nVidia G80 8800 GTX uff!!!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Radeon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Radeon »

krija napísal:a na takyto pripad povies co?
Obrázok
Obrázok
Nechápem čo si tým chcel dokázať. Podľa mňa tie grafy čo si sem postol ukazujú rozdiel medzi nasteveniami ovládačov grafickej karty. Takže nechápem prečo si týmito grafmi reagoval na to či GPU závisí od CPU alebo nie.
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

Radeon napísal:Nechápem čo si tým chcel dokázať. Podľa mňa tie grafy čo si sem postol ukazujú rozdiel medzi nasteveniami ovládačov grafickej karty. Takže nechápem prečo si týmito grafmi reagoval na to či GPU závisí od CPU alebo nie.
chcel tym ukazat to ze v kazdom rozliseni dokaze 8800-ka vygenerovat rovnake FPS .. teda to znamena ze je niecim limitovana .. a hadaj cim :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

MP4-20 napísal:GPU nie je moc limitované CPUèkom, iba tak pri nízkych rozlíšeniach, pri vysokých aj tak nestíha GPU, takže to je jedno :wink:
Lenze GF8800GTX je tak silna karta, ze stiha aj vo vysokych rozliseniach ;-)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Kunite sem a hovorte daco o vysokych rozliseniach...
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/0 ... led/6.html -bf2142
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/0 ... led/4.html -oblivion
Dole si mozte vybrat este nejake somarinky ale tieto 2 hry ju myslim dost pretestovali vo vysokych rozliseniach...
btw: procak bol Intel Core 2 Duo X6800

Myslim ze keby som mal ten ich testovaci komp ( 700W zdroj ) tak by mi siel aj Crysis na max sice by som sa musel uspokojit z "nizsim" rozlisenim ale to by mi zase tak nevadilo :wink:
ONdr3j napísal:ked ceny budu ako tak "normalne" tak si ju mozno kupim 8)
Chudobnejsiu verziu ako GTX zozenies teraz uz aj za 13 000 co je myslim na ten vykon adekvatne...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ty myslis tu 8800 ze neklesa FPS ???...sry ale Oblivion uz neni narocna hra...teda aspon na 8800...takze :wink:
kto vie ci tie testy su vobec overene....mne sa to nejak nezda...a ak tak ta zostava bola s nejakym strasne slabym CPU a o tom pochybujem
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

H@wku a kde ju maju za 13 000? lebo som ju nikde za taku cenu nevidel, najlacnejsie som videl GTSku za 15 600 sk
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

ONdr3j napísal:H@wku a kde ju maju za 13 000? lebo som ju nikde za taku cenu nevidel, najlacnejsie som videl GTSku za 15 600 sk
za 13000 litrov mozno bez dph :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

MP4-20 napísal:ty myslis tu 8800 ze neklesa FPS ???...sry ale Oblivion uz neni narocna hra...teda aspon na 8800...takze :wink:
kto vie ci tie testy su vobec overene....mne sa to nejak nezda...a ak tak ta zostava bola s nejakym strasne slabym CPU a o tom pochybujem
zostava z testu na

Kód: Vybrať všetko

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/01/03/bfgtech_geforce_8800_gtx_watercooled/4.html
je
Intel Core 2 Duo X6800 (operating at 2.93GHz - 11x266MHz); Asus P5W DH Deluxe motherboard (Intel 975X Express); 2 x 1GB Corsair XMS2-6400C3 (operating in dual channel at DDR2-800 with 3-4-3-9 timings); Seagate Barracuda 7200.9 200GB SATA hard drive; OCZ GameXtreme 700W power supply unit; Windows XP Professional Service Pack 2; DirectX 9.0c; Intel inf version 7.22 WHQL.
-takze slaby CPU tam nebol.
-overovat test? kolko ludi ma moznost hrat oblivion na 30" v rozlisení 2560 x 1600?
-neklesá FPS? preco si to nepozries poriadne? v tabulke tam mas uvedené minimalne FPS, ako aj priemerne FPS. pri tak vysokom rozliseni to je velmi peknych 20 FPS, pricom priemer je 39,4. co znamena maximalnych FPS okolo neskutocnych 60.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

tak ale sorry ale aby Conroe obmedzoval 8800 sa ti nezda nejake blbe :?:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MP4-20 napísal:tak ale sorry ale aby Conroe obmedzoval 8800 sa ti nezda nejake blbe :?:
kde to pisem? je este jedna moznosť, preco boli v kazdom rozliseni rovnake FPS, ale ocividne o nej netusis. :wink: preto si ani ty (ani radeon) este neodpovedal na toto:
gwixt napísal:chcel tym ukazat to ze v kazdom rozliseni dokaze 8800-ka vygenerovat rovnake FPS .. teda to znamena ze je niecim limitovana .. a hadaj cim :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

MP4-20 napísal:tak ale sorry ale aby Conroe obmedzoval 8800 sa ti nezda nejake blbe :?:
ver tomu ze keby bol mr. conroe otoceny tych fps by bolo hodne viac... 8800 potrebuje aj poriadnu vypocetnu silu na to kvantum udajov ktore do nej tencie v takych narocnych 3d hrach :wink:
Radeon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Radeon »

mystique napísal:ver tomu ze keby bol mr. conroe otoceny tych fps by bolo hodne viac... 8800 potrebuje aj poriadnu vypocetnu silu na to kvantum udajov ktore do nej tencie v takych narocnych 3d hrach :wink:
Áno do 8800 ide kvantum informácii, ale grafika má aj priamy prístup do pamäte, čiže nezaťažuje tak veľmi procesor.
A DX10 karty majú novinku Geometry Shader, ktorý zase bere prácu procesoru a berie si tú prácu GPU.
Čiže v konečnom dôsledku 8800ka zaťažuje procesor ešte menej ako DX9 karty.
A to že sa pri zvyšovaní rozlíšenia klesá výkon pomlašie by som skôr prisudzoval výkonu karty.
A tie testy čo sem dal krija sú podľa mňa z cdr.cz, to vidno dokocna aj z tých grafov.
Tu je graf s X-bit Labs:
Obrázok
A tu vidno, že so zvyšujúcim rozlišením výkon klesá.
A testu z X-bit Labs by som veril viac ako z testu na cdr.cz.
SOLlD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SOLlD »

No zatial ho podla mna zatazuje takmer rovnako ako DX9 karty, kedze este nie su hry pre DX10. Potom ked nejaka vyjde uvidime co sa zmeni.
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

nevem co to ma za vyznam porovnavat vykon na hrach pre dx9 ...
co nejakeho manika zabije ze mu ide o 5fps lepsie na 2048*1560 rozliseni ...
nevem kto si to moze dovolit ...
btw. radsej tu hodte nejaky test kde su dx10 hry ...
a ze vraj co ati? nema kartu? tak do testov nepatri ... :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 radeon
-je to graf z cdr.cz. no a co? ohradis sa aj na to, ze ho robila zena?
-preco porovnavas dva rozne testy? na cdr. je pravdepodobne, ze autorka pisala max. FPS v jednom inkriminovanom useku hry. na X-bits to su ocividne priemerne FPS, ba dokonca minimalne FPS, ako je vidno z tychto dvoch porovnani, ak uz porovnavame:
Obrázok
Obrázok
nastavenia z cdr.cz napísal:Kvalita AA: 4×
AF: 16×
Image quality: High quality
Na první pohled je vidět, že GeForce 8800 vede s obrovským náskokem, až naráží pravděpodobně na limit framerate Oblivionu.
-pre priamy pristup do pamate bol vytvoreny slot AGP. vsetky karty co vlozis do tohto slotu maju priamy pristup do pamate. samozrejme aj PCI-E karty v PCI-E slote.
gwixt
Addict
Addict

Radeon napísal:Áno do 8800 ide kvantum informácii, ale grafika má aj priamy prístup do pamäte, čiže nezaťažuje tak veľmi procesor.
co ma pamat spolocne s tym ze GPU podla teba nezatazuje VGA???
jedine CPU musi do grafiky dodat data ktore sa maju vyrenderovat/zobrazit ... celu scenu (3D model .. vrcholy) pocita CPU (aj ked v DX10 este bude vrcholy moct upravovat aj grafika cez geometry shadery) ... grafika to potom uz nasvieti, oshaderuje a otexturuje ... ale musi mat najprv co spracovavat!!

si pozri testy na niektorych starsich hrach .... taky BF2 ci co to bolo takmer vsetky novsie karty generovali na cca 180fps ... jasny priklad limitacie procesorom (aj ked pri 180fps sa o nejakom limite hovorit neda :D )
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

gwixt napísal:si pozri testy na niektorych starsich hrach .... taky BF2 ci co to bolo takmer vsetky novsie karty generovali na cca 180fps ... jasny priklad limitacie procesorom (aj ked pri 180fps sa o nejakom limite hovorit neda :D )
Starsich hrach ? BF2 je strasia hra ( vlastne prakticky uz ma viac ako 1 rok ale urcite je tazke na nej ziskat 180FPS co si tu ty trepol ) :lol: ved este teraz si musia kupovat ludia nove grafiky aby si to zahrali na max... nemyslim GF 8800 ale taku 7800GS na to treba... ( max myslim aspon rozlisenie 1280x1024 , vsetko na hight +4x AA + 16x AF... )
see this: http://www.computerbase.de/artikel/hard ... gs_agp/10/

btw: dokazom toho ze BF2 je aj dnes narocna je snad toto :
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... tlefield_2
Ziadnych 180FPS

A co by clovek necakal pozrite na FPS pri TR : Legend
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... der_legend
gwixt
Addict
Addict

a preto som napisal "ci co to bolo" :roll: