Znackove(kompletky) VS. skladacky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

kinjeril napísal:Lol, co tam chces dementovat? Sak ma recht chalan. Chcel by som vidiet, ako si doma vyrobis taku riadiacu jednotku, alebo celne sklo, ved aj to su suciastky, nie? :)
hm, a ty si procesor vyrabas doma? nie.
rovnako ako vyrobcovia aut nevyrabaju vlastne napr ESP jednotky, len ich kupuju od subdodavatela(napr Bosch, Siemens).
logika je ta, ze je rozdiel medzi poskladanim bezne dostupnych suciastiek aby fungovali a medzi vyrobenim/navrhnutim/testovanim a pod znackoveho PC.
to zjavne nechapete. obe su z toho isteho, ale postup a pristup je iny.
sam mam doma "skladane" PC, ale to len preto, ze som nemal 150 tisic na stroj od gateway, ktory by ale tu funkciu plnil lepsie.
karajo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa karajo »

enter00 napísal:dementuj to. faktami. nie tvojimi urazkami chlapce.
no tak hlavny rozdiel je v tom ze PC si poskladas z bezne dostupnych kompomentov za 30 min. s pouzitim 1 sroubovaka a cena komponentov=cene hotoveho/poskladaneho PC/, pricom keby si si chcel doma poskladat auto, co je samozrejme skoro nemozne, lebo nezozenies vsetky suciastky, nemas na to vybavenie-a to je hlavny problem, musis to vediet urobit a keby sa ti to aj vsetko podarilo tak ta vyjde min. 3x tolko ako keby si ho kupil a je este vela faktov, ale nechce sa mi to pisal...a teraz k tym znackovym pc: stale nechapem co to rozpravas o nejakej super kvalite "vyroby", asi pred 6 rokmi som mesiac brigadoval v CZ, kde sa skladali PC zostavy HP a cela ta super vyroba spocivala v pasovom skladani PC kde na kazdom useku sa pridal urcity komponent a nakoniec sa to preslo nejakym 2 sekundovym testom ze to funguje..a skladali to ludia co nemali ani potuchy o PC len vedeli ze tu suciastku maju strcit tam a tam, robili tam zeny predavacky, studenti a pod...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

karajo napísal:....
hm, takze ty si mi schopny ked mi poskladas PC garantovat servis do 4hodin od ohlasenia poruchy? stale nechapes, ze je rozdiel medzi tym, ze si nejaky teenager posklada PC, ktore je rad, ze funguje a ked si kupis znackovy pocitac. casom, ked pojdes do skutocnej praxe a nie tvojej detskej izby pochopis.
ano, HP moze skladat lacnejsie kancelarske zostavy takto, je overene, ze pasova vyroba je najefektivnejsia a najkvalitnejsia - kazdy robi to, naco bol vyskoleny. Viem ako ale vyraba PC Alienware, Gateway - tu podla mna kvalitne znacky, rovnako ako vyssie rady HP, Dell, FJS a pod.
nehadajme sa ale, nema to zmysel, mas tvoj postoj, ktory chapem.
pre teba je hlavna cena, pre mna kvalita.
to su dve nezlucitelne veci.
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

no ja mam uz asi treti mnou poskladany a vzdy som bol spokojny,kedze sam si to spravis na mieru
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

skladačka...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

enter00 napísal:stale tomu nechapes. aj v aute su len normalne dostupne suciastky, preco si ho nevyrobis sam?
to je ta ista logika, komponenty nie su vsetko.
Jo Enter00 a teraz mi vysvetli ako si myslel to auto v kontexte so skladanými PC :roll: Tak na toto sa teším.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

eritrocit napísal:Jo Enter00 a teraz mi vysvetli ako si myslel to auto v kontexte so skladanými PC :roll: Tak na toto sa teším.
Myslel to tak, ze ak mas k dispozicii casti pocitacu, nemusi byt vysledok rovnaky (a ani nebude)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:Myslel to tak, ze ak mas k dispozicii casti pocitacu, nemusi byt vysledok rovnaky (a ani nebude)
presne tak. myslim, ze z hladiska vyvoja je pocitac rovnako, ak nie o hodne viac komplikovany ako auto.
to, ze zostavit pocitac sa da nauci jednoducho, je len tym, ze su standardizovane rozhrania a velmi velmi maly pocet suciastiek - v beznom PC tak 10.
uznavam, prirovnanie s autom je rovnake len v zaklade a v hlavnom fakte ako napisal t0m4s3, lepsie by bolo napr s kupelnou - kachlicky, baterie, trubky a pod su bezne k dostaniu, ale len velmi malo ludi si ju rekonstruuje/stavia samo - zavolaju si firmu(profesionalov).
pocet domacich skladaciek ku poctu predanych znackovych PC je zanedbatelny - mozno 2:100 - v celosvetovom meradle.
karajo
Medium Star
Medium Star

nejdem sa tu s tebou hadat, len mi vysvetli,ze ked dany komponent strcim do prislusneho slotu a sedi tam dobre(100%) da sa to urobit este lepsie? ci ked to tam strci ten "profesional" z HP tak to bude bezat na 150%
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

karajo napísal:nejdem sa tu s tebou hadat, len mi vysvetli,ze ked dany komponent strcim do prislusneho slotu a sedi tam dobre(100%) da sa to urobit este lepsie? ci ked to tam strci ten "profesional" z HP tak to bude bezat na 150%
Ked to tam strci ten "profesional" z HP, tak dostanes stadardnu zaruku na niekolko rokov, prip. NBD zaruku, servis a garanciu, ze je to odtestovane a ze to bude fungovat. Jednoducho ucinne a kvalitne riesenie pre masovy nakup pocitacov do firiem.
karajo
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:Ked to tam strci ten "profesional" z HP, tak dostanes stadardnu zaruku na niekolko rokov, prip. NBD zaruku, servis a garanciu, ze je to odtestovane a ze to bude fungovat. Jednoducho ucinne a kvalitne riesenie pre masovy nakup pocitacov do firiem.
to mi je jasne, zaruka servis bezpochyb lepsia,vsak si za nu aj zaplatim, ale ja som sa pytal na tu kvalitu vyroby co to tu stale spominal Enter, lebo kvalita sa neda merat len zarukou a servisom aj ked to v mnohych pripadoch naznacuje
- to mas ako s tymi hotovymi PC/skladacky/ co ponukaju niektore PC obchody, daju ti na to zaruku 2 roky, ale ked si priplatis nejakych 3000 sk tak zaruku mas 3 roky, videl som aj 4 r., a je to ta ista zostava s tou istou kvalitou, ale ak to beres z toho ekonomickeho hladiska tak potom vyssia zaruka robi vyssiu kvalitu, ja som kvalitu bral v tom pravom slova zmysle
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

jednoznačne skladačka, pretože to čo predávajú ako "značkové" zostavy, je presne na vlas to isté, ako keď si to človek poskladá sám, s tým rozdielom, že sú tam značne zastaralé komponenty, blbé značky jednotlivých komponentov (napríklad ramka značky a-data namiesto kingstonu alebo corsair), a hlavne značne vyššia cena, nemožnosť dva roky upgradovať...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

karajo napísal:...
problem je, ze ty sa nato stare pozeras z pohladu uzivatela, ktory mozno o PC nieco vie.... to je ale v globalnom hladisku zanedbatelny pohlad.

osobne by som nebol proti, keby sa konecne zacali dodavat all in one riesenia - pocitac ako napr dvd rekorder, vsetko na jednej doske, napevno pamate, procak, grafika, dalo by sa konecne optimalizovat chladenie, softver, drivre... keby nebolo tolko vyrobcov, take miliony kombinacii hardveru a softveru, PCcka by boli o hodne lepsie - rychlejsie, stabilnejsie, homogennejsie, mensie, tichsie.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

enter00 napísal:problem je, ze ty sa nato stare pozeras z pohladu uzivatela, ktory mozno o PC nieco vie.... to je ale v globalnom hladisku zanedbatelny pohlad.

osobne by som nebol proti, keby sa konecne zacali dodavat all in one riesenia - pocitac ako napr dvd rekorder, vsetko na jednej doske, napevno pamate, procak, grafika, dalo by sa konecne optimalizovat chladenie, softver, drivre... keby nebolo tolko vyrobcov, take miliony kombinacii hardveru a softveru, PCcka by boli o hodne lepsie - rychlejsie, stabilnejsie, homogennejsie, mensie, tichsie.
ja len dufam ze taketo riesenia sa nezacnu hromadne pouzivat
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

enter00 napísal:problem je, ze ty sa nato stare pozeras z pohladu uzivatela, ktory mozno o PC nieco vie.... to je ale v globalnom hladisku zanedbatelny pohlad.
Veď toto je diskusné fórum.. vyjadruje tu svoje názory.. svoje pohľady a postoje.. a nie všeobecné globálne výsledky.. ;)
enter00 napísal:osobne by som nebol proti, keby sa konecne zacali dodavat all in one riesenia
..z môjho pohľadu pevne verím, že nikdy sa nič také nestane.. pretože ja si chcem svoj hardware vybrať.. podľa toho, aké mám svoje vlastné preferencie k tomu ktorému výrobcovi (napr. amd vs. intel, ati/amd vs. nvidia, seagate vs. wd atď).. a nie mať to diktované niekým. ;)

Zvyčajne pri all-in-one riešeniach sú riziká ohrozenia hospodárskej súťaže, mohol by vzniknúť monopol.. a zase by každý iba nadával. ;) ..viď napr. snahu MS o vytvorenie "all-in-one" riešenia operačného systému XP so zabudovaným browserom, prehrávačom médií atď.. ;)

UPOZORNENIE: Toto je môj osobný postoj a názor k danej problematike a nemusí sa zhodovať s "globálnym pohľadom". ;)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

brm napísal:..z môjho pohľadu pevne verím, že nikdy sa nič také nestane.. pretože ja si chcem svoj hardware vybrať.. podľa toho, aké mám svoje vlastné preferencie k tomu ktorému výrobcovi (napr. amd vs. intel, ati/amd vs. nvidia, seagate vs. wd atď).. a nie mať to diktované niekým. ;)

Zvyčajne pri all-in-one riešeniach sú riziká ohrozenia hospodárskej súťaže, mohol by vzniknúť monopol.. a zase by každý iba nadával. ;) ..viď napr. snahu MS o vytvorenie "all-in-one" riešenia operačného systému XP so zabudovaným browserom, prehrávačom médií atď.. ;)

UPOZORNENIE: Toto je môj osobný postoj a názor k danej problematike a nemusí sa zhodovať s "globálnym pohľadom". ;)
brm, precitaj si, preco spominam globalny pohlad. strana 2 tusim.

hm, ako som sa uz vyjadril inde, veci su tu nato, aby zivot zjednodusovali, zlepsovali, robili lepsim...
podla mna je lepsie nieco kupit a pouzivat k dokonalej spokojnosti, ako stale nieco riesit, co, preco, ako to urobit a pod...
zabomysie vojny typu nvidia/ati, intel/amd nechapem. rovnako ako vojny typu ja mam 79 FPS a ty len 78! si shit, kup si lepsie.
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

To tu nekto chce povedat ze ked JA si poskladam pocitas s rovnakymi komponentami ako trebars nejaky od HP bude pomalsi>>????
Hosi sa zamyslite ...
Priemerne zdatny uzivatel si dokaze pocitac posklad sam ... riadi sa heslom vyzsia cena vyzsia kvalita ... a samozrejme ze ked na zakladke je napisane LGA775 pre celeron, pentiom, core2, ... tam nenasackuje durona z bazaru :D:D
a este ak sa nekomu podarilo nasackovat nieco do nejakeho slota kde to nepatri tak mi povedzte ... ja som takeho este nestretol :D ... komp dokaze poskladat aj moja 12 rocna sestra tak sa nevyhovarajte ze sa to neda :DD:D
ale ked ma nekto prachy na vyhadzovanie nech robi to co uzna za vhodne ...
A s tou zarukou ....
keby mne dali 3000 za predlzenie zaruky jasne ze by som to bral ... sa uvedomne na tom iba vsetko kashuju ... predstavte si ze po roku sa nieco pokazi ... donesete to a HP to reklamuje dodavatelovi ... HP nestrati nic ...
ked sa pokazi neco po 2.5 roku tak HP kupi novu suciatku do 2500 a hodi ju tam a povie lepsia tam nejde :D:D lebo Vas komp je uz stary kupte si novy ... a HP zas nic nestratilo ...

nic viac nic menej ...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

zase ten pohlad akoze odbornika do PC bez suvislosti.
radek hulan ma nato krasne pomenovanie:)
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

enter00 napísal:zase ten pohlad akoze odbornika do PC bez suvislosti.
radek hulan ma nato krasne pomenovanie:)
oproti tebe je tu kazdy odbornik... lebo ked citam tie bludy co si tu posledne popisal.......
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

poskladany PC je o cca 10 az 15 % lacnejsi ako kupeny v celku takze asi tak a poskladat PC je ako poskladat LOGO ziadna veda 8)
Napísať odpoveď