MP3 Player - Creative ZEN nebo Emgeton E2 Cult?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Po cem sahnout?

Hlasovanie ukončené 19 jan 2007, 18:31

CREATIVE Zen Nano Plus
17
74%
EMGETON E2 Cult
6
26%

Celkom hlasov: 23

paracentesis
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

MP3 Player - Creative ZEN nebo Emgeton E2 Cult?

Príspevok od používateľa paracentesis »

Mam v planu v prubehu pristiho tydne vymenit svuj obstarozni CD/MP3 prehravac za neco mensiho a momentalne jsem v situaci, kdy se nemuzu rozhodnout mezi temito dvema typama.

U Creativu se mi hodne libi design a cena. Mimoto mam duveru ve znacku. Co mne ale odrazuje je maly displej a udajne nizka hlasitost.
http://www.datapoint.cz/produkt/creativ ... sb-20-mic/

U Emgetonu mne zase na prvni pohled zaujal velky displej a vysoky zvukovy vykon.
http://www.prejetesi.cz/levny/e2-cult-1-gb.html

Uvital bych reakce od lidi, kteri meli moznost nektery (nebo nejlepe oba) z prehravacu vyzkouset.
Pokud nekdo nabidne alternativu v jinem vyrobku tak budu taky rad.
Dulezity je pro mne prehledny displej, moznost pracovat se slozkama, kvalitni zvuk, co nejvetsi vydrz a napajeni AA nebo AAA baterii.
Cena by nemela prekrocit 2200kc a kapacita ne nizsi nez 1GB.
Diky
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mam ten creative uz asi pol roka a mozem iba doporucit. Ma skvely zvuk, perfektnu vydrz baterii, plne nastavitelny ekvalizer a je uplne mini :)
Oproti tomu Emgetonu to vychadza parametrami zvuku (vratane nastavenia 5-pasmoveho ekvalizera) aj vydrze(18 hodin) na remizu ale zen nano ma nizsiu hmotnost. Neviem ako je to s interpretaciou zvuku, ale podla toho co som pocul, creative patri k elite, aj ked sluchadla maju tieto prehravace rovnake...
No z obrazku to vyzera, ze ten emgeton ma v porovnani s zen nano horsie ovladanie, ale to je len moj nazor. :)

//moj 1500. prispevok :D
///Zen nano je tu lacnejsi: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32566
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

mno, to je fakt dilema. ja som si kupil ten creative, mam ho uz asi 2 mesiace. zatial som spokojny :) ten emgeton ma kamos, tiez neni zly, displej je dost velky, ma cesky firmware, co creative nie. bohuzial. ale na to sa da zvyknut. toto je naozaj tazke rozhodnut. osobne sa priklanam ku creativu, hosi ani ten emgeton nie je zly. je o nieco vacsi a tazsi. kvalitu zvuku neviem posudit, emgeton som nepocul. u creativu som plne spokojny. predsalen maju dlhorocne skusenosti so zvukom :wink: akurat sa da lahko poskriabat. ten emgeton ma vraj hlinikove telo. ale ked som ho drzal, tak mi to nepripadalo ako pravi hlinik. mozno je to len taka tenka vrstva :roll: vydrz maju asi rovnaku. ak si vyberies ktorykolvek, tak neurobis zle :wink:
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

ja som robil s obidvoma , obidva su dobre ale emgeton ma mrte oceneni a vyhral vecsinu testov...a co sa tyka zvukoveho vystupu tak E2 strci zen do vrecka ale samozrejme je aj drahsi,ale ma kvalitne kovove prevedenie,firmware a podla mna je aj krajsi...ber E2 tu mas nejake testy

Kód: Vybrať všetko

http://www.pocitace.sme.sk/c/2372290/Emgeton-E2-Cult-maly-prakticky-a-odolny-voci-poskodeniu.html

Kód: Vybrať všetko

http://www.mpx.cz/MP3-HARDWARE%5CEmgeton-E2-Cult-%96-spickovy-MP3-prehravac-ve-sve-tride-%28podrobna-recenze%29.html
noldor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa noldor »

ja mam ten emgeton, a na nom nachadzam iba jednu chybu, a to, ze by mohol mat rychlejsie reakcie. niezeby sa to nedalo vydrzat, ale ked musis tak musis. Raz sa mi podarilo ho dat do vacku s klucmi a nic mu nebolo :) . displej je velky, prehladny, ma 999farieb-mozes si nakombinovat aku chces. co sa tyka zvuku, originalne sluchatka boli akimsi odrazovym mostikom, teraz mam kossi (spark plug :P konecne). teraz sa zvuku neda naozaj nic vytknut, hra ako chces, ma 5 rezimov ekvalizeru, mozes si dalsie 2 nakombinovat. ma radio na 50 stanic. vydrz ma dobru, ozaj az tych 18 hodin ako pisu. aspon podla sme. tam ho testovali. ja tam davam taku situ baterku, kt. su este kazim, ze ju na nabijacke mam iba jednu, a nie 2 naraz.
ale keby som si mal kupit prehravac za vlastne, vybral by som si ten Creative, lebo je lacnejsi. (tento co mam mi kupili nasi.)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Osobne by som bral ten Creative :) maju ho traja ludia v mojom okoli - dvaja z toho audiofili a nikto sa nestazoval...
Ten emgeton ma kamaratka a moc nadseny nim nejsom - vysoky vykon nemusi byt vzdy vyhoda, zapojis menej kvalitne /pripadne povodne/ sluchatka a pokial to prezenes s basmi, tak mas po membrane/nach...ked vyssi vykon tak aj kvalitne sluchatka potom :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

http://www.alza.sk/mp3-prehravac-iriver ... d69350.htm

mozem vrelo odporucit. Sluchatka ktore su k nemu [i-river] hraju imho lepsie ako Sennheiser MX 400, MX 450, MX 50 Street, MX 51 street [ano na tych som ho pocul hrat :p]. Skusal som aj dvoje creativy, sony a philips, ale to sem ani nepisem to je irelevantne. Stupliky od kossu som Bohu zial nemal moznost. Len Koss Porta Pro, ktore tie stockove iriver stuple samozrejme precurali :)
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

Ja mam ten Creative a som spokojny..myslim ze je momentalne aj za lepsiu cenu a kvalitou urcite nezaostava..dobra volba..
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

EMGETON E2
-lepsi zvuk,
-väcsi display
-lepsie prevedenie(nieje to umelina)
-firmware
paracentesis
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak nakonec jsem si objednal E5 Cult:
http://www.prejetesi.cz/levny/emgeton-e5-cult-1-gb.html

Davaji k nemu i solidni sluchatka:
http://av.itek.cz/mp3-prehravace-pameto ... ereo-Porta

Diky vsem zucastnenym za jejich pomoc.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

musim ti povedat ze si urobil dobru vec emggeton e5 je super player hlavne co sa tyka zvuku a vydrze fakt dobra kupa
paracentesis
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak mam ho uz paty den, posloucham to asi tak 3-4 hodiny denne a jeste porad jedu na original baterii co byla v baleni. Mimoto jsem u toho asi 2x v noci usnul, takze pripocitavam 14 hodin.
Super vydrz :shock:
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

paracentesis napísal:Tak mam ho uz paty den, posloucham to asi tak 3-4 hodiny denne a jeste porad jedu na original baterii co byla v baleni. Mimoto jsem u toho asi 2x v noci usnul, takze pripocitavam 14 hodin.
Super vydrz :shock:
e5 ma tusim vydrz cez 40h...e este sa ta chcem spytat ze co hovoris na kvalitu zvuku s dodavanymi sluchatkami? a ake sluchatka pouzivas?
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

jop, E5 vlastnim, mozem potvrdit, perfektny zvuk (TruBass rulez), sice trocha pomalsie sa pohybuje medzi skladbami pocas prehravania, ale to nevadi
super je aj to, ze je cely z hlinika, co ZEN nieje
jednoznacne E5, alebo E2
ale E5 ma vacsi display :) a AA batt
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

pershing napísal: ale E5 ma vacsi display :) a AA batt
Tym padom je vacsi a tazsi. A hlavne o polovicu drahsi :-) Tieto dva prehravace by som neporovnaval. To mozte rovno porovnat s Ipodom a ani jeden si neskrtne.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Tym padom je vacsi a tazsi. A hlavne o polovicu drahsi :-) Tieto dva prehravace by som neporovnaval. To mozte rovno porovnat s Ipodom a ani jeden si neskrtne.
ako myslis ze si neskrtne? zvukovo by si skrtli vsetky lebo Ipod nema bohvie aky super sound
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

skura3 napísal:ako myslis ze si neskrtne? zvukovo by si skrtli vsetky lebo Ipod nema bohvie aky super sound
nie vsetko je o zvuku.
paracentesis
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skura3 napísal:e5 ma tusim vydrz cez 40h...e este sa ta chcem spytat ze co hovoris na kvalitu zvuku s dodavanymi sluchatkami? a ake sluchatka pouzivas?
Pouzivam k nemu Porty Cult, ktere jsem s nim dostal (akce obchodu), ale ani "pecky" dodavane v original krabici nehrali vubec spatne. Tusim, ze to je nejaka OEM verze Sennheiseru.
t0m4s3 napísal:Tym padom je vacsi a tazsi. A hlavne o polovicu drahsi :-) Tieto dva prehravace by som neporovnaval. To mozte rovno porovnat s Ipodom a ani jeden si neskrtne.
Je pomerne velky a s AA baterii i docela tezky, ale ja osobne to jako nejake minus neberu.
Mezi E5 a Zenem je asi 600kc rozdil, ale vzhledem k vydrzi, vyssi hlasitosti a v neposledni rade i k dodavanym sluchatkum jsem si ty penize rad priplatil.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

a este je ZEN celý z plastu, čo je podľa mňa na používanie pre študenta, ktorý vkuse niekde lieta dosť nanič, lebo sa môže niečo odlomiť etc
e5 ma kvalitné vonkajšie spracovanie
ps:pôvodne som tiež chcel e2, ale v predajni som sa rozhodol
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

co som pocul resp. cital tak e5 ma troska krechkejsi kryt na baterku...takze snim treba opatrnejsie narabat....ale player je to perfektny
Napísať odpoveď