Ja mam sunku a otec vravi ze ak budeme kupovat novy PC tak jedine hotovy... ja mu oponujem a vravim ze niektore suciasky mozu byt naprd resp. uz "za opicami" a takto si moze clovek urobit nadupanu masinu z toho co chce ... kto ma pravdu???
Znackove(kompletky) VS. skladacky
Znackove(kompletky) VS. skladacky
SU lepsie pocitace uz zlozene.. resp znackove (hp, ibm etc) alebo pocitace ktore si clovek sam posklada(HW prida aky chce)...
Ja mam sunku a otec vravi ze ak budeme kupovat novy PC tak jedine hotovy... ja mu oponujem a vravim ze niektore suciasky mozu byt naprd resp. uz "za opicami" a takto si moze clovek urobit nadupanu masinu z toho co chce ... kto ma pravdu???
ja osobne urcite skladacku lebo sa trosku do toho aj vyznam takze viem ze co a scim ide dokopy..."znackovy" vyrobcia sa snazia ludi lakat na vysoky vykon procesora zatial co ostne komponenty pouziju aj o triedu nizsie hlavne sa to tyka grafickych kariet a tak isto aj zdrojov(nekvalitne 700korunove šunky) ...len zeby bola co naj cena
vyhodou znackovych pocitacov je to ze maju dlhsiu zivotnost (niekedy aj niekolko rokov) a zaruku, nevyhoda naopak to ze v tej cene zozeniete omnoho vykonnejsiu vlastnu skladanu zostavu,... uprednostnujem skladackyferderikoo napísal:novies vacsinou e-shopy podporuju taku vec ze ty si len nakupis komponenty a oni ti z toho postavia komp takze je urcite lesie kupovat comp takto na suciastky... na tvojom mieste povim fotrovi nech da moneya ti len objednaj veci a daj si to poskladat
ja som jednoznacne za skladacky. Je sice pravda ze znackove pc maju lepsiu zaruku a servis ale vecsinou su skladane dost nevyvazene.Este aj dnes nie je problem najst znackove pc s integrovanou grafou-co sa hodi akurat tak na kancelarske a office aplikacie.Ked si clovek kupuje skladacku tam si moze sam povedat co z danehoo hardweru uprednostni, do coho investuje viec a do coho menej (podla toho na co bude pc vyuzivat) . Druha vyhoda skladaciek je ze je ich jednoduchsie v buducnosi upgradovat ci inak vylepsovat. Keby sme si svojvolne upgradovali znackove pc , prisli by sme o tu jedinu vyhodu ktoru tie pc-cka maju, zaruku. Sam fachcim na skladacke , ktoru som si sam navrhol a som nadmieru spokojny-peracuje prakticky bez problemov uz rok....
prave preto skladacka do "patri" domacnosti a znackovy pc do firmy, resp pre ludi co su total antitalent na pocitaceŠu-Do napísal:ja som za skladacku... nikdy neviete co vam do hotoveho PC daju... taktiez zaruka takze ho nemozete ani otvorit
so znackou si clovek kupuje nielen pocitac, ale aj dostupny servis ako napr hotline pomoc a pod, preto je pocitac drahsi
-
PAIN
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Najlepsia zostava
Tesco zostava
Podla mna su skoro vsetky hotove zostavy strasne predrazene. Za 20 000 co by som dal za podpriemernu zostavu v Tescu si radsej poskladam priemernu zostavu usitu na mieru...Obvzlast to plati, ak ma byt PC urceny na hry alebo narocnejsie programy. ...Ked v Tescu niekto posklada PC s 256MB RAM a integr. graf. kartou a ma to byt PC na hry...tak to asi 3 roky spal
take znackove desktopy su ideal do kancelarie, ked si to vyskladas s tymi komponentami tak ten znackovy vyjde celkom dobre. hlavne ak ma OS, su to predsalen odladene komponenty, prijemnejsie spracovanie ako tie skrinky s 0,1mm plechmi, ktore by si zapocitaval do skladacky (ak chces vojst do ceny toho znackoveho, tak nemozes dat skrinu za 2l).
domov zase skladacku, ale to uz su zvacsa aj ine investicie ...
domov zase skladacku, ale to uz su zvacsa aj ine investicie ...
hm, problem je, ze tie skutocne vyladene, vyvazene znackove PC vhodne aj na inu vec ako do kancelarie stoja u nas velmi vela... alienware, gateway - to je absolutna spicka, poskladat nieco take doma je skoro nemozne, kedze pouzivaju vlastne bedne, vlastny chladiaci system a pod.
http://www.alienware.com/alx_pages/main_alx.aspx
napriklad toto, startuje to na 6tisic USD.
napr AMD Athlon™ 64 FX-62 Dual Core Processor
4GB DDR2 Performance SDRAM at 800MHz - 4 x 1024MB
2,5 TB diskove pole
2x Blu-ray Disc (BD-ROM) Reader / Writer
Dual 768MB NVIDIA® GeForce™ 8800 GTX - SLI Enabled - Requires 1000W Power Supply!
Alienware® 1000 Watt Multi-GPU Approved Power Supply
Ageia PhysX Processing Unit w/ 128MB GDDR3
Dell 30" 2560 x 1600 UltraSharp Widescreen Flat Panel /w HDCP
Creative Sound Blaster® X-Fi® Elite Pro High Definition 7.1 Audio
plus drobnosti ako repraky, mys, key.. cena asi 13000 USD
garantujem Vam, ze podobnu zostavu doma nevyrobite.
bezny clovek je ale dokonale spokojny zo zostavou od HP, Dell a pod.
tuto na fore je vela technicky zalezenych ludi, co si PC postavaju samy, ale normalny clovek to nerobi. v domacnosti na zapade v 99 percent najdete znackove PC.
2,5 TB diskove pole
Dual 768MB NVIDIA® GeForce™ 8800 GTX - SLI Enabled - Requires 1000W Power Supply!
tuto na fore je vela technicky zalezenych ludi, co si PC postavaju samy, ale normalny clovek to nerobi. v domacnosti na zapade v 99 percent najdete znackove PC.
ked mas love tak si to postavis aj doma a za lacnejsie....a co sa tyka tych bedni tak daju sa kupit rovnako kvalitne bedne ked nie lepsieenter00 napísal:hm, problem je, ze tie skutocne vyladene, vyvazene znackove PC vhodne aj na inu vec ako do kancelarie stoja u nas velmi vela... alienware, gateway - to je absolutna spicka, poskladat nieco take doma je skoro nemozne, kedze pouzivaju vlastne bedne, vlastny chladiaci system a pod.
2,5 TB diskove pole
Kód: Vybrať všetko
http://tichepc.sk/products.php?ca_id=24&sc_id=128nepostavis to doma... to ti garantujem. neviem, ci si videl nieco od vyssie spominanych firiem nazivo - asi si to predstavujes, ze nasrobuju vsetko dohromady a to je ich vyrobok:)skura3 napísal:ked mas love tak si to postavis aj doma a za lacnejsie....a co sa tyka tych bedni tak daju sa kupit rovnako kvalitne bedne ked nie lepsieKód: Vybrať všetko
http://tichepc.sk/products.php?ca_id=24&sc_id=128
mozes poskladat dane komponenty dohromady, ale nikdy to nenahradi vlastnu vyrobu - teda pokial by si doma nemal dielnu a HODNE technickej a manualnej zrucnosti plus par stoviek hodin casu.
maju vlastne bedne, na zakazku vyrobene zdroje, gateway napr aj customizovane bios...
ty mozes zobrat bezne dostupne komponenty z obchodu, pozliepat ich dohromady a bude to fungovat a bude to aj vykonne, ale kvalitu spracovania velkych vyrobcov nikdy nedosiahnes. otvor si niekedy bednu kvalitneho vyrobcu a uvidis na vlastne oci:)
ty mozes zobrat bezne dostupne komponenty z obchodu, pozliepat ich dohromady a bude to fungovat a bude to aj vykonne, ale kvalitu spracovania velkych vyrobcov nikdy nedosiahnes. otvor si niekedy bednu kvalitneho vyrobcu a uvidis na vlastne oci:)
Zas sa tu doboha porovnavate neporovnatelne. Ako mozte nazvat skladackove sunky z Tesca znackovymi pocitacmi??? Znackove compy su IBM, HP, Dell,... a tie tiez su uz cenovo uplne niekde inde, nez v minulosti. V robote mam par starsich HP Evo, IBM Netvista a uz 3 roky kupujem A a S classu IBM. Z cca 120 znackovych compov co mam, boli akurat 3 chybne, ale v ramci zmluvy boli vsetky poruchy do 4 hodin odstranene. Nemusim riesit hlucnost, spolahlivost, dizajn/ergonomia - small form factor, ....etc. A v robote sa hry nehravaju, takze argumentacia grafickou kartou je irelevantna. A ani projektanti, co su cely den zaveseni v CADoch sa mi nestazuju na vykon