dosku.
-
mathev
Star
Bezúdržbová bleskoistka PK OPT 2.4 GHz je pásmová ochrana osadená skratovaným štvrťvlnným vedením určeným špeciálne pre mikrovlnné systémy pre pripojenie Internetu v pásme 2,4 GHz. Vyznačuje sa vysokým ochranným účinkom, vhodná pre ochranu koax. kábla a anténneho systému vo vonkajšom prostredí (zóna bleskovej ochrany 0A, B)hojko napísal:mathev: Chcel by som vidiet, co to spravi ked do toho drbne blesk. Podla mna APcko zhori tak ci tak, ci tam bleskoistka je alebo nie je. Neverim tomu, ze ta sranda tomu zabrani. A ked vravis o zniceni dosky, tak treba pouzivat samotnu sietovku a nie integrovanu na doske, pretoze by to malo odpalit len sietovku a 250 korun je menej ako 4 tisic za novu dosku.
Vyznačuje sa vysokým ochranným účinkom, vhodná pre ochranu koax. kábla a anténneho systému vo vonkajšom prostredí (zóna bleskovej ochrany 0A, B) a dokonale chráni prístroje aj pri priamom údere blesku do anténneho systému v zmysle znieniaí dokumentu IEC 61312-1 (skúška prúdovou rázovou vlnou s amplitúdou 2,5 kA s dobou trvania 10/350 µs).
Ochrana se pripája ku koaxiálnemu káblu ako káblová spojka v prevedení N/m - N/f 50 Ohm.
K zemi sa pripája CU vodičom s minimálnym prierezom 2.5mm, dôležité je dodržať minimálny zemniaci odpor.
Bleskoistka sa inštaluje čo najbližšie ku chránenému zariadeniu, t.j WIFI karte.
Na rozdiel od konkurenčných lacnejších plynových bleskoistiek je bezúdržbová (napr. na Skalnatom Plese vo Vysokých Tatrách už cca 2 roky) a vyznačuje sa aj menším útlmom (0.3db oproti 0.5 - 1 db).
Princíp Pásmová priepusť s Lambda/4 zkratom naladená na stred kmitočtového pásma 2.4GHz
Prevedenie N/male - N/female 50 Ohm
Prevádzkový kmitočet 2.3 ~ 2.6GHz
Záťaž 2,5kA pre vlnu 10/350µs
Zbytkové napätie <10V
Útlm 0.3 db
Činiteľ spätného odrazu 20 db
Životnosť bezúdržbová - bez termodynamickej deštrukcie
Pripojenie k zemi PE(N) cez Cu vodič s prierezom minimálne 2.5mm2
takze nemyslim si ze mas uplnu pravdu ze bleskoistka je zbytocnost co nepomoze
Re: WiFi anténa a blesky
ciao chcel by som sa informovat ohladom wifi anten do notebook na usb. poradte mi aka je najlepsia. chcel by som mat lepsi signal napr. z 2 ciarok na 4. jazdim na kamione obcas mame miesta kde chytame wifi signal. obcas je silny ale vecsinou slabsi a ja by sem chcel kus mat vecsii. kolega ma nejaku antenku na magnet da si ju na strechu prepoji cez usb na notebbok a ma lepsiu kvalitu i signal napriklad ja stojim 20m od budovi mam 2,3ciarky signalu a on stoji este dalej 100m a ma ovela lepsi signal 4,5ciarok. nechce mi povedat odkial ju ma len to ze ju vyuzivaju nasi policajti. neviete mi v tom poradit o aky typ anteny ide a bo inu moznost na dosiahnutie naj.. signalu?? vo pred a za kazdu radu vam dakujem viem len to ze musi obsahovat co najviac dbelov,ze??
-
cORP.
Addict
Re: WiFi anténa a blesky
si mimo ,nehladaj cudzi signal a radsej sa v tom kamione uc slovencinu ,inak tema uplne z ineho sudka + roky stara