Fruniho odsúdili na 11,5 roka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

kaucia neexistuje?a takych tiez stihaju na slobode
stat jednoznacne o tom podvode vedel,kazdemu kto o tom vedel sup mu do vrecka po 50 melonikov,boli by ste takisto cusali
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

canopus napísal:kaucia neexistuje?a takych tiez stihaju na slobode
Kaucia, v trestnom procese, na Slovensku, za obzvlast zavazny zlocin? Nic v zlom, ale mam dojem, ze pozeras vela filmov.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Tomasito napísal:Kaucia, v trestnom procese, na Slovensku, za obzvlast zavazny zlocin? Nic v zlom, ale mam dojem, ze pozeras vela filmov.
nic v zlom :),hold na slovensku je to tak,palba hovori o vsetkom,treba sledovat,takych pripadov tam bolo
:? ,aked sa ma budes pytat,tak to boli pripady spred 2,3 rokov,na ktore si podrobne nepamatam,na jeden troska,jednalo sa o bandu mafianov,uzery,najomne vrazdy apod. z Prievidze,nakoniec sa dostali na kauciu von,proti comu vzniesol najvyssi prokurator na Slovensku vtedy namietku,ktora mu bola zamietnuta,a doteraz ti magori behaju po vinku a odrocuju sud stoj co stoj
Tomasito
VIP
VIP

canopus napísal:a ty asi nepozera palbu?
Predstav si, nepozeral... A?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kaucia na Slovensku? Som myslel, ze je to len v americkom sudnictve :?
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

chlapci, vsak on iba loteriu organizoval - vela ich vyhralo, vela prehralo. vsak to ako bezny hraci automat, tiez vyplacal 80% z vkladov, ked si spocitas, co tam ludia nahadzali a co dostali... a potreboval predsa z niecoho reklamu v TV platit...a defky.... bezny uspesny podnikatel .... :lol:
len by ma stvalo, ak by teraz ti, co prehrali z mojich(statneho rozpoctu) dostali nahradu. sak ja som nikoho neziadal, nech mi da spat 100Sk, ktore som do sportky nahadzal!!! :P
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Tomasito napísal:Fruni bol v tomto pripade odsudeny- zatial nepravoplatne- za obzvlast zavazny zlocin... pokial rozsudok nadobudne pravoplatnost, za danych okolnosti moze byt prepusteny najskor po odpykani 2/3 ulozeneho trestu. Aj tak by som bral : P
ano, 2/3 z 11,5 je cca 7,5 roku, vzhladom nato kolko je vo vazbe a kolko sa este bude tahat najvyssi sud, mozno do vazenia ani nenastupi...
minimalne polovicu z tych 14 miliard este ma, takze sa to oplati.
(zvysok padol na uplatky politikom, policii, sudom a pod)
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

Tomasito napísal:IMHO, max. do 5 rokov je vonku. Za tie love by som si kedykolvek isiel posediet aj ja.Naozaj si myslis, ze ked niekto nakradne mld., ma ich napisane na seba, resp. tak, aby ho o ne mohli takto smiesne osupat?
jj uz davno tie love a ostatne veci prepisal na inych ludi resp na svoju rodinu taze mu je to prd platne
Tomasito
VIP
VIP

canopus napísal:nic v zlom :),hold na slovensku je to tak,palba hovori o vsetkom,treba sledovat,takych pripadov tam bolo
:? ,aked sa ma budes pytat,tak to boli pripady spred 2,3 rokov,na ktore si podrobne nepamatam,na jeden troska,jednalo sa o bandu mafianov,uzery,najomne vrazdy apod. z Prievidze,nakoniec sa dostali na kauciu von,proti comu vzniesol najvyssi prokurator na Slovensku vtedy namietku,ktora mu bola zamietnuta,a doteraz ti magori behaju po vinku a odrocuju sud stoj co stoj
Za obvzlast zavazny zlocin? Skus tuto hovadinu povedat ktoremukolvek pravnikovi a vyrehoce ta aj s celou tvojou Palbou. Na Slovensku jednoducho trestne pravo institut kaucie vzhladom k zavaznej trestnej cinnosti nepozna (vid ci uz Trestny zakon- 300/2005, al. Trestny poriadok- 301/2005). Rovnako nepoznal ani pred 2-3 rokmi.
enter00 napísal:ano, 2/3 z 11,5 je cca 7,5 roku, vzhladom nato kolko je vo vazbe a kolko sa este bude tahat najvyssi sud, mozno do vazenia ani nenastupi...
minimalne polovicu z tych 14 miliard este ma, takze sa to oplati.
(zvysok padol na uplatky politikom, policii, sudom a pod)
Chcel som ta len upozornit, ze po 1/2 trestu sa Fruni na slobodou nedostane, pretoze v pripade obzvlast zavazneho zlocinu si musi odsediet min. 2/3 trestu (nic viac, nic menej). Ci si to uz t-pack odsedi vo vazbe alebo v ramci vykonu trestu je druha vec.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Tomasito napísal:Chcel som ta len upozornit, ze po 1/2 trestu sa Fruni na slobodou nedostane, pretoze v pripade obzvlast zavazneho zlocinu si musi odsediet min. 2/3 trestu (nic viac, nic menej). Ci si to uz t-pack odsedi vo vazbe alebo v ramci vykonu trestu je druha vec.
ved jasne, ja som nato len siel z matematickeho pohladu - 5 rokov skoro uz ma za sebou, teda zostava 6,5 a z toho polovica(kedze tych 33percent ma v tych 5tich rokoch) - teda vonku moze byt za 3roky.
Tomasito
VIP
VIP

enter00 napísal:ved jasne, ja som nato len siel z matematickeho pohladu - 5 rokov skoro uz ma za sebou, teda zostava 6,5 a z toho polovica(kedze tych 33percent ma v tych 5tich rokoch) - teda vonku moze byt za 3roky.
Samozrejme... Predtym si totiz pisal, ze dostane 1/2 trestu dole, pricom trest znie 11,5 roka- preto som zareagoval s tymi 2/3.

Vyriesene.

BTW. vysetrovacia vazba je co do rezimu vacsi brutal ako vykon trestu odnatia slobody. Na druhej strane, Fruni fasol 3tku... : )
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

to ano, ale bud si isty, ze s peniazmi nie je nikde zle... milion mesacne bacharovi a mas po problemoch.
Tomasito
VIP
VIP

enter00 napísal:to ano, ale bud si isty, ze s peniazmi nie je nikde zle... milion mesacne bacharovi a mas po problemoch.
Coozee? Mil. mesacne? Bacharovi? To by musel byt vacsi magor jak vyzera- za desatinu toho by si mohol kupit riaditela ustavu. Je to vsak o konkretnych ludoch. Totiz, keby sme mali viest diskusiu na zaklade takychto spekulacii, preco potom vobec dopustil odsudzujuci rozsudok, aj ked zatial nepravoplatny? Preco potom neuplatil kazdeho od sefa vysetrovatelov, cez Generalneho prokuratora, Ministrov spravodlivosti,... az po samotny senat Specialneho sudu? Sak ako sa hovori: "Vsetko ma svoju cenu"...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Keď sa nad tým tak zamyslím , ako je možné, že ešte žije ?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Tomasito napísal:...
bol priklad:) ked mu bude stacit menej:)
Tomasito
VIP
VIP

canopus napísal:nic v zlom :),hold na slovensku je to tak,palba hovori o vsetkom,treba sledovat,takych pripadov tam bolo
Musim svoje predchadzajuce slova ciastocne revidovat v tom, ze novy Trestny poriadok (Zak. c. 301/2005 Z.z.) kauciu pozna aj pri obzvlast zavaznom zlocine, kedy moze byt penazna zaruka prijata z dovodu "vynimocnych okolnosti pripadu" (vid § 81 TP). Tymto sa zaroven ospravedlnujem ako tebe, tak aj kazdemu, koho mohli moje vyssie vyboldovane slova uviest do omylu.

Pokial vsak ide o tu Palbu, stale si stojim za tym, ze je to nezmysel, pretoze pred 2-3 rokmi mohli sudy vychadzat len z vtedy ucinnej upravy, kedy za obvzlast zavazne trestne ciny- o.i. za vrazdu, zosnovanie a podporovanie zlocineckej skupiny, legalizaciu prijmu z trestnej cinnosti (vid prave tebou spominane pripady) penaznu zaruku nebolo mozne prijat- "Ak je obvinený stíhaný pre trestný čin uvedený v § 62 ods. 1 Tr. zákona, peňažnú záruku nemožno prijať" (vid vtedajsi Trestny poriadok- § 73a, s citovanym odkazom na vtedajsi Trestny zakon- § 62 ods. 1). Dnes ucinny Tr. zakon, ako aj Tr. poriadok, su ucinne od 1.1. 06.
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Je pekne, ze ho konecne odsudili, este treba Majskeho nechat v lochu. Na druhej strane su to vlastne sikovni ludia, kolko ludi oklamali a nachytali. Ved to je na zapis do Guinesovej knihy. Kazdy, kto vie napocita bez prstov do 10 tak tam nemohol vlozit svoje peniaze. Kazdy to spravil dobrovolne a teraz by chceli aby im to stat vratil. Tomu ozaj nerozumiem.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

schw33k napísal:Keď sa nad tým tak zamyslím , ako je možné, že ešte žije ?
hm, to je tiez pravda. asi sa tym ludom, co stoja v pozadi, hodi, ze je tu Fruni, o ktorom vie kazdy a oni si uzivaju miliardy.
niekto si nahrabal na meciarovych privatizaciach, niekto musel takto od ludi po par tisicoch, chudacik :(
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

11,5 roka??....Fruni bol prosto hlavicka a ked nou este stale je tak v tom vazeni nebude ani 5 rokov :lol: ..ale naozaj..ved si zoberte,komu by sa podarilo obalamutit za niekolko mesiacov ludi,ze ked daju svoje tazko zarobene penize do nebankoveho subjektu on im zato da 40%tny urok(nespominam si presne kolko ale okolo 40%)....sice boli vysoke uroky aj v bankach lebo nasa ekonomika nebola bohvieco ale boli to predsa banky a uroky sa pohybovali medzi 15-18%....moj nazor :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pancuska26 napísal:11,5 roka??....Fruni bol prosto hlavicka a ked nou este stale je tak v tom vazeni nebude ani 5 rokov :lol: ..ale naozaj..ved si zoberte,komu by sa podarilo obalamutit za niekolko mesiacov ludi,ze ked daju svoje tazko zarobene penize do nebankoveho subjektu on im zato da 40%tny urok(nespominam si presne kolko ale okolo 40%)....sice boli vysoke uroky aj v bankach lebo nasa ekonomika nebola bohvieco ale boli to predsa banky a uroky sa pohybovali medzi 15-18%....moj nazor :)
niekolko mesiacov? ved tie nebankovky "fungovali" niekolko rokov
kopec ludi sa na tom nabalilo, a to nemyslim len Fruniho a spol, ale aj normalnych ludi co tam mali peniaze
Napísať odpoveď