vsesmerova alebo sektorove

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
coolerman
Expert
Expert

vsesmerova alebo sektorove

Príspevok od používateľa coolerman »

zdravim neviem kto tu ma ake skusenosti s wifi ale potreboval by som vediet co je lepsie dat 15db vsesmerovku ale radsel napr 4 sektorovky 90 stupnove 15db.a aky je rozdiel v vsesmerovke za 3000sk a v vsesmerovke za 8000sk parametre maju take iste iba malu inu dlzku ,je tam nejaky rozdiel v signale?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite su lepsie sektorove anteny, ale je to cenovo narocnejsie. Ak si s dediny alebo maleho mesta, kde nie je wifi zarusene a planujes postavit siet pre par ludi, aby ste mohli hrat, pripadne zdielat net, tak ti postaci aj mala vsesmerova antena.
coolerman
Expert
Expert

Príspevok od používateľa coolerman »

teraz som si objednal 22db OMNI vsesmerovu uvidim co ta povie lebo s tou 12 db co mam tak signal po 50 metrov neni a ako je to s vyzarovanim a zakonom?
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

coolerman napísal:teraz som si objednal 22db OMNI vsesmerovu uvidim co ta povie lebo s tou 12 db co mam tak signal po 50 metrov neni a ako je to s vyzarovanim a zakonom?
22 vsesmerova antena? mozes sem pastnut nejaky link na vyrobcu?
jo a povoleny vystupny vyzarovaci vykon je 100mW/20 dB a teda pokial mas zariadenie ktore ma dajemtomu 100 mW vykon a k tomu pridas antenku 22 dB to mas dokopy 42 dB - odrataj si cojavim pigtaily, kabel, konektory, bleskoistku, to je tak 5 dB dokopy a mas z toho vyslednych 37dB co jest o 17 prekroceny limit telekomunikacneho uradu :)

odporucam veci o wifi riesit na http://www.skfree.net

jo a to ze s 12 decibelovou antenou po 50 metroch nemas signal nemyslis snad vazne..... to sa akoze pripajas s nejakym notebookom alebo co?
ja mam na celej sieti ked uz vsesmerovky tak 8 decibelove a s klasickym ovislinkom sa na to pripojim s vhodnou antenou na kilometre
Napísať odpoveď