Sikovni ako sikovni... v Cechach im takmer hned na zaciatku zakazali cinnost (o licenciu prisli do 3 mes.), Slovenske urady sa v tom case tomuto "podnikaniu" len necinne prizerali, az pokym neprislo k comu prislo. Takze keby si stat SR, teda nase pravo, teda parlament a vlada, ako aj Prokuratura, Ministerstvo vnutra, Ministerstvo financii, SIS, Narodna banka, etc. konali svoju povinnost podobne, ako si svoju povinnost konali v CR- kde svojich obcanov dokazali ochranit- nemuselo sa to stat ani v SR.allias napísal:Je pekne, ze ho konecne odsudili, este treba Majskeho nechat v lochu. Na druhej strane su to vlastne sikovni ludia, kolko ludi oklamali a nachytali. Ved to je na zapis do Guinesovej knihy. Kazdy, kto vie napocita bez prstov do 10 tak tam nemohol vlozit svoje peniaze. Kazdy to spravil dobrovolne a teraz by chceli aby im to stat vratil. Tomu ozaj nerozumiem.
Fruniho odsúdili na 11,5 roka
ale stalo sa.......a dobre im tak! Ja som tam nedal nic ani nikto z mojej rodiny. Presne ako niekto hore pisal, aj normalny ludia sa na tom nabalili....ale nemohli cakat ze to tu bude vecne. Ked tam dali peniaze, museli ratat s rizikom ze ich uz neuvidia:) Moja znama tam dala peniaze (100 000 Sk) a strasne sa chvalila ze ake dobre uroky ma, ze mesacne moze tolko a tolko vybrat atd. A nechcela my povedat ze kde ma tie money ulozene, namyslena bola jak svina,samo ze som si domyslel ze kde ich ma.....Potom ked to krachlo, tak bola uplne nestastna a tak som sa jej smial jak nikdy, tam ma.
Frco, to je druha vec... nikde neobhajujem tych, ktori vdaka tomuto "podnikaniu" prisli o svoje uspory a uz vobec nesuhlasim s tym, aby boli odskodneni. Akokolvek, pripada mi to podobne, ako ked sa niekto naivny necha odrbat vekslakom, nad ktorym drzia ochrannu ruku uplateni policajti, ktori su v pripade potreby hluchi a slepi... paralelu si dufam nie je tak tazke domysliet.
Bol sudeny podla v tom case platnej pravnej upravy, pricom horna hranica za tento trestny cin bola 12 rokov, t.j. dostal takmer maximum, v najtazsej napravnovychovnej skupine (ano, ano, uplatit mozno kazdeho, kto sa uplatit necha- to len aby som tu nebol niekym chytany za slovicka). BTW. podla rekodifkovaneho Trestneho zakona by mohol vyfasovat 20 rokov.zdeno15 napísal:ja by som ho odsudil aspon na 40 rokov za to čo urobil aky podvod ja osobne som tam nemal peniaze ani nikoho nepoznam kto tam mal ale za to čo urobil minimalne tych 40 rokov
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Celkom ma pobavil tento clanok: http://www.sme.sk/c/3431363/Fruni-mal-p ... konta.html
-
den333
Professional
ved to je jasne ze nema ziadne peniaze na kontach...no keby som ukradol neviem kolko miliard tak by som si ich ulozil na Seysely(neviem ako sa to pise) a podla mna ich tam ja ma a ako pisal dbco tak ho za niekolko rokov pustia a moze si uzivat....aj ke dis nemyslim ze ho pustia na podmienku pretoze on je v tretej napravnovychovnej skupine...hojko napísal:Celkom ma pobavil tento clanok: http://www.sme.sk/c/3431363/Fruni-mal-p ... konta.html
ved minule co napadli muza v aute, zbili ho, isiel spat do auta, jeden mu na auto skocil a vodic mu zlomil dve rebra ... a moze dostat trest az 10 rokov(viem ze to tu uz bolo rozoberane, len ako priklad) a fruni a spol. okradne tisice ludi, ukradne 15 mld a dostane detto nejakych 10 ... ved to aj jedno aj druhe znie ako vtip ... slovensko 4ever
... no tazko pochopit myslenie tych ludi co to tam davali ... mozno na par mesaicov par melonov a vybrat, ale tych 40%ˇurok to je asi naozaj svetovy unikat
... no neviem ake tam boli podmienky, ale na druhej strane to ludia tam davali sami
takze myslim ze o nejakom odskodneni by sa urcite hovorit nemalo
-
braino.swk
Light Professional
nech sa nato pozeram z kazdeho uhla pohladu, tresty na slovensku su male. clovek, ktory oj*(vy viete
) polku naroda (hyperbola), dostane len 11 rokov. ak sa nato pozrieme takto, je to velmi vyhodna ponuka. dajme tomu zarabame 300 000 na rok - to je 25 000 mesacne. prijem lekara. za 11 rokov zarobime ako vysokoskolsky vzdelany lekar 3 300 000 korun. a fruni na takuto aktivitu (povedzme si to narovinu) nepotreboval nijake vzdelanie, staci byt sikovny - co moze byt clovek od narodenia, staci mat presvedcive retoricke schopnosti a peniaze na otvorenie nejakej pobocky. zasluzil by si minimalne 111 rokov a nie len 11, okrem ineho aj za vlastizradu (za predpokladu, ze Slovenska republika ma v zaujme ochranit majetok svojich obcanov - ale toto je uz mozno velka fikcia
)
po treste si moze kupit vilu s kylou cole a sylviou saint na maldives a uzivat si do konca jeho kvazi uspesneho zivota.
a ten obsah jeho bankovych uctov je fatalny vysmech slovensku rovno do oci spoza chrbta
jeho majetok teraz prepadol statu, tak vlastne aj tie dlhy na jeho kontach prepadli statu? to teraz stat bude musiet platit banke za fruniho? 
po treste si moze kupit vilu s kylou cole a sylviou saint na maldives a uzivat si do konca jeho kvazi uspesneho zivota.
a ten obsah jeho bankovych uctov je fatalny vysmech slovensku rovno do oci spoza chrbta
-
dexter7007
Zablokovaný
mm
svina nas obrali o milion 
Nemam co dodat, len tolko, ze to ma v hlave uplne pokope
odrbal dost ludi, nabalil sa, odsedi si to a uziva si. Ti ludia co sa nechali odrbat teraz nech rozpravaju kolko chcu, ze mal dostat dozivotie, alebo neviem co... ich chyba, nikto im nekazal davat mu peniaze do banky. A toto vyplatenie poskodenych... len tolko --->

-
hojko
Site Admin
Sprava o sifrovani zmluv klientov: http://zive.sk/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=123600