mám si kúpiť multifunkčné? ...som počul že sa mi to po určitom čase začne kaziť...
alebo si mám kúpiť len tlačiaren?
hmm cenna v kt. by sa to vsetko malo pohybovat je od
6000 - 8000,-- SKK
aké sú vaše názory?
nechcem, aby ste tipovali podla ceny a katalógu z netu, kt. sa vám pozdáva proste chcem skúsenosti, vlastnosti atd....
Kúpa tlačiarne....
Tu si možeš prečitat par nazorov:http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=62768 , osobne za HP, zatial bez problemov a obidve su multifunkčne. Na bežnu pracu každopadne stači. A kludne aj okolo 4000 si zoženieš kvalitnú a schopnu. Ja mam na multifunkčnom aj vstup pre fotak a este som ho nevyužil, takže porozmyšlaj, ako ju budeš využivat a podľa toho sa zariad, lebo za každu funkciu platiš naviac. A podla mna je tých 8000 hodne. Ono sa da aj na rozumnejšie veci dat peniaze, ak ju budeš použivat na domace učely.
-
marceln
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
no takze skusim v skratke.. ide o to na co tu tlaciaren chces, ak chces tlacit referaty atd tak ti staci tlaciaren za 2000sk
ale o cenu tlaciarne vobec nejde ide o:
to kolko ta budú stáť do tlaciarne náplne- napr
kupis si hp tlaciaren co ja viem aj za 2000SK lenze problem je v tom ze ked ti dojdú farby tak musis kupit nove.,, a nove farby u HP su elmi drahe.. okolo tisic korun za farebnu a tisic za ciernu
potom je tu druha moznost - a teda kupit canon tam stoji jedna farba 400 sk
a potom je tu tretia moznost - refilovat teda plnit si tlaciarne. bud niekym alebo sam.. ja si plnim sam a jedno naplnenie ma stojí 25SK!!!!!!!!!!!!!!!
to je 40 krat lacnejsie ako HP.
samozrejme ide o to kolko budes tlacit , ci si chces na tlaciarni tlacit fotky atd..
ak by som mal pisat o kvalite: HP pouziva system ze ked ti dojde farba vyhodis napln aj s tlacovou hlavou, a kupis novu napln s novym tlacovym mechanizmom(preto su naplne drahe) zaroven, su tieto hlavy menej kvalitne lebo su len take.. proste na 1 pouzitie
Canon naopak pouziva pevne vsadenu tlacovu hlavu, velmi kvalitnu, so super rozlisenim, a dokupujes len farby, popripade si plnis sam(je to velmi jednoduche-najma u canonu, zvladne to naozaj kazdy)
takze skratim to : ja som si kupil Canon pixma ip4200(uz je od nej novsi variant) + kupil som si flasticky atramentu od Inktecu na 20 naplnení po 500 sk (jedno naplnenie teda 25SK)
fotky tlacim lacnejsie ako v labe, tlacim si knizky atd..
odporucam prestudovat fora na
konkretne
tato tema je na dlho a teraz nemam cas sa rozpisovat, ak to bude aktualne tak mozno viac napisem cez vikend
popr ma otravuj na emaily/icq
ale o cenu tlaciarne vobec nejde ide o:
to kolko ta budú stáť do tlaciarne náplne- napr
kupis si hp tlaciaren co ja viem aj za 2000SK lenze problem je v tom ze ked ti dojdú farby tak musis kupit nove.,, a nove farby u HP su elmi drahe.. okolo tisic korun za farebnu a tisic za ciernu
potom je tu druha moznost - a teda kupit canon tam stoji jedna farba 400 sk
a potom je tu tretia moznost - refilovat teda plnit si tlaciarne. bud niekym alebo sam.. ja si plnim sam a jedno naplnenie ma stojí 25SK!!!!!!!!!!!!!!!
to je 40 krat lacnejsie ako HP.
samozrejme ide o to kolko budes tlacit , ci si chces na tlaciarni tlacit fotky atd..
ak by som mal pisat o kvalite: HP pouziva system ze ked ti dojde farba vyhodis napln aj s tlacovou hlavou, a kupis novu napln s novym tlacovym mechanizmom(preto su naplne drahe) zaroven, su tieto hlavy menej kvalitne lebo su len take.. proste na 1 pouzitie
Canon naopak pouziva pevne vsadenu tlacovu hlavu, velmi kvalitnu, so super rozlisenim, a dokupujes len farby, popripade si plnis sam(je to velmi jednoduche-najma u canonu, zvladne to naozaj kazdy)
takze skratim to : ja som si kupil Canon pixma ip4200(uz je od nej novsi variant) + kupil som si flasticky atramentu od Inktecu na 20 naplnení po 500 sk (jedno naplnenie teda 25SK)
fotky tlacim lacnejsie ako v labe, tlacim si knizky atd..
odporucam prestudovat fora na
Kód: Vybrať všetko
www.grafika.czKód: Vybrať všetko
http://forum.grafika.cz/list.php?44popr ma otravuj na emaily/icq
HP LJ 1010 (8MB) .. teraz sa uz nepredavaju, ale tuto mam a je super, momentalne sa predavaju jej odlahcene verzie s 2 MB pamatou.. a neviem ci by nerobili problem pri nacitavani velkych suborov.
pokial chces kvalitu za nizku cenu a chces to na tlacenie najma ciernobielych textov, tak urcite nieco podobne. Ale urcite ber laserovku..minoltu neodporucam, s ostatnymi nemam skusenosti.
pokial chces farebnu tlac, urcite nie Lexmark .. trocha by si prerabal na neustalom plneni naplni.
Multifunkcne zariadenie: neodporucam, asi tu fakt plati pravidlo, cim viac funkcii, tym viac sa to kazi
(z vlastnej skusenosti)
pokial chces kvalitu za nizku cenu a chces to na tlacenie najma ciernobielych textov, tak urcite nieco podobne. Ale urcite ber laserovku..minoltu neodporucam, s ostatnymi nemam skusenosti.
pokial chces farebnu tlac, urcite nie Lexmark .. trocha by si prerabal na neustalom plneni naplni.
Multifunkcne zariadenie: neodporucam, asi tu fakt plati pravidlo, cim viac funkcii, tym viac sa to kazi