Snehové delá môžu byť podla rakúskeho teológa hriechom
Snehové delá môžu byť podla rakúskeho teológa hriechom
Snehové delá, ktoré pomáhajú zasnežovať tohtoročné zelené svahy rakúskych hôr kvôli mimoriadne teplej zime, môžu byť hriechom.
Myslí si to teológ katolíckej morálky Michael Rosenberger, ktorého nedávno vymenovali za riaditeľa súkromnej katolíckej teologickej univerzity v Linzi.
Hoci možno v niektorých ojedinelých prípadoch urobiť výnimku a snežné delá použiť - napríklad na zasnežovanie svahov pre významné lyžiarske preteky - vo všeobecnosti nie je ich používanie vhodným riešením, hovorí Rosenberger.
Biele svahy za každú cenu sú podľa neho hriechom proti prírode. A snežné delá svojou gigantickou spotrebou energie prispievajú k prehĺbeniu skleníkového efektu, čo problém len zhoršuje. Rosenberger umelé zasnežovanie neodmieta vo všeobecnosti, len upozorňuje, že "môže byť hriechom". Podľa neho by turistické oblasti postihnuté nedostatkom prirodzeného snehu mali pre lyžiarsku sezónu zvážiť iné alternatívy.
...no..co na to hovorite?podla mna je to chore
Myslí si to teológ katolíckej morálky Michael Rosenberger, ktorého nedávno vymenovali za riaditeľa súkromnej katolíckej teologickej univerzity v Linzi.
Hoci možno v niektorých ojedinelých prípadoch urobiť výnimku a snežné delá použiť - napríklad na zasnežovanie svahov pre významné lyžiarske preteky - vo všeobecnosti nie je ich používanie vhodným riešením, hovorí Rosenberger.
Biele svahy za každú cenu sú podľa neho hriechom proti prírode. A snežné delá svojou gigantickou spotrebou energie prispievajú k prehĺbeniu skleníkového efektu, čo problém len zhoršuje. Rosenberger umelé zasnežovanie neodmieta vo všeobecnosti, len upozorňuje, že "môže byť hriechom". Podľa neho by turistické oblasti postihnuté nedostatkom prirodzeného snehu mali pre lyžiarsku sezónu zvážiť iné alternatívy.
Re: Snehové delá môžu byť podla rakúskeho teológa hriechom
iné alternatívy? Asi nemá predstavu koľko penazí sa v takýchto krajinách točí okolo zimnej sezóny.safan napísal:Podľa neho by turistické oblasti postihnuté nedostatkom prirodzeného snehu mali pre lyžiarsku sezónu zvážiť iné alternatívy.
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
Runes
Addict
hmm ja som ateista a vyznavam skor keltsku lasku k prirode - naziavanie cloveka s prirodou a z mojoh pohladu ma pravdu je uplne normalne ked sa priroda takto sprava uz nato dosli aj ujovia v USA kde su kazdorocne poziare skumaly icha prisly nato ze vzdy vyhori iba stara cast lesa v principe sa regenuruje a pod takysto tie katastrofy co sa deju ze pride tsunami a zabije 50 000 ludi v principe mozno to priroda robi fakt naschval je to tam preludnene a clovek nema prirodzeneho predatora tak priroda to riesi inak ako jedna vec je sklenikovy efekt a druha mozno proste raz zacas musi byt tepla zima no
prečo by to malo byť choré?
podľa mňa má pravdu... možno nie v tom, že je to vyslovene hriech... no v tom, že takéto delá prispievajú ku skleníkovému efektu určite... aj keď teda sa moc v snehových delách nevyznám no myslím si, že len tak by to netrepol... v konečnom dôsledku môže byť umelé zasnežovanie kontraproduktívne - teda zlé - a pod pojmom zlé si občas vybavíme slovo hriešne... takže možno tak to myslel...
a vy by ste viac mohli zamyslieť nad zmyslom celého textu a nie nad použitím jedného slova a postavením človeka a z toho usudzovať, že je to choré
podľa mňa má pravdu... možno nie v tom, že je to vyslovene hriech... no v tom, že takéto delá prispievajú ku skleníkovému efektu určite... aj keď teda sa moc v snehových delách nevyznám no myslím si, že len tak by to netrepol... v konečnom dôsledku môže byť umelé zasnežovanie kontraproduktívne - teda zlé - a pod pojmom zlé si občas vybavíme slovo hriešne... takže možno tak to myslel...
a vy by ste viac mohli zamyslieť nad zmyslom celého textu a nie nad použitím jedného slova a postavením človeka a z toho usudzovať, že je to choré
-
uplink
VIP
urcite ze su zle...aj delo na odstrelovanie ladovcov, ktorym nejaky poloozraty rus zostrelil stealth bombera, ktory robil nizky prelet [reckoning flight] bol urcite hriechom...rusaci si potom privlastnili obsah trosiek stealth bombera, ktory je asi kazdemu znamy [staci si domysliet].
Myslim si ze tych par sneznych diel atmosfere nasej znicenej matky zeme uz nijako neublizi...len trosicku nepatrne urychly proces jej namiznicenia. Proste chcel byt zaujimavy ten farar...tot sjo.
Myslim si ze tych par sneznych diel atmosfere nasej znicenej matky zeme uz nijako neublizi...len trosicku nepatrne urychly proces jej namiznicenia. Proste chcel byt zaujimavy ten farar...tot sjo.
-
Vesper
Professional
neviem preco by mal byt blby... mozno za to nikto do pekla nepojde ale chlap chcel jednoducho povedat ze by sme si nemali navzajom skodit takto zbytocne lebo ist proti prirode sa casto nevyplaca co je znama vec... no a v podstate je to aj ohrozenie a ublizovanie vsetkym ktorych sa tyka sklenikovy efekt a takych je dost
a toto uz teda je urcite porusenie prikazania number 5 - ´Nezabijes.´ 
-
zuzkazuzka
VIP
-
Runes
Addict
hehe no on sa nevozi kedze farar byva na svojej farnosti a to je jeho jobskura3 napísal:podla mna je ten clovek chory....nech ide na druhy den do roboty pan fararik radsej pesi ked nechce znecistovat prirodu
fakt by ste sa mohli viac zamysliet nad temou a nespamovat tu len koli tomu ze to povedal farar bo vecina odpovedi je fuj farar a pod ja som tiez ateista ale ten chlapik ma pravdu podla mna
-
peterkozel
Medium Professional
akože dost trapne ten človek asi nevie čo zo sebou a takymto sposobom sa asi pokuša stat znamy taketo myšlienky su fakt chore pretože su tu myslim ovela horšie veci ktore by sa mali riešit ale ked ma niekto problemi sam zo sebou tak čo už s nim nech si tvrdi čo chce kym tym nikoho neohrozuje a nevnucuje nasilim svoje nazory