caves,
mohli by ste mi poradit ako mam spojit komp ktory mam doma s kompom na intraku aby som mohol zdielat subory??? -napr. stahovat si filmy z jedneho na druhy a pod.?
Hacik je ale v tom ze na intraku mame verejnu / neverejnu IPcku neviem presne ktoru ale viem ze co sa tyka napr. rapidu tak z celeho intraku moze tahat iba jeden a nikto iny-proste neda sa tahat 2 subory naraz-rovnaka IP DIK
brm napísal:A doma máš akú IP? ..vieš si z intráku pingnúť svoje PC?
no doma mam taku istu ako na intraku---skusal som napr. prog. cerbeus na vytvorenie ftp servera ale ten fungoval len v ramci intraku ale zvonku sa nan pripojit nedalo
zifo napísal:no doma mam taku istu ako na intraku---skusal som napr. prog. cerbeus na vytvorenie ftp servera ale ten fungoval len v ramci intraku ale zvonku sa nan pripojit nedalo
takú istú ako na intráku? tak to je zaujímavé, potom neviem ako to chceš spojiť, lebo prakticky je to ten istý komp
www.hamachi.cc Stihanes, nainstalujes na obidvoch PC a nehas ho na intraku pustene. Nainstalujes tam nejaky FTP server napr CeasarFTP ponastavujes...ftp bude mat adresu taku, aku mas pridelenu na Hamachi...doma nainstalujes hamachi tiez..a potom klasicky cez ftp klienta sa napojis na ten PC na intraku a stahujes/upujes...V hamachi je aj moznost ze klasicky cez windows sa dostat ku suborom ktore nastavis na PC na intraku ako zdielane, ale je to neprakticke a pomale....
Mozes pouzit aj Remote Control..napr. VNC..mozes pracovat s tvojim PC na intraku cez PC doma..Ale tiez budes musiet zadat IP z hamachi...
kukiak napísal:www.hamachi.cc Stihanes, nainstalujes na obidvoch PC a nehas ho na intraku pustene. Nainstalujes tam nejaky FTP server napr CeasarFTP ponastavujes...ftp bude mat adresu taku, aku mas pridelenu na Hamachi...doma nainstalujes hamachi tiez..a potom klasicky cez ftp klienta sa napojis na ten PC na intraku a stahujes/upujes...V hamachi je aj moznost ze klasicky cez windows sa dostat ku suborom ktore nastavis na PC na intraku ako zdielane, ale je to neprakticke a pomale....
Mozes pouzit aj Remote Control..napr. VNC..mozes pracovat s tvojim PC na intraku cez PC doma..Ale tiez budes musiet zadat IP z hamachi...
kukiak napísal:www.hamachi.cc Stihanes, nainstalujes na obidvoch PC a nehas ho na intraku pustene. Nainstalujes tam nejaky FTP server napr CeasarFTP ponastavujes...ftp bude mat adresu taku, aku mas pridelenu na Hamachi...doma nainstalujes hamachi tiez..a potom klasicky cez ftp klienta sa napojis na ten PC na intraku a stahujes/upujes...V hamachi je aj moznost ze klasicky cez windows sa dostat ku suborom ktore nastavis na PC na intraku ako zdielane, ale je to neprakticke a pomale....
Staci?:)
pocuj,takze som to zatial skusal len np kompoch na intraku-takze mam na oboch nainstalovane hamachi+na mojom ftp server -vytvoril som na mojom skupinu a prihlasil sa z druheho do tej skupiny - tak sa mi rozsvietili na zeleno aj moja siet aj uzivatel k nej pripojeny------ale da sa na ten druhy komp pripojit aj nejako inak ako cez ftp klienta??? teda ako je to cez windows-ked mam najst ten pripojeny komp?? a posledna vec naposledny sa mi ty uzivatelia nerozsvietili na zeleno a ked som na to 2 krat tukol tak mi naskocil akysi PING (PING =pripajam??) alebo co je to ping?----sory za vela otazok
Ping je odozva cas za ktoru sa odosle packet na vzdaielene PC a spet.. MOzem sa nan dostat aj cez remote control ako je VNC..ovladas mys na tom PC..skus pogooglit...mno a ako cez windows, myslim ze mas v hamachi pramo volbu ze prohlizet a napoji sa na ten PC klasicky ako keby boli na LANke...ale je to pomale a nespolahlive..najlepsia moznost je ten ftp server..a ked chces nieco urobit na PC na intraku z domu..tak pouzi spominane VNC alebo nejaky iny remote control program.