Cirkev a jej ovplyvnovanie suverenity SR
no, co povedat ... asi takto od srdca a uprimne :
som katolík. liberálny katolík
ale katolík.
chcem aby štát financoval cirkev, prtože v dnešnej situácii by neprežila, moho kostolov by museli zavrieť a je mi zo srdca jedno či na to platia aj neveriaci ci ateisti, jednoducho je to nutné zlo. nijako extra by nevadilo, keby v buducnosti sa cirkev, ked bude skutocne financne nezavisla, od statu oddelila, aj ked mam take podozrenie ze z drtivej vacsiny skol kde su, by kriziky zo stien nezmyzli (na nasej zakladnej STATNEJ skole nebola jedina fotka prezidenta, zato krucifix v kazdej stene
)
ja nevnimam cirkev ako svetsku ci financnu organizaciu, ale v prvom rade ako duchovnu organizaciu aj ked uz neverim ze cirkevne vedenie na Slovensku to vnima tak isto. su podla mna zatazeny komunizmom, kedy mali viac starosti o materialne zabezpecenie cirkvi ako o udrzanie viery, bo viera sa udrziavala sama tak trochu ako symbol odporu proti rezimu.
ja naozaj o takchto veciach moc nerozmyslam, pre mna je cirkev viera a nie pozemky a peniaze, ale vy to zjavne vidite inak
pri vsetkej ucte si myslim ze cirkev je jedna z poslednych moralnych autorit, v statnych skolach deti len ucia a ani sa ich nepokusaju VYCHOVAVAT, zatial co na cirkevnych skolach sa o to aspon snazia, o tom ci uspesne si netrufam pisat.
som katolík. liberálny katolík
chcem aby štát financoval cirkev, prtože v dnešnej situácii by neprežila, moho kostolov by museli zavrieť a je mi zo srdca jedno či na to platia aj neveriaci ci ateisti, jednoducho je to nutné zlo. nijako extra by nevadilo, keby v buducnosti sa cirkev, ked bude skutocne financne nezavisla, od statu oddelila, aj ked mam take podozrenie ze z drtivej vacsiny skol kde su, by kriziky zo stien nezmyzli (na nasej zakladnej STATNEJ skole nebola jedina fotka prezidenta, zato krucifix v kazdej stene
ja nevnimam cirkev ako svetsku ci financnu organizaciu, ale v prvom rade ako duchovnu organizaciu aj ked uz neverim ze cirkevne vedenie na Slovensku to vnima tak isto. su podla mna zatazeny komunizmom, kedy mali viac starosti o materialne zabezpecenie cirkvi ako o udrzanie viery, bo viera sa udrziavala sama tak trochu ako symbol odporu proti rezimu.
ja naozaj o takchto veciach moc nerozmyslam, pre mna je cirkev viera a nie pozemky a peniaze, ale vy to zjavne vidite inak
pri vsetkej ucte si myslim ze cirkev je jedna z poslednych moralnych autorit, v statnych skolach deti len ucia a ani sa ich nepokusaju VYCHOVAVAT, zatial co na cirkevnych skolach sa o to aspon snazia, o tom ci uspesne si netrufam pisat.
v cirkevnych skolach ako napr. v Rakuskom meste neviemakosavolalo
sa v Seminari len j*bali do riti.to je vsetko co sa naucili a to aj robia.farari zneuzivaju male deti a vacsinou su to poriadny uchylaci.hrabu peniaze od farnikou a chodi do kurv****.jednou vetou podvadzaju ovecky a hrabu pre seba.a k tej cirkvi.cirkev nema nic z vierou.vieru musi mat kazdy v sebe a k nej vam nepomoze cirkev.jej islo vzdy len o moc
Hitler bo izbovy maliar. Musime vykillovat vsetkych izbovych maliarov, inak nam hrozi dalsia svetova vojna. uplne s tebou suhlasim.safan napísal:v cirkevnych skolach ako napr. v Rakuskom meste neviemakosavolalosa v Seminari len j*bali do riti.to je vsetko co sa naucili a to aj robia.farari zneuzivaju male deti a vacsinou su to poriadny uchylaci.hrabu peniaze od farnikou a chodi do kurv****.jednou vetou podvadzaju ovecky a hrabu pre seba.a k tej cirkvi.cirkev nema nic z vierou.vieru musi mat kazdy v sebe a k nej vam nepomoze cirkev.jej islo vzdy len o moc
a cirkev niesu len farari, su to aj ludia. aj ja som cast cirkvi
typicka ukazka "argumentacie" ked dojdu agrumenty (aj ked v tvojom pripade nikdy ziadne neboli)safan napísal:v cirkevnych skolach ako napr. v Rakuskom meste neviemakosavolalosa v Seminari len j*bali do riti.to je vsetko co sa naucili a to aj robia.farari zneuzivaju male deti a vacsinou su to poriadny uchylaci.hrabu peniaze od farnikou a chodi do kurv****.jednou vetou podvadzaju ovecky a hrabu pre seba.a k tej cirkvi.cirkev nema nic z vierou.vieru musi mat kazdy v sebe a k nej vam nepomoze cirkev.jej islo vzdy len o moc
-
Santa Hitman
Amateur
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Vadi oni to maju ako napln prace rypat sa do vsetkeho vzdy v historii najdeme dokazy o tom ze sa starali do toho cirkev je prva politicka oranizacia ktora si ako stit zobrala Boha a ako zbran Krista a tym tak hlasa svoju neomylnost . Dorazilo ma KDH s tym ze nabozenstvo je volitelny predmet ( je este moznost etickej vychovy ) je vlastne povinny . Poviem to takto ked chce niekto aby som cirkev podporoval tak ju musim podporovat dobrovolne a ne ze mi dakto povie v kostole koho mam volit z toho som bol nepricetny 
nechapem co je nenormalne na tom, ze si mozem vybrat bud nabozenstvo, alebo eticku? sak si vyberiem ten predmet co mne vyhovuje, tak aky problem?P3Bo napísal:Vadi oni to maju ako napln prace rypat sa do vsetkeho vzdy v historii najdeme dokazy o tom ze sa starali do toho cirkev je prva politicka oranizacia ktora si ako stit zobrala Boha a ako zbran Krista a tym tak hlasa svoju neomylnost . Dorazilo ma KDH s tym ze nabozenstvo je volitelny predmet ( je este moznost etickej vychovy ) je vlastne povinny . Poviem to takto ked chce niekto aby som cirkev podporoval tak ju musim podporovat dobrovolne a ne ze mi dakto povie v kostole koho mam volit z toho som bol nepricetny
hm, a co ked na mensej dedine nemaju dost deti na otvorenie triedy etiky?sundevil napísal:nechapem co je nenormalne na tom, ze si mozem vybrat bud nabozenstvo, alebo eticku? sak si vyberiem ten predmet co mne vyhovuje, tak aky problem?
tu vidim problem. dalsi problem vidim v tom, ze vobec je nabozenstvo ako povinne volitelny predmet. nemam nic proti tomu, aby bol nepovinny ako predtym, ako Fronc(KDH) zmenil na tento system. ale stavat ho na uroven inych predmetov...
Ustava SR - "Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo."
co potom robi nabozenstvo ako povinne volitelny predmet v skole?
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Poviem ti z veľkej časti máš pravdu a je to naozaj smutné. Ale nedá mi nezastať si rehoľné sestry slúžiace v hospicoch, v detských hospicoch- to už je kapitola pre tvrdé nátury. A tú časť cirkvy ktorá naozaj pomáha.skura3 napísal:CIRKEV JE JEDNA VELKA FIRMA PLNA HAJZLOV KTORA SA SNAZI NAHRABAT A DOSTAT K MOCI DE SA LEN DA ...POZOR teraz neurazam boha ani veriacich
Sú medzi nimi aj dobrí ľudia, ktorí chcú pomáhať. Len je škoda že zatiaľ ich je pomenej.
len skoda ze ty ludia co chcu pomahat niesu vo vedeni cirkvieritrocit napísal:Poviem ti z veľkej časti máš pravdu a je to naozaj smutné. Ale nedá mi nezastať si rehoľné sestry slúžiace v hospicoch, v detských hospicoch- to už je kapitola pre tvrdé nátury. A tú časť cirkvy ktorá naozaj pomáha.
Sú medzi nimi aj dobrí ľudia, ktorí chcú pomáhať. Len je škoda že zatiaľ ich je pomenej.
vidis, chodis do kostola, ale nepocuvas co ti tam hovoriaGodfather napísal:Chodim do kostola a som veriaci. Ale som proti akemukolvek zasahu cirkvi do politiky a riadenia statu!!!!!!!A najviac ma vie nastavat na omsi radia farari ze koho maju ludia volit
![]()
![]()
to na co narazas bolo odporucanie koho nevolit a nie koho volit, a to je podstatny rozdiel
Nemam rad cirkev
Ako taka cirkev si hrozne protireci a vznikla len na to aby malo par ludi moc a takto sa to rozsirilo. Pchaju sa vsade a pri tom sa odvolavaju na boha ze ich urcil a ze je to z jeho vole. Potom kazu aby ludia zili v chudobe a pri tom oni samy maju velke majetky a kedze ich chcu mat este vacsie tak sa snazia dostat aj do politiky
no, ja som chodil celu ZS na etiku, takze ti to vysvetlim.hm, a co ked na mensej dedine nemaju dost deti na otvorenie triedy etiky?
Z 200 deti chodiacich na druhy stupen (nab. je povine len na druhom stupni, teda 5-9 trieda) chodilo na etiku okolo 10 vratane mna, z toho dvaja protestanti. etika fungovala tak, ze jeden den za tyzden sme sa zisli po skole, rozpravali sa a snazili sa nas vychovat, ci co. dost zle zvladnute.
a takto to funguje vo vacsine skol, pretoze o tom, kde bude chodit ich dieta rozhoduju rodicia a ti chcu mat z deti dobrych katolikov.
vysledok je ten, ze detom nabozenstvo znechutia a na strednej je uz pomer medzi nabzenstvom a etikou vyrovnany.
A preco je etická výchova povine volitelný predmet v skole ?Ustava SR - "Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo."
co potom robi nabozenstvo ako povinne volitelny predmet v skole?
hmChodim do kostola a som veriaci. Ale som proti akemukolvek zasahu cirkvi do politiky a riadenia statu!!!!!!! Evil or Very Mad A najviac ma vie nastavat na omsi radia farari ze koho maju ludia volit
existuju strany ktore sa pokusaju uzakonit napríklad potraty a homosexualne manzelstva. co je proti katolickej vierouke. takze ked volis tie strany, umoznujes zabijanie bezbrannych deti a smilné vztahy, teda tiez páchas hriech
ja osobne som mal z toho listu pred volbami asi takyto pocit : Nevolte liberalne strany, volte konzervativne. Pricom pod konzervativnymi si predstavuju KDH.