ako dám v HTML alt (čiže pokec k obrázku) na text? -> čiže keď ukážem na text tak mi vypíše to čo chcem
ALT v HTML
-
mato.x
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
ALT v HTML
prosím poraďte:
ako dám v HTML alt (čiže pokec k obrázku) na text? -> čiže keď ukážem na text tak mi vypíše to čo chcem

Atribút alt (alternate) je určený pre tých, čo nemajú (alebo nechcú mať) zapnuté zobrazovanie obrázkov. Je to v podstate náhradný text namiesto obrázka.
To čo potrebuješ, je atribút title (používa sa podobne ako alt). Použi css na zvýraznenie toho textu (napríklad pridaj podčiarknutie).
Ešte zaujímavejších efektov sa dá dosiahnúť pomocou JavaSkriptu.
To čo potrebuješ, je atribút title (používa sa podobne ako alt). Použi css na zvýraznenie toho textu (napríklad pridaj podčiarknutie).
Ešte zaujímavejších efektov sa dá dosiahnúť pomocou JavaSkriptu.
-
caesar1987
Addict
Ale no tak... nechodme do Blavy cez Australiucaesar1987 napísal:jj, daj text do spamu, a po prejdeni cez neho nech sa zobrazi nejaky div, ktory bol predtym skryty...
To s title sa urobi takto nejak:
Kód: Vybrať všetko
<span title="Text v bubline">Text pod bublinou</span>
// Namiesto spanu moze byt hociaky html tag
-
caesar1987
Addict
no ale ked to spravi tak, ako som pisal aj ja, tak tam moze dat cokolvek do tej bubliny.. napr aj obrazky...piton napísal:Ale no tak... nechodme do Blavy cez AustraliuNapisal si uplnu hlupost
![]()
To s title sa urobi takto nejak:Kód: Vybrať všetko
<span title="Text v bubline">Text pod bublinou</span> // Namiesto spanu moze byt hociaky html tag
-
mastermind
VIP