Kubuntu 6.10 a Wifi
Kubuntu 6.10 a Wifi
Ludkovia ako mozem resetnut heslo na linuxe ? da sa to vobec nejak ? lebo som si zadal pre svoj ucet heslo su tam aj pismena aj cisla ale ked sa chcem prihlasit tak raz ma napoji raz nie .... nasiel som tam nieco ze uzivatelske ucty ... tak som to chcel zmenit tam lenze nastal problem mozem to zmenit jedine ako root (administrator) a heslo pre tento ucet mam pouzit heslo ktore mam pre svoj uct lenze problem je ze ani za boha mi ho nechce zobrat ... da sa to aj nejak inak ?
Skontroluj nastavenie klávesnice (či je pri písaní hesla SK alebo EN). Heslo nejakému užívateľovi môžeš zmeniť pomocou programu passwd. Ako root spustikde user je meno používateľa, ktorému chceš zmeniť heslo.
Kód: Vybrať všetko
passwd userno uz som to vyriesil problem sice neviem v com bol ale raz mi to zobralo heslo a tak som ho zmenil uz ide vsetko ako ma ...
teraz mam uz len problem s tym ze cez ndiswrapper nahodim driver na wifinu lenze system si ju pomenuje ako eth1 a ani za svet to neviem zmenit na wlan0 ...
neviete niekto poradit ?
teraz mam uz len problem s tym ze cez ndiswrapper nahodim driver na wifinu lenze system si ju pomenuje ako eth1 a ani za svet to neviem zmenit na wlan0 ...
Stopa napísal:ked som ja robil s ndiswrapperom, tak som musel najprv zablokovat povodne drivery (sry ale ten navod uz nemam) a po nahodeni novych to uz islo
suhlas . velmi dobry navod je http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=201902
// teda ak mas Broadcom
no ja mam broadcom 
lenze jeden problemik ...
toto
mi nefunguje pise ze nepozna prikaz gedit...
a este mam problem s tym ze mam 2 pripojenia eth0 a eth1. to eth0 je vlastne normalne a ako eth1 mi dalo wifi a neviem to zmazat a tym ze to tam je nedokaze wifi pridelit nazov wlan0.
neviete mi pls poradit ako zmazat to eth1 ?
a este by som potreboval poradit jednu vec na zaciatku instalacie som si vybral ze chcem slovensku QWERTY klavesnicu ibaze ako som zistil az neskor niektore znaky nedokazem napisat napr. : |, ~, ....
nasiel som si ich sice v ASCII tabulke ale ked stlacim ALT+179 co je vlastne tento znak | tak mi v terminale napise (arg 179) ... tak pls ak niekto viete ako to prepnut or ako pisat taketo specializovane znaky.
takze o gedit som uz vyriesil nasiel som ze je to program a v kubuntu nie je instalnuty cize musim pouzit kate ... ale ten ethernet este neviem ako odstranim
lenze jeden problemik ...
toto
Kód: Vybrať všetko
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklista este mam problem s tym ze mam 2 pripojenia eth0 a eth1. to eth0 je vlastne normalne a ako eth1 mi dalo wifi a neviem to zmazat a tym ze to tam je nedokaze wifi pridelit nazov wlan0.
neviete mi pls poradit ako zmazat to eth1 ?
a este by som potreboval poradit jednu vec na zaciatku instalacie som si vybral ze chcem slovensku QWERTY klavesnicu ibaze ako som zistil az neskor niektore znaky nedokazem napisat napr. : |, ~, ....
nasiel som si ich sice v ASCII tabulke ale ked stlacim ALT+179 co je vlastne tento znak | tak mi v terminale napise (arg 179) ... tak pls ak niekto viete ako to prepnut or ako pisat taketo specializovane znaky.
takze o gedit som uz vyriesil nasiel som ze je to program a v kubuntu nie je instalnuty cize musim pouzit kate ... ale ten ethernet este neviem ako odstranim
to uz som vyriesil ako som pisal vyssie gedit je vlastne program ktory nie je v kubuntu predinstalovany a tak staci pouzit napr kate ...Stopa napísal:k tomu geditu: mne to tiez nefachalo ak som tam nabehol a upravil to rucne
ale problem s wifi stale pretrvava nie a nie to rozbehat tak kebyze vas nieco napadne napiste budem vdacny za kazdu radu
Tuto wifi mam aj ja... a co ti s tou wifi konkretne nejde? Skusal si ten horeuvedeny navod na tej stranke?
ku klavesnici: K->Systemove nastavenia->Regionalne nastavenia->Rozlozenie klavesnice
tam si mozes pridat aj anglicku klavesnicu. Skratka na preponanie klavesnic je Ctrl+Alt+K . Ta sa da zmenit v Klavesovych skratkach
ku klavesnici: K->Systemove nastavenia->Regionalne nastavenia->Rozlozenie klavesnice
tam si mozes pridat aj anglicku klavesnicu. Skratka na preponanie klavesnic je Ctrl+Alt+K . Ta sa da zmenit v Klavesovych skratkach
takze uz som to konecne rozbehal po dlhom hladani a skusani a dokonca reinstale
rozbehal som to cez tento navod
http://www.ubuntuforums.org/showthread. ... t=fwcutter
vsetko som ale musel tahat z netu tie programy
ale nastastie uz to ide ako to ma
rozbehal som to cez tento navod
http://www.ubuntuforums.org/showthread. ... t=fwcutter
vsetko som ale musel tahat z netu tie programy
ale nastastie uz to ide ako to ma
nechapem sice ako je to mozne ale v linuxe mi prestala fungovat klavesnica ...
mam jednu pripojenu k notasu cez USB ta nejde ...
a na notase tiez nejde
ale pri prihlaseni do kubuntu mi berie heslo ale v linuxe mi uz proste neberie ani jeden jediny znak ... neviete niekto v com to moze byt ? nepomaha ani restart ...
a na notase tiez nejde
ale pri prihlaseni do kubuntu mi berie heslo ale v linuxe mi uz proste neberie ani jeden jediny znak ... neviete niekto v com to moze byt ? nepomaha ani restart ...
-
Snowmannn
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
mal som podobny problem, bolo to sposobene tym ze som nespravne naplanoval spustanie programu xbindkeys a ten potom "nedovolil" ostatnym programom pracovat s klavesnicou, cize teraz ho spustam cez xsession.ob3l1x napísal:nechapem sice ako je to mozne ale v linuxe mi prestala fungovat klavesnica ...
a na notase tiez nejde