Cirkev a jej ovplyvnovanie suverenity SR

Diskusie na politické témy...

Vadi vam ako cirkev ovplyvnuje stat a svetske veci v nasom state?

Nevadi
12
11%
Vadi
74
70%
Neviem/je mi jedno
5
5%
Nesuhlasim s prezentovanym nazorom lebo je to hlupost
15
14%

Celkom hlasov: 106

okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

k problemu eticka vs. nabozenstvo by som to najradsej vyriesil tak, ze nabozenstvo a eticku by som zrusil, a tiez by som zrusil aj obciansku. eticka a obcianska je uplne to iste, ucili sme sa tam tie iste veci... tiez by som zrusil psychologiu, to je tiez zbytocny predmet. Keby sa tieto predmety zrusili, ziaci, rodicia a aj skoly by boli stastne. Preco ? No skoly by usetrili v zime za teplo, ziaci by mali menej hodin, boli by kludnejsi, co by sa ukazalo na prospechu inych predmetov, a tiez by boli aj rodicia stastnejsi, lebo deti by boli skorej doma, ktore by mohli travit napr. upratovanim, alebo by mohli chodit na brigady, a zvysit tak ekonomiku a blahobyt krajiny a naroda. A tiez by som zaviedol novy predmet, kde by sa ucila historia Slovenska, a naroda slovenskeho.

tot vsjo
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

Aldeberan napísal:
slusne spravanie sa a moralka sa viazu na nejaku ideologiu alebo nabozenstvo?
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

slusne spravanie sa a moralka sa viazu na nejaku ideologiu alebo nabozenstvo?
nemam pocit ze by nas ta ucili tomu. skôr sme sa ucili, ako spomenul kolega pred tebou, to iste co na obcianskej. spominam si na sudy, riesenie konfliktov, etiketu a take blbosti. plus k tomu nejake kecy o demokracii
takze ano, viaze sa to na ideologiu. ideologiu statu, ako by si sa mal podla statu spravat tak, aby si bol dobry obcan.
(co sa mne tak trosku hnusi, lebo som od prirody aj vychovou podvratacky, liberalno-anarchistický typ :) )
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Aldeberan napísal:
okej, mas moznost sa odstahovat do pralesa, puste, antarktidy a pod, tam mozes nahovarat na myslienky povodnych obyvatelov :P
hm, ja co si pamatam eticku, bola pomerne uzitocna, asi tym, ze sme natrafili na dobru ucitelku.
nico :)
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nico :) »

Ja jednoznacne nemozem suhlasit s nazorom, ze cirkev ovplyvnuje suverenitu statu, pretoze cirkev (na mysli mam rimsko-katolicku a evanjelicku, teda slovensku majoritu) ziadala odluku od statu... stat to neschvalil, pretoze ostatne cirkvi by ostali bez podpori statnej pokladnice a tym padom by zanikli... teda toto poukazuje na to, ze cirkev nema ziadny zaujem na state... inak nie som obdivovatelom cirkvi...
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

poviem to takto neznašam cirkev za to ake robi svinstva a snaži sa to zakryt chodim na cirkevnu školu kde mame povinene naboženstvo a poviem vam že osoba čo naz ho uči je v istych ohladoch pekna svina uviedol by som aj prečo ale bolo by to od temy cirkev ako taka je jeden velky bordel ktory všetko zakryva dobrom s tymto ich presadzovanim možu ist do pekla lebo nikto normalny nepristupi na veci v tom texte uvedene a verim že je tu velmi vela rozumnych ludi ktory nedovolia aby si cirkev dovolila niečo taketo vraj cirkevny štat akože to je vrchol no čo už
Immortal
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Immortal »

takze je to blbost ze skoly statne dostavaju menej ako cirkevne pretoze od roku 2003 nedostavaju cirkevne skoly ani polku toho co statne lebo boly zaradene medzi skuromne a ziak plati zane rovnako ako za statne :wink:
Napísať odpoveď