Samozrejme, no vtedy islo o ine Nemecko ako Nemecko 1934-45. BTW. kapital do bolsevickej pokladne neprudil len z Nemecka, ale o.i. aj z USA. Tu uz vsak zachadzame k NWO a snahu svetovej slobodomurarskej organizacie zlomit vzdor carskeho Ruska...Rubiki napísal: Faktom je len to ze Nemecko za 1SV tuho podporovalo bolsevikov aby vyhrali v Rusku boj o moc. To ze kapital isiel bolsevikom z nemeckej pokladnice je fakt tiez.
Jozef Tiso a Slovensky stat
Mno o tomto som ja nevravel, davam do suvlislosti ine vecizelovoc napísal:faktom je ze bolsevicku revoluciu spravili zidia a nemci ich v tom podporili. preco v rannej komunistickej vlade boli skoro vsetci zidia?
Ved samozrejme to co som napisal je moj nazor co si asi mohli myslet, no s ich skutkov bolo viac nez jasne ze umlysly s nani niesu zrovna slachetne.Aryan Angel napísal:Rubiki nj zaujimave domnienky, ty tak vies co si mohli vraviet Smile Mna skor zaujima nazor niekoho kto uz vtedy bol na svete.
Samozrejme ze islo o ine nemecko...respektive o ine vladnuce zriadenie v Nemecku. Kapital k bolsevikom siel naozaj zo vsadekial, ale prave u Nemecka bol zaujem na ich vitaztve zjavne az prilis velky. Dokonca priebeh revolucie bol scasti aj planovany Nemcami, nemecka rozviedka sa mala postarat o ich vitaztvo a mal k tomu dopomoct obrovsky kapital z nemecka. Nie je vobec jasne ze ci by revolucia vysla nebyt takej ohromnej podpory.Tomasito napísal:Samozrejme, no vtedy islo o ine Nemecko ako Nemecko 1934-45. BTW. kapital do bolsevickej pokladne neprudil len z Nemecka, ale o.i. aj z USA. Tu uz vsak zachadzame k NWO a snahu svetovej slobodomurarskej organizacie zlomit vzdor carskeho Ruska...
Naviac spomente si co vsetko Nemecko vitaztvom bolsevikov ziskalo...Ja uz ani neviem k comu smerujeme, len sa snazim poukazat na vzacny paradox ze krajina ktora sa zasluzila velkou mierou na vitaztve bolsevikou bola zriadenim ktore vytvorila znicena v nasledujucej vojne...nic viac nic menej.
-
peterkozel
Medium Professional
Hitler nas slovakov nechcel znicit, keby to chcel tak by to umoznil Madarom a ty by sa uz o nas postarali. Nezda sa mi ze Hitler by po vojne este sa zapodieval likvidaciou nejakych slovakov, v najhorsom by nas akurat ponemcili to by bolo vsetko o likvidacii by som tu nehovoril.
A mimochodom co to ma spolocne s Tisom ze nas chcel znicit. To ako Tiso mu mal povedat ze nie nevyhlasime nezavislost lebo vy nas potom neskor znicite. Tiso nas narod zachranil pred vojnou a je to jednoznacne jedna z najvacsich osbnosti slovenska.
A mimochodom co to ma spolocne s Tisom ze nas chcel znicit. To ako Tiso mu mal povedat ze nie nevyhlasime nezavislost lebo vy nas potom neskor znicite. Tiso nas narod zachranil pred vojnou a je to jednoznacne jedna z najvacsich osbnosti slovenska.
..už si predstavujem.. po celej euroázii by pobehovali samí blonďatí árijci.. len tam pod tatrami by žila hŕstka slovákov.kali520 napísal:Hitler nas slovakov nechcel znicit, keby to chcel tak by to umoznil Madarom a ty by sa uz o nas postarali. Nezda sa mi ze Hitler by po vojne este sa zapodieval likvidaciou nejakych slovakov, v najhorsom by nas akurat ponemcili to by bolo vsetko o likvidacii by som tu nehovoril.
Co BY bolo KEBY sa tu mozme len domnievat. Predmetom tejto temy je Jozef Tiso a to, co v danom case pre Slovakov- vratene zidov- urobil... Popri mnohom inom je pozoruhodny uz len ten fakt, ze samotni zidia- ktori mali byt pocas WW2 najviac perzekuovani- lobovali za jeho zotrvanie vo funkcii prezidenta. Tisovi sa dnes bohuzial mnohokrat pripisuju napr. aj konania madaronskeho predsedu vtedajsej vlady Tuku (btw. uz v r. 1929 bol odsudeny za vlastizradu a spionaz v prospech Madarska).
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
podla mna nie je podstatne riesit to, co by sa stalo po skoncení wwii a ako by nas riešil hitler, ak by vojnu vyhral. jednalo sa o cca 2,5 miliona slovakov. 13. 3. 1939 dostal tiso od hitlera ultimátum: samostatnosť do 14.3.1939 do 12:00 alebo útok z madarska. poniektorí z vas ani netusia, co by ten utok z madarska znamenal. len pre male priblizenie, 15.11.1918 zacali obsadzovat slovensko madarske vojska, lebo madarska vlada nesuhlasila s pripojením slovenska k česku.
este raz spomeniem tych 2,5 miliona slovakov. a to prirovnanim s krátkym citatom s linku od AA.
v rusku
zo slovenska bolo deportovaných cca 70 000 židov. tiso sa zo dna na den mal rozhodnut. ochrániť vacsinu slovakov od tohto:roky 1938-45
celá situácia sa otočila až v maji 1919, ale to už je iný príbeh. este doplním, ze tie kúnove hordy nebrali ohľad na to, kto je akej narodnosti, lebo vrazdili aj madarov. a naozaj neviem ako by to dopadlo, ak by sa do bojov nezapojili vracajuci sa legionari zo zapadneho frontu. Československá armáda v tom čase síce disponovala 180 000 vojakmi, avšak rozptýlenými po celom území štátu a po celej dĺžke jeho štátnych hraníc.V tejto krátkej, zákernej a krvavej vojne po svetovej vojne zahynulo 864 vojakov a dôstojníkov, 2830 ich bolo zranených, 1942 bolo nezvestných. Straty civilného obyvateľstva povraždeného kúnovskými hordami nie sú známe, avšak boli značné. Materiálne škody tejto maďarskej agresie boli obrovské, keď kúnovci v podstate iba pokračovali v odvláčaní kultúrneho a historického bohatstva Slovenska tam, kde Károlyho vláda v roku 1918 skončila.
este raz spomeniem tych 2,5 miliona slovakov. a to prirovnanim s krátkym citatom s linku od AA.
Thus, in the first weeks of the war, we were able to capture more than three million prisoners
zo slovenska bolo deportovaných cca 70 000 židov. tiso sa zo dna na den mal rozhodnut. ochrániť vacsinu slovakov od tohto:roky 1938-45
alebo v tom case 13.3.1939 fiktívnych 70 000 zidov, lebo WWII zacala 1.9.1939 vpadom do polska. o nich tiso mohol iba tušiť napr. z krištalovej noci (noc z 9. na 10. novembra 1938) ale to čo horthy robil na juhu slovenska, to už vedel od uplatnenia mnichovskej dohody. prečo si zodpovedný nekladú jednu otázku? (slovenskí historici, politici a predstavitelia kresťanstva na slovensku) koľkých ľudí pardon, kolko židov zachranil papez Pius XII a kolko zidov zachranil Tiso? a k tisovmu poctu sa nebojte pripocitat SLOVÁKOV.Je príznačné, že Horthy po okupácii južného Slovenska pokračoval tam, kde pred ním skončil Kún: streľbou do Slovákov, vyháňaním Slovákov a slovenských úradníkov štátnej správy a ich nahrádzaním Maďarmi z Maďarska, rabovaním slovenských kultúrnych a historických cenností a ich odvláčaním do Maďarska.
Len by som dodal ze Bela Kun (Kohn) bol samozrejme komunista ale hlavne zid.
A Hungarian Soviet Republic was announced under the leadership of an unknown, Bela Kun. A Jew himself, twenty five of his thirty-two commissars were also Jews, provoking the London Times to characterize the regime as 'the Jewish Mafia.'"
Pozri napr. sem. Detaily bohuzial asi len v madarskych archivoch, po otvoreni ktorych sa opravnenie tohto procesu v plnej miere preukazalo, resp. v prip. odpisoch z nich, ktore sa tejto fazy zivota Tuku tykali. Ak najdes nieco blizsie, podel sa...Aryan Angel napísal:Tomasito ak vies napis pls kde je viac o tej spionazi a procese s Tukom.
len toto..
Dalej su tu nejake "post-war documents" ... no tazko povedat z tak mala informacii.. Rozhodne to ale skor vyzera na anti-cechoslovakisticku spionaz ako anti-slovensku. Tuka je oznacovany za madarona co by ale pri pohlade na jeho ostatnu cinnost znamenalo znacnu schizofreniu : ))
Takze tiez je zaujimave v akej suvislosti bol obvineny. Dost to vyzera ako politicka objednavka ale kto vie..Espionage allegations and first jail sentence
On January 1, 1928 Tuka published an article under the title "Vacuum iuris" alleging that there had been a secret annex to the December 31, 1918 Declaration of the Slovak Nation (Martin declaration), by which Slovak representatives officially joined the newly founded state of Czechoslovakia. Tuka argued that the validity of the declaration was agreed to be limited to ten years, in which case Prague’s writ would no longer run in Slovakia after October 28, 1928. After some hesitation, the Prague government charged Tuka with espionage on behalf of the Hungarian government and high treason. The trial found that Tuka’s allegations were in fact false and sentenced him to fifteen years imprisonment, of which he ended up serving roughly ten. Post-World War II documents retrieved from Hungary however showed that he was in the service of the Hungarian Irredenta.
no nie som celkom odbornik ale ked niekto roby dvojitu spijonaz tak to ma iba malokedy nieco spolocen so schyzmou lebo ked uz sa niekto na taku vec odhodla tak musi mat kurna vela odvahy a musi presne vediet preco to robi a velmi si dobre rozmysli co a ako a na to musi byt dost psychycky zdatny nech uz su jeho zaujmy akokolvek chore ale ako vas tak citam tak nie som sam kto tu dava off topicTomasito napísal:Ono v pripade spionaze o urcitu formu schizofrenie ide, nehovoriac o tom, ked spionaz vykonavaju tzv. dvojiti agenti ; )
Mons. Dr. Jozef Tiso a jeho postoj k zidom a zidovskej otazke - niektore dokumenty
Urcene najma ludom, co to stale nevedia pochopit. Odporucam precitat az do konca.
Urcene najma ludom, co to stale nevedia pochopit. Odporucam precitat az do konca.