NECH ZIJE ROCK!!!
No tak stare Guns su pre mna jednoznacne srdcovka, takysto aj Led Zeppelin, Pink FLoyd, niektore veci od metallici(starsie), Deep Purple,AC/DC je toho skratka vela
a co sa instrumentalneho rocku tyka, toho uz sa zacinam prejedat a 5 minutove onanie na hmatniku ma uz prestavaju bavit, viac si vychutnam pomale precitene solo a la Gilmour alebo Slash, fakt klobuk dolu pred nimi
ad Nightwish-imho je to klasicky power metal
a co sa instrumentalneho rocku tyka, toho uz sa zacinam prejedat a 5 minutove onanie na hmatniku ma uz prestavaju bavit, viac si vychutnam pomale precitene solo a la Gilmour alebo Slash, fakt klobuk dolu pred nimi
ad Nightwish-imho je to klasicky power metal
Mate pravdu. Najlepšie rockové skladby obsahuju aj kvalitne gitarové sólo. Zevraj na 1st, je sólo od Davida Gilmoura "Comfortably Numb", no je úžasné.
Ale musim dat do povedomia aj napr. Zakka Wyldea od Ozzyho, alebo Black Label Society. Podľa mňa, osobne, je sólo z "No More Tears"
, uplne genialne, a ktomu celková nálada skladby.
Dalej super sólisti sí naši starý známy Jimmy Page, Slash, atď....
Ale musim dat do povedomia aj napr. Zakka Wyldea od Ozzyho, alebo Black Label Society. Podľa mňa, osobne, je sólo z "No More Tears"
-
canopus
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tu sa radsej o solistoch nerozpisujme,lebo je ich mrte velaDilos napísal:Mate pravdu. Najlepšie rockové skladby obsahuju aj kvalitne gitarové sólo. Zevraj na 1st, je sólo od Davida Gilmoura "Comfortably Numb", no je úžasné.![]()
Ale musim dat do povedomia aj napr. Zakka Wyldea od Ozzyho, alebo Black Label Society. Podľa mňa, osobne, je sólo z "No More Tears", uplne genialne, a ktomu celková nálada skladby.
-
Godfather
Medium Star
Od koho je ta skladba No more tears????Dilos napísal:Mate pravdu. Najlepšie rockové skladby obsahuju aj kvalitne gitarové sólo. Zevraj na 1st, je sólo od Davida Gilmoura "Comfortably Numb", no je úžasné.![]()
Ale musim dat do povedomia aj napr. Zakka Wyldea od Ozzyho, alebo Black Label Society. Podľa mňa, osobne, je sólo z "No More Tears", uplne genialne, a ktomu celková nálada skladby.
mm no neviem ale v ZUS z teba genia neurobia, musis to mat v sebe. Ono mnoho slavnych gitaristov nemalo pomaly ZS a nieto nejaku umelecku skolu. Mnoho "umelcov" ma ake skoly a ich tvorba stoji za h*vn*dawo napísal:
chcel by som zit v rokoch od cias Jimiho Hendrixa.. gitarova hudba sa tesila oblube co uz dnes nehrozi dnesni "umelci"
ktori nemaju temer ani ZUS nemaju sancu vyprodukovat nieco dobre...
ROCK IT
-
Vigor
King
Nightwish je goticky power metal, cize sem to nepatri. Uz sa to tu tusim spominalo, treba citat.
Uz som asi niekde spominal, rock to je umenie. Pre mna je hudba to, co sa tvori hudobnymi nastrojmi a nie na pocitaci, ma to ubohe texty a je to tvorene tak, ze je to hit par mesiacov a o niekolko rokov si nato nikto nespomenie, kdezto tato hudba prezila uz hrozne dlhu dobu a stale si ziskava novych fanusikov. Zvlast ten starsi rock, ktori ste spominali ako Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabath, GNR, Scorpions atd. je spojenim skvelych napadov, melodii so skvelou instrumentalnou castou. Neviem co sa stalo, ze dnes sa uz taka hudba ako kedysi nerobi
.
Uz som asi niekde spominal, rock to je umenie. Pre mna je hudba to, co sa tvori hudobnymi nastrojmi a nie na pocitaci, ma to ubohe texty a je to tvorene tak, ze je to hit par mesiacov a o niekolko rokov si nato nikto nespomenie, kdezto tato hudba prezila uz hrozne dlhu dobu a stale si ziskava novych fanusikov. Zvlast ten starsi rock, ktori ste spominali ako Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabath, GNR, Scorpions atd. je spojenim skvelych napadov, melodii so skvelou instrumentalnou castou. Neviem co sa stalo, ze dnes sa uz taka hudba ako kedysi nerobi
-
Danny_Vin
Expert
Rock
Poznate americku rockovu kapelu Breaking Benjamin?
Ak ano tato tema je pre vas. Piste hocico v suvislosti s touto kapelou aj rockovou hudbou.
Zaujimal by ma i celkovo vas nazor na ROCK.

Kód: Vybrať všetko
http://www.shallowbay.com/Zaujimal by ma i celkovo vas nazor na ROCK.

no co presne s rocku myslis? klasicky povodny rock so 70-80 rokov ako led zeppelin alebo ACDC, alebo moderny rock, alebo blues a jazz rock, alebo nieco uplne ine?
mna najviac s toho zaujalo AC/DC a hlavne guns n roses(ako tu uz niekto pisal, s ich rozpadom nastal koniec klasickeho rocku), ale aj dobry blues rock ako napr Clapton vie zlepsit naladu
mna najviac s toho zaujalo AC/DC a hlavne guns n roses(ako tu uz niekto pisal, s ich rozpadom nastal koniec klasickeho rocku), ale aj dobry blues rock ako napr Clapton vie zlepsit naladu
-
Danny_Vin
Expert
To je jedno, proste Rock. Ja som teraz namotany na moderny rock, ale urcite neodvrhnem aj nejaky ten klasicky.Fall napísal:no co presne s rocku myslis? klasicky povodny rock so 70-80 rokov ako led zeppelin alebo ACDC, alebo moderny rock, alebo blues a jazz rock, alebo nieco uplne ine?
Uplne suhlasimFall napísal:mna najviac s toho zaujalo AC/DC a hlavne guns n roses(ako tu uz niekto pisal, s ich rozpadom nastal koniec klasickeho rocku), ale aj dobry blues rock ako napr Clapton vie zlepsit naladu
-
Martin44
Professional
Kapely ako Guns ci Zeppovia su fakt skvosty....Pre mna najma ti Gunzovia ked ze za tak kratku dobu dokazali tolko toho...(myslim povodne zlozenie)
Co sa tyka toho moderneho rocku tak ten veru nemusim moc,mozno nake vynimky sa najdu ale vacsina kapiel co dnes hra tzv.Rock ide skor po popularite a peniazoch ako po prinose do hudobnej sceny a skratka sa mi to nepaci a je to skor pre teenegerov co si v sobotu doobeda pozru Deka hity ci ako sa to teraz vola....to nie je podstatne ...no ide o ten princip skratka...
A Skratka tieto nove rockove kapely nemaju poriadne sola...
Co sa tyka toho moderneho rocku tak ten veru nemusim moc,mozno nake vynimky sa najdu ale vacsina kapiel co dnes hra tzv.Rock ide skor po popularite a peniazoch ako po prinose do hudobnej sceny a skratka sa mi to nepaci a je to skor pre teenegerov co si v sobotu doobeda pozru Deka hity ci ako sa to teraz vola....to nie je podstatne ...no ide o ten princip skratka...
A Skratka tieto nove rockove kapely nemaju poriadne sola...
-
JurijRubanov
Light Star
Nedá mi sem nepripísať PINK FLOYD. Určite je to legenda a každý od nich pozná aspoň niečo, či je to už malé decko alebo obyvateľ domu dôchodcov. Ich psychadelický rock privádza ľudí do tranzu (radím sa medzi nich
). Myslím, že táto skupina ma ovplyvnila najviac. A musíte uznať, že ich texty majú myšlienku a sú akýmsi posolstvom, riešia problémy ľudí. Nie je to len akési "vybľakovanie" do prázdna.
-
JurijRubanov
Light Star